Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

VW Golf Mü ? Seat Leon mu ?

Yeni yılda tartışmaya devam edelim.. Nerden baksan 15 yıldır vw kullanıyorum. Ve başka araca binmek imkansız.. yüksekler hariç tabi..

Olayın özeti şudur:

A6'ya binen Pasat'a beğenmez
Passat'a binen Opel insignia, cintröen 5, peugeot 508'e binemez
A3'e binen golf'e binmez
Golf'e binen Leon'a binmez
Audi Q7'ye binen bunların hiçbirine binmez
liste uzar da gider...

(Yani Parana göre binersin...) 40-45 bin liran varsa binilecek tek araba seat loen dur

1 aydır test sürücü yapmadığım araba markası kalmadı (bmw -mercedes hariç)

Sonuç: Almandan başkası hikaye.. Paran çöpe gider.. Alman atasözü gibi Alman yapar Fransız bakar!:)

öncelikle yanlış anlama ama 15yıldır VW kullanıyorum demişsin ama yaş 28 13 yaşındamı başladın? Bu iş zevk işi ama
Leon'a binen Golfe zaten binmez bunuda beliirteyim.. toledomu passatmı desen bana göre toledo 2sinide kullandım ama bana passat o zevki vermiyor.. isterse altın kaplama olsun zevkime uymuyor..

öncelikle yanlış anlama ama 15yıldır VW kullanıyorum demişsin ama yaş 28 13 yaşındamı başladın? Bu iş zevk işi ama
Leon'a binen Golfe zaten binmez bunuda beliirteyim.. toledomu passatmı desen bana göre toledo 2sinide kullandım ama bana passat o zevki vermiyor.. isterse altın kaplama olsun zevkime uymuyor..

Evet çocuk yaşlarda başladım Kamyon bile sürerdim:)) leon'a binen golf'e binmez demişin. Ben yorumunda 2012 model araçları baz aldım bende golf 5 ve 6'ya bedava verseler binmem! Fakat golf7 ile kıyaslama yaparsan leon, golf'un yayından bile geçemez! Passat ve toledo kıyaslaması yapmısın sonunda da 'zevk demişin katılıyorum zevk... Kıyaslama yapmak bile Passat'a hakaret olur. Gelsen bendeki 2008 passat 2.0 170 hp hingline (otomoik) bin bakalım neler oluyor:)))

kardeş leon golf audi wv gruptur annı altyapıyı kullanır audi a3 kullanıcıları neden aynı platformdaki araca 20 bin tl fazla veriyoruz diyorlar (arabam.com dergisinden alıntı) leon tasarım harikası araç kızlar bile bayılıyo yemişim golfünü:)))))))))))))

kardeş leon golf audi wv gruptur annı altyapıyı kullanır audi a3 kullanıcıları neden aynı platformdaki araca 20 bin tl fazla veriyoruz diyorlar (arabam.com dergisinden alıntı) leon tasarım harikası araç kızlar bile bayılıyo yemişim golfünü:)))))))))))))

Kardeş haklısın sırayı şu şekilde yapalım: Audi -vw-skoda-seat. Motor yapısı aynı olabilir bazı araçlarda ama katile farkı var.

kalite farkı muhakkak var ama aynı fiyattaki arabalar gibi içine ses almıyo bide orası burası soyulmuyo yinde kalitesi fena değil mesela 1.6 tdı leon var bende neredeyse golf hıglıne ye az da olsa yakın comfortunda üstün coruse control standat dijital klima standart tabiki de aralarında audi olsun golf olsun 20 bin tl fark var iç kaliteside buna bağlı olarak düşük ama yinede alınırmı dersen alınır neye göremi örnek vereyim yeni astra dizel 1.3 yürümez corolla d.4 yürümez focus güzel araç pahalı hemde filo araca çok girdi megane dcı la zaten kıyaslamam kısaca leon özellikle 1.6 tdı için sölüyorum acı makina:)))

Arkadaşlar 2 hafta önce yazılmış en son, konuyu hortatıcam ama.. İlk defa burada leonun yol tutuşuna laf edildigine şahit oluyorum. Annemde 2011 golf highline manuel var esp YOK. 5 ay kadar golfü kullandım ( önceki aracım 2004 Audi A4 idi. ) önceki aracımdan sonra yol tutuş olarak önceki aracımı virajlardaki sert frenlemede çok arattı. Esp olmamasına verdim.. yaklaşık 3 aydır Leon FR 1.4 tsi kullanıcısıyım. Yol tutuş olarak süspansiyon sistemi, lastik ebatları ve jant çapından büyük ölçüde kaynaklanıyordur ki golften bariz bir şekilde daha üstün. Virajlara çok rahat girebiliyorum. ESP de devreye kolay kolay girmiyor girmesi için baya zorlamak gerek. FR oldugundan böyle dedigimi düşünenler çıkabilir. Arkadaşımda Style leon vardı ondan sonra son kasa jetta aldı. Leondaki tutuşun olmadıgını söylüyor kendisi de. Bu yorummlarım leon fanatigi gibi gözükmesin. Golfçülerdendim ben de ama leon bir başka. Kaliteye gelicek olursam da elbette ki golfün kalitesi bir gömlekten daha üstün. Audiden golfe geçtigimde her ne kadar sene farkı olsa da konfor ve kalitede eksiklik görememiştim fakat leonda malzemelerin kalitesiz seçildigi aşikar. Yol sesi golfe nazaran bariz daha fazla. Ama yolda giderken bir magaza yanından geçerken arabanın yansımasını görebildigim yerden dikkatle geçiyorum. Arabayı park edince iki defa dönüp bakıyorum. Arabayı gerçekten severek kullanıyorum. Bu hisleri golfte yaşamıyorum ama. Leon böyle ruhu olan bir araba bence de. Baktıkça ve kullandıkça keyif veriyor.

Arkadaşlar 2 hafta önce yazılmış en son, konuyu hortatıcam ama.. İlk defa burada leonun yol tutuşuna laf edildigine şahit oluyorum. Annemde 2011 golf highline manuel var esp YOK. 5 ay kadar golfü kullandım ( önceki aracım 2004 Audi A4 idi. ) önceki aracımdan sonra yol tutuş olarak önceki aracımı virajlardaki sert frenlemede çok arattı. Esp olmamasına verdim.. yaklaşık 3 aydır Leon FR 1.4 tsi kullanıcısıyım. Yol tutuş olarak süspansiyon sistemi, lastik ebatları ve jant çapından büyük ölçüde kaynaklanıyordur ki golften bariz bir şekilde daha üstün. Virajlara çok rahat girebiliyorum. ESP de devreye kolay kolay girmiyor girmesi için baya zorlamak gerek. FR oldugundan böyle dedigimi düşünenler çıkabilir. Arkadaşımda Style leon vardı ondan sonra son kasa jetta aldı. Leondaki tutuşun olmadıgını söylüyor kendisi de. Bu yorummlarım leon fanatigi gibi gözükmesin. Golfçülerdendim ben de ama leon bir başka. Kaliteye gelicek olursam da elbette ki golfün kalitesi bir gömlekten daha üstün. Audiden golfe geçtigimde her ne kadar sene farkı olsa da konfor ve kalitede eksiklik görememiştim fakat leonda malzemelerin kalitesiz seçildigi aşikar. Yol sesi golfe nazaran bariz daha fazla. Ama yolda giderken bir magaza yanından geçerken arabanın yansımasını görebildigim yerden dikkatle geçiyorum. Arabayı park edince iki defa dönüp bakıyorum. Arabayı gerçekten severek kullanıyorum. Bu hisleri golfte yaşamıyorum ama. Leon böyle ruhu olan bir araba bence de. Baktıkça ve kullandıkça keyif veriyor.
ne güzel özet olmuş....bu tür konuların en güzel yorumu kullananlar ve test edenler yapabilir...

Teşekkür ederim elimden geldigince tecrübelerim aktarmaya çalıştım. Sorusu olan varsa karşılaştıma açısından her iki aracı da tüm yönleriyle seve seve cevaplarım.

Golf'e binen leon'a binmez yazılınca bende yazayım dedim. Daha birkaç gün önce 2004 GOLF 5 1.6FSI Comfortline'dan inip, sıfır 2012 LEON FR satın aldım. TSI motor çok daha sessiz ve canlı. Yalıtım için belki garip gelecek ama GOLF 5'de 17" lastik vardı.Leon FR zaten 17" ile geliyor. Ve yol sesi GOLF 5 den daha az emin olun. Ayrıca biliyorsunuz elma ile armut ilişkisi gibi aynı dönemlere ait araçları kıyaslamak daha doğru. Yani Leon 2006 yıllarının aracı aslında. Bugün golf 6 yada 7 ile kıyaslanacak leon henüz Türkiye'ye giriş yapmadı. Yapsın o zaman kıyaslamak daha doğru olur...

Geri
Üst Alt