Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

VW Golf Mü ? Seat Leon mu ?

Polo GTI nasıl İbiza Cupraya göre daha iyi yol tutuş ve aktarıma sahipse öyle sahip abi. Leonun yol tutuşuna kötü demiyorum ama golf kadar değil.

Ya şunu söyleyim, her iki araçlada tem'e çıkalım 100'le gidelim leonda 100 gibi hissediyorsanız. Golfte 60 gibi hissediyorsunuz. Ben araç yavaş gidiyo gaza basiyim diyorum kadrana baktığımda 100-120'yle gidiyorum. Bunu aracıma binen herkese de sorabilirsiniz.

Hele ki 200'le giderken ki farkı tarif edemem bile :) Bi ara görüştüğümüzde 100'e sabitleyim abi farkı anlarsın. Yada 200'e çıkiyim bi süre gidelim öyle golf'le aradaki farkı hissediyorsunuz. Çok belirgin şekilde. Ki leon fanatiği olarak bunları söyletiyor bana Golf. Sen düşün gerisini.
Sen bu durumu aradaki konfor farkindan dolayi bu sekilde hissediyorsun anladigim kadariyla Murat..İsin psikoloji tarafida onemli..simdi beni arka
dasimda 1.4 tsi 2010 trend golf var..surekli kullandigim araba..soyle diyeyim icinden gelen seslere kadar ayni benim arabayla nerdeyse..oyle cok aman aman bir fark hissetmiyorum..Trend oldugundandir belki surat hissi konusunda da bir fark yok..arkadasimda benim arabayi kullaniyor onunda gorusu bu yonde..yani sunu soylemek istiyorum kalite olarak tabikde golf ondedir..ama sonucta bu golf yani..ama yol tutus konusunda bizzat tecrube ettigim ve etmeyede devam ettigim bir konuda bana gore leon her zaman ondedir..Ki sende bilirsin leon ile ilgili ozellikle viraj kabiliyeti ile bir cok makale ve test surusu yazisi mevcut burda da zaman zaman konusu cok gecmisti..
Bu konu benim icin burada haddinden fazla anlamsizlasti..Maalesf bu tur platformlarda bilgisi olmadigi halde ahkam kesen bir cok tiple karsilasabiliyosun..Senin fikirlerin dikkate alinmali cunku sen iki aracada sahip oldun yanlisda dogruda olsa tartisilabilir..Normalde msj yazmayi birakmistim..Ama senin gibi degerli bir kardesime cvp yazmama kabaligi yapmak istemedim..

0 araç alacaksan beklemeni tavsiye ederim.Çünkü yeni leon'un baya bi iddalı olacağını düşünüyorum.Rakipleri olan araçlarda örneğin c4;başlı başına yeni bir kasa oluşturuldu,golf dersen e bi önceki kasasıyla farklılıkları gayet belirgin ortada.Kısacası lafı nereye getiriyorum; Leon bayadır bu gelişmeleri sessizden takip ediyor ve gerekli patlamayı bu yıl vereceğini düşünüyorum.
Leon alıpta yeni kasayı görünce keşke dememen için söylediklerim.Elbette ki bunlar benim görüşlerim
;)

0 araç alacaksan beklemeni tavsiye ederim.Çünkü yeni leon'un baya bi iddalı olacağını düşünüyorum.Rakipleri olan araçlarda örneğin c4;başlı başına yeni bir kasa oluşturuldu,golf dersen e bi önceki kasasıyla farklılıkları gayet belirgin ortada.Kısacası lafı nereye getiriyorum; Leon bayadır bu gelişmeleri sessizden takip ediyor ve gerekli patlamayı bu yıl vereceğini düşünüyorum.
Leon alıpta yeni kasayı görünce keşke dememen için söylediklerim.Elbette ki bunlar benim görüşlerim
;)

4 sene kadar bekleyecek zaten:)

Hayır kesinlikle esp var ve aktif.Benım bahsettıgım focus 2007-2008 model en son kasadan bır oncekı kasa o harıka yol tutan bı arabadır.Golf6 makyajlı kasa degıl tamamen degıstı araç.Leonun makyajla gunumuze kadar gelısı bıkere buyuk bır eksıklık bence.Artık gelmesı gereklıydı gecen 1-2 yıl ıcınde.Rakıplerı sureklı ataktayken.Seat donanımı ust sevıyede tutarak ayakta tutmaya calıstı leonu.Peki biz aracı goturdugumuzde servısten aracın agırlık dagılımı kotu demesı nasıl acıklanır?Sızın leonda yay jant lastık falan varmı levent bey?Leonda bırde ılk kasasıyla sımdıkının arasında neredeyse hıc fark yok ve tampon kısımları guzel aracın.Far yapılarını pek begenmıorm.Bırde arabaya oturdugunuzda spor araba hıssı var gerek cam kesımlerı gerek tavan yapısı.Bu olay harıka.Bence tek ve en onemlı artısı ve leon severlerın aldıgı o his bundan kaynaklanıor gıbı gelıor bana.Aynı oranda da ıcı cok kotu.Ne yaparlar bılemem ama o teyıbın yerı benı benden almıstı :)
Kendi segmentinde bir numara o bahsettiğiniz Focus zaten.Ancak Leon yol tutuş konusunda bir sürü inceleme ve testlerde hep büyük övgü almıştır.(En son yakın bir tarihteki testinde Başlık olarak Viraj ustası gibi bir ibare vardı yanlış hatırlamıyorsam.Yani sizin kötü demenizle veya servisteki elemanın görüşüyle kötü sonucuna varamazsınız.Bizim dememizle de iyi sonucu çıkmaz.Ben de çok çeşitli araçlar kullandım VW golf Focus BMW 3 ve 5 serisi falan filan uzar gider , Leonun en etkileyici bulduğum yanı yol tutuşudur.Bu araç bana Bmw 3 serisi (E46) daki kullanım keyfini veriyor.Trendline bir golfe Stylance leonu tercih ederim.Tasarım (kişiye göre değişir) bence Leonun daha iyi.Malzeme kalitesi golf daha iyidir ancak Trendline oldumu o kaliteden pek bişey anlamazsınız...Sizin yaşadığınız yol tutuş sorunu kanımca lastiklerle alakalı olabilir .

Polo GTI nasıl İbiza Cupraya göre daha iyi yol tutuş ve aktarıma sahipse öyle sahip abi. Leonun yol tutuşuna kötü demiyorum ama golf kadar değil.

Ya şunu söyleyim, her iki araçlada tem'e çıkalım 100'le gidelim leonda 100 gibi hissediyorsanız. Golfte 60 gibi hissediyorsunuz. Ben araç yavaş gidiyo gaza basiyim diyorum kadrana baktığımda 100-120'yle gidiyorum. Bunu aracıma binen herkese de sorabilirsiniz.

Hele ki 200'le giderken ki farkı tarif edemem bile :) Bi ara görüştüğümüzde 100'e sabitleyim abi farkı anlarsın. Yada 200'e çıkiyim bi süre gidelim öyle golf'le aradaki farkı hissediyorsunuz. Çok belirgin şekilde. Ki leon fanatiği olarak bunları söyletiyor bana Golf. Sen düşün gerisini.

yazdıklarınızın tam tersini 1.6fsi comfortline golf ile karşılaştırınca şu an kullandığım 2.0 tdi leon ile tecrübe ediyorum.

Leon'da coilover ve 225 taban 18 lastik vardı erkan abi, ve giremediğim viraj yoktu. Ankaraya kadar hiçbir virajda hız kesmeden rahat rahat 180-200'le girdiğimi bilirim. Stock halinde de yol tutuşu iyiydi. Tek sorun leonda süspansiyonlar golfe göre biraz daha sert ve araç viraja girerken yatmıyor bu nedenle daha güvenli bir his sağlıyor. Coiloverla zaten üst seviyedeydi. Golf leona göre virajlarda biraz daha yatıyor esneme yapıyor. Bu nedenle viraja giremediğinizi filan söylüyorsunuzdur. O esneme hangi araçta olursa olsun sürücüye güvensizlik hissi verir. Ancak o esnemeye takılmadan hızınıza bakarsanız anlarsınız. Şöyle söyleyeyim leonla stockken ancak 80'le girdiğimde kafadan kaydığı ataköy a plus'un ordaki virajda, golf 80'le girdi ve hiçbir sorun yaşamadım giriş açılarımda birebir aynıydı. O zaman anladım zaten daha iyi tuttuğunu. Şuan 225-235 taban ve coille golf'te espnin devreye gireceğini bile düşünmüyorum. Trendline hiç binmedim ve kullanmadım da o yüzden birşey diyemem. Ama arkadaşımda da 1.6 TDI Comfort var, 199'la giderken bile hızın daha düşük olduğunu düşünüyordum. Hep diyorum leon yabana atılcak bir araç değil, bazıları çok aşşağılıyor. Ama yol tutuş konusunda golf biraz daha iyi. Tecrübelerimle bunu söylüyorum.

@e.ö.çakmak golf 6 ile kıyasladıysanız eğer, burada golf için yazılanları okuyunca kendi aracımın özel yapım filan olduğunu düşünüyorum. 120 ile giderken içeri alınan yol sesi farkı bile kendini belli ediyor. Ama diğer golflerde fark yok hatta leon daha iyi diyorsanız cidden aracımın yalıtım bakımından, yol tutuş ve aktarma bakımından özel yapım olduğunu düşünüyorum :D

okuduğum otomobil dergilerindeki tüm karşılaştırmalarda vw grubunun modelleri en fazla puanı almışlardır, golf-leon karşılaştırması dahil ve seat vw'de olduğu sürece bunun değişmesi zor ama leon golften kötüdür diyerek kesip atmak haksızlık olur.
yol sesi ve yol tutuşu daha kötü demişsiniz ama herşey bunlar değilki leonun iç kalitesi iyi ergonomi yeterli, koltukları kavrıyor ve rahat kalkmadan 8 saat otursan bile yorulmuyorsun, direksiyonu hissiz ama ele iyi oturuyor ve kullanımı kolay, ön takımı sağlam, teknoloik motorlar ve aktarma organları var, ünlü ve vw de önemli olan designer tarafından tasarlandı ve 2005 de ilk çıktığında önemli tasarım yenilikleri sergiledi.
yeni golfle karşılaştırıyoruz ama yanlış hatırlamıyorsam leon halen golf 5 in üretildiği platformda üretiliyor

okuduğum otomobil dergilerindeki tüm karşılaştırmalarda vw grubunun modelleri en fazla puanı almışlardır, golf-leon karşılaştırması dahil ve seat vw'de olduğu sürece bunun değişmesi zor ama leon golften kötüdür diyerek kesip atmak haksızlık olur.
yol sesi ve yol tutuşu daha kötü demişsiniz ama herşey bunlar değilki leonun iç kalitesi iyi ergonomi yeterli, koltukları kavrıyor ve rahat kalkmadan 8 saat otursan bile yorulmuyorsun, direksiyonu hissiz ama ele iyi oturuyor ve kullanımı kolay, ön takımı sağlam, teknoloik motorlar ve aktarma organları var, ünlü ve vw de önemli olan designer tarafından tasarlandı ve 2005 de ilk çıktığında önemli tasarım yenilikleri sergiledi.
yeni golfle karşılaştırıyoruz ama yanlış hatırlamıyorsam leon halen golf 5 in üretildiği platformda üretiliyor

Walter Da Silva'ydı yanlış hatırlamıyorsam tasarımcısı. Ve VW tasarımcısı değil alfa romeo'dan transfer edilen tasarımcıdır. Golf 5 platformunda üretiliyor orası doğru. Leon her zaman söylerim fiyat performans anlamında alınabilecek en iyi araçtır. Koltukları iyi sarıyor ancak 8 saat hiç kalkmadan gittiğinizde biraz ağrı yapıyor. Koltukları spor tarzda olması nedeniyle golfe göre biraz daha sert. Golfün koltuklarının yumuşak olması nedeniyle uzun süreli yolculuklarda daha rahat ve daha az yorgunluk hissi alıyorsunuz.

Walter Da Silva alfa romeodan sonra seata geçti ve leonu tasarladı.bende 3 yıldır leon tsı kullanıyorum çok daha keskin virajlara girdim hiç savrulmadı.otobanda çok golf tsı yedim.ben yine araba alsam leon olurdu tercihim.bir kere tasarım olarak leon önde bence.ayrıca Walter Da Silva daha sonra wv gurubunda siroccoyu tasarladı yeni poloyu da şuan audide diye biliyorum.özetle leon bence bir efsane dir.lütfen .ok atmayın.

Yeni yılda tartışmaya devam edelim.. Nerden baksan 15 yıldır vw kullanıyorum. Ve başka araca binmek imkansız.. yüksekler hariç tabi..

Olayın özeti şudur:

A6'ya binen Pasat'a beğenmez
Passat'a binen Opel insignia, cintröen 5, peugeot 508'e binemez
A3'e binen golf'e binmez
Golf'e binen Leon'a binmez
Audi Q7'ye binen bunların hiçbirine binmez
liste uzar da gider...

(Yani Parana göre binersin...) 40-45 bin liran varsa binilecek tek araba seat loen dur

1 aydır test sürücü yapmadığım araba markası kalmadı (bmw -mercedes hariç)

Sonuç: Almandan başkası hikaye.. Paran çöpe gider.. Alman atasözü gibi Alman yapar Fransız bakar!:)

Geri
Üst Alt