Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon Vag-Com Kodları ve Yapılabilecekler

bir iki haftalığına kablo ihtiyacım var benimki öldüde

yardımcı olabilirim eğer kablon öldüyse,ben ölmüş bi kabloyu düzelttim bi görüşelim istersen işin görülsün belki seninkide düzelebilir

yardımcı olabilirim eğer kablon öldüyse,ben ölmüş bi kabloyu düzelttim bi görüşelim istersen işin görülsün belki seninkide düzelebilir
Bu vagcom ile ilgili ben de birşey sormak istiyorum. Bende vcds 10.6.2 var. İşlerimi görüyor. Fakat şöyle bir problem var, önceleri (o zaman da vag 9.08 vardı, sonra 9.12) auto scan yaptığımda tüm kontrol modüllerini tarıyordu, şimdi ise sadece "engine" ve "abs brakes" tarıyor, diğerlerini auto scan'de değil, diğer seçeneklerde tarıyor yani manuel olarak fault codes'a baktığımda. Önceden mesela engine kısmına girip değerleri okuduğumda, yan yana 4 blok (rakamların yazılı olduğu küçük dikdörtgenler) içinde hepsinde rakamlar, değerler yazardı. Şimdi ise sadece il blokta rakamlar yazılı, diğerlerinde N/A yazıyor veya boş, mesela sadece "Engine Speed" gösteriyor, diğer hiç bir değeri okumuyor.

Bunun sebebi nedir acaba? Vag 10.6.2 ile de böyle, vag 9.08 ile de böyle... update falan da yok zaten, direk kullanıyorum, yanında çıkan cd'deki programı kullanıyorum.

d_darko ,inan pek bilgim yok o konuda ama sende yapabilirsen su yöntemi dene.hüzeyir senin için de yazıyorum :)
simdi kablonu bağlayınca usb aygıtı tanınmadımı diyor yoksa usb<->serial devicemi diyor?

bu bilgiyi sabitleyebiliriz isterseniz ;
Şimdi ölmüş kablomuzu Mprog sayesinde epromunu yeniden yazacağız.burada önemli olan kilit nokta bilgi VID_PID değerleri.
Ölmüş kabloyu bilgisayara takıyoruz ve aygıt yöneticisinden kablo donanımını buluyoruz ,ölmüş kabloda genelde Usb<->serial device tarzında bişeyler der.aygıt yöneticisinde bu aygıtın özelliklerine gelip ayrıntılara geliyoruz ve orada donanım kimlikleri olması lazım VID_0403,PID_6001 tarzı bişey yazar.o vid ve pid değerlerini bi yere yazıyoruz.sonra vagcomun yüklü olduğu yerde c:/rosstech/vcds bölümünde rt-usb.inf dosyasını notepad ile acıyoruz.orada su bölmeyi buluyoruz.

[RossTechHw]
%USB\VID_0403&PID_FA20.DeviceDesc%=RT-USB,USB\VID_0403&PID_FA20
%USB\VID_0403&PID_FA23.DeviceDesc%=RT-USB,USB\VID_0403&PID_FA23
..
.. diye gider.oranın altına aynı böyle kopya olusturuyoruz ama vid ve pid değerlerini ,kablonun donanım kimliklerindeki seklinde değiştiriyoruz örneğin
%USB\VID_0403&PID_FA23.DeviceDesc%=RT-USB,USB\VID_0403&PID_FA23
%USB\VID_0403&PID_FA23.DeviceDesc%=RT-USB,USB\VID_0531&PID_6002
kırmızı olan sonradan eklediğimiz.birde bu rt-usb inf içinde yine en sonda
USB\VID_0403&PID_FA24.DeviceDesc="Ross-Tech Direct USB Interface"
bu tarz seyler bulunur yine yukarıdaki gibi benzerini alta ekliyoruz vid-pid ona göre tabiki,parantez içi aynı kalabilir.
bunu yaptıktan sonra kaydedip cıkıyoruz.
Kabloyu cıkarıp tekrar takıyoruz,aygıt yöneticisinden yine kablonun olduğu donanımı seçip yazılımı güncelleştire tıklıyoruz ve kendimiz yükleme yapıyoruz.Disketi var secmesini secerek,c:/rosstech,vcds adresini seciyoruz ve bu sefer usb&serial device,orada vid pid değerlerini girdiğimiz bilgi olarak görünecek ör: Ross-Tech Direct USB Interface
ama kablomuz yine su an calısır değil.
İnternetten Mprog ,programını indiriyoruz.o programda file,new sekmesine tıklıyoruz ardından,device sekmesinde scan e tıklıyoruz.ardından File sekmesinde open diyip indirdiğimiz Dump dosyası diye bahsettiğim xxx.ept uzantılı dosyayı seciyoruz.ardından read and parse diyoruz.devamında orada şimşek tarzı bi simge var program all devices tarzında.onu tıklatıyoruz ve yazma islemini yapıyoruz.kabloyu yeniden cıkarın takın olmus oluyor.
Burada kilit nokta dump dosyasını bulmak arkadaslar.netten arastırın.google da vardır.vagcom versiyonunuz neyse onun calısan dump larını indirin.ept uzantılı olacak.en garanti yöntemi budur.google a vagcom 908 dumps tarzı bişeyler yazabilirsiniz orası size kalmıs.zor bi iş ama yapınca oluyor.ben bugün ilk defa sansa becerdim arabada da denedim calıstı.yarın bi daha denemeyi düşünüyorum belki o anlık calısmıtır :D herkese kolay gelsin..

d_darko ,inan pek bilgim yok o konuda ama sende yapabilirsen su yöntemi dene.hüzeyir senin için de yazıyorum :)
simdi kablonu bağlayınca usb aygıtı tanınmadımı diyor yoksa usb<->serial devicemi diyor?
Bende böyle bir problem yok... Direk takıyorum çalışıyor. Ama full herşeyi okumuyor yukarda yazdığım gibi...

arkadaşla hıza bağlı direksiyon sertlik ayarı yapılıyor mu bilgisi olan var mı... yanii düşük hızda direksiyonun daha yumuşak olmasını istiyorum

Geri
Üst Alt