Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

VW Golf Mü ? Seat Leon mu ?

Bendekı ıkı aracta vw olacak.....Bırı golf dıgerı jetta......

Konu hortlamış gereksiz uzamış başka yerlere gitmiş 2006 da çıkan Leon 7 sene satmış Golf üzerine 3 tane kasa değiştirmiş hala daha golf mü leonmu..
:eek:

o değilde allahtan rönocu değiliz ya yoksa halimiz ne olurdu bi sürü model hepsi birbirinden kötü ve gereksiz pahalı. hele röno buluşmalarını hiç düşünemiyorum :D
geçen gün zengin bi abiyle sohbet ediyoruz 3-5 kişi adam aynen şöyle dedi. ""o arabayı da sattı gitti ala ala polo gti aldı salak"" biz birimize baka kaldık: ala ala mı? salak mı?

Golf'e binen leon'a binmez yazılınca bende yazayım dedim. Daha birkaç gün önce 2004 GOLF 5 1.6FSI Comfortline'dan inip, sıfır 2012 LEON FR satın aldım. TSI motor çok daha sessiz ve canlı. Yalıtım için belki garip gelecek ama GOLF 5'de 17" lastik vardı.Leon FR zaten 17" ile geliyor. Ve yol sesi GOLF 5 den daha az emin olun. Ayrıca biliyorsunuz elma ile armut ilişkisi gibi aynı dönemlere ait araçları kıyaslamak daha doğru. Yani Leon 2006 yıllarının aracı aslında. Bugün golf 6 yada 7 ile kıyaslanacak leon henüz Türkiye'ye giriş yapmadı. Yapsın o zaman kıyaslamak daha doğru olur...

Makyajlanan 2011 model Leonu 2007 model Golf ile mi kıyaslamak doğru olur 2010 model Golf'le mi.

Bi kere FSI motor ile TSI motoru kıyaslamak saçma olur. Öyle kıyaslama olmaz ikisinde de aynı motor var kıyaslayabilirsiniz öylece.

Golf7 ile Yeni Leon kıyaslanır. Ama Golf6 ile 2006 model Leon 1P değil, 2010+ model Leon 1P1 ile kıyaslanır.

Eğer biri FSI motor ile TSI motoru kıyaslarsa, bende TSI122 ile TSI160'ı kıyaslarım durum fena kötü olur :)

Golf6 ile Makyajlı Leon yalıtımı arasında çok fark var. Malzeme kalitesi arasında uçurum var.

Bir Golf, A3 kadar iyi olamaz. Bir Leon'da Golf kadar. Yeni Leon'a 50bin lira istiyorlar FR versiyonuna, Golf7 aynı motora sahip donanım seviyesi düşünüldüğünde Golf'ü 15 bin lira fazla fiyata satıyorlar. Aradaki fiyat farkını önündeki S ve VW farkına istemiyorlar.

Yeni Leon ile Golf6'yı kıyaslamak, Leon'a hakaret olur. Yeni Leon, Golf7 yle kıyaslanabilir.

2004 model ve 2012 model araçları kıyaslamak :S

Bunun dışında her iki araçta parasının hakkını veren güzel araçlar. Leon'un sürüş keyfi ve spor hissi Golf'te mevcut değil. Ancak kalite bakımından aralarında ciddi fark var.

2011 Leon 1.2 TSI 50bin km kullandım. (1,5 yıl)
2010 Golf 1.4 TSI 45bin km kullandım kullanıyorum hala...(1 yıl)

donanım önemliyse sizin için leon,
konfor ve kalite önemliyse golf. Özeti budur yani

bu yoruma katılmıyorum vw seat'tan parça mı çalıyo çok yanlış bir yorum olmuş birkere audi motoru var leonun üstünde aynı motor A3'te de var neyin kalitesinden bahsediyoruz allah aşkına ikiside güzel araçlar fakat kişinin zevkine göre değişir kimine leon kimine golf güzel gelir fakat benim yorumum leon daha bir şehvetli duruyor kalite yorumu çok talihsiz bir yorum olmuş ....:eek:key:

bu yoruma katılmıyorum vw seat'tan parça mı çalıyo çok yanlış bir yorum olmuş birkere audi motoru var leonun üstünde aynı motor A3'te de var neyin kalitesinden bahsediyoruz allah aşkına ikiside güzel araçlar fakat kişinin zevkine göre değişir kimine leon kimine golf güzel gelir fakat benim yorumum leon daha bir şehvetli duruyor kalite yorumu çok talihsiz bir yorum olmuş ....:eek:key:

sadece motor mu olay. İç mekan kalitesi. Bi leonun kapılarındaki plastiğe dokunun bastırın, sert plastik. Birde golf,a3'e bakın. Sizin kalite anlayışınız ne bilmiyorum tekrar söylüyorum aradaki 10bin liralık fark aynı motorlu araca sadece aradaki S, 4 halka veya VW farkından dolayı değil. Dış görünüşten bahsetmiyoruz. Tip olarak Leon bence çok daha güzel. :) Fakat kalite yorumunu siz bi gidin, a3 kullanın, golf kullanın, leonunuz zaten var. Sonra bu araçların hepsiyle 180-200 lü hızlara çıkın. Sessizliği kontrol edin. Ve elinizle dokunun malzemelere. Sonra tartışalım.

Sizin mantığınızla Bugatti ile Leon'da aynı kalitede, Uyarı sesleri aynı :D

Bigün karşılaştığımızda, benim aracın kapı içi plastiğine ve ön torpido malzemesine ve leonun malzemesine bakalım. Golf neyse de, A3 ile Leon'u aynı kefeye koymayalım aynı sınıf araçlarda arada 2 kat fiyat farkı mevcut. A3 alan insanlar salak değil 2 kat para veriyorlar Leon'a göre :)

Bence sizin yorumunuz ciddi anlamda talihsiz olmuş.(ne demekse artık) bu yorumlarda şans mı aranıyor. :D

sadece motor mu olay. İç mekan kalitesi. Bi leonun kapılarındaki plastiğe dokunun bastırın, sert plastik.

Bence sizin yorumunuz ciddi anlamda talihsiz olmuş.(ne demekse artık) bu yorumlarda şans mı aranıyor. :D
Bende 6 ay kadar leon FR kullandım daha sonra 2 yıl kadar fazla yol yapacağım için birazda Fr ı aldığım fiyat civarına verme şansı doğduğu için Golf 6 tdi Blue motion a geçtim .Evet golf iç malzeme kalitesi olarak Leondan üstün audinin golften üstün olduğu gibi 140-150 ile gidiyorken evin salonunda oturuyorum sanki ses yok pıtırtı çıtırtı yok Fr da alalı 3-4 ay olmuşken ön konsoldan arka koltuklardan sesler gelmeye başlamıştı. Golf konfor odaklı bir araba Bm da 1.5 santim daha alçak spor amortisör olduğu halde ne kasis ne çukur keyfinizi bozmuyor.Biraz masraflada içini doldurdum . Rcd 510... bluetoot konuşma falan... Bmlerde fr dan kalır yanı yok güvenlik olarak esp standar xds de daha sonra vagcomdan açılıyor. Bukadar Golfü övdüm. Fr ı övecekmiyim? Hayır. Sitede bolca var ,binen biliyor...daha uzun yazabilirdim ama , kısaca; Golfü işim bitince satacağım özleyeceğimi hiç sanmıyorum .Golf binilecek bir araba özlenecek değil . Leon fr ı ise özlüyorum... olayın benim için özeti budur...

sadece motor mu olay. İç mekan kalitesi. Bi leonun kapılarındaki plastiğe dokunun bastırın, sert plastik. Birde golf,a3'e bakın. Sizin kalite anlayışınız ne bilmiyorum tekrar söylüyorum aradaki 10bin liralık fark aynı motorlu araca sadece aradaki S, 4 halka veya VW farkından dolayı değil. Dış görünüşten bahsetmiyoruz. Tip olarak Leon bence çok daha güzel. :) Fakat kalite yorumunu siz bi gidin, a3 kullanın, golf kullanın, leonunuz zaten var. Sonra bu araçların hepsiyle 180-200 lü hızlara çıkın. Sessizliği kontrol edin. Ve elinizle dokunun malzemelere. Sonra tartışalım.

Sizin mantığınızla Bugatti ile Leon'da aynı kalitede, Uyarı sesleri aynı :D

Bigün karşılaştığımızda, benim aracın kapı içi plastiğine ve ön torpido malzemesine ve leonun malzemesine bakalım. Golf neyse de, A3 ile Leon'u aynı kefeye koymayalım aynı sınıf araçlarda arada 2 kat fiyat farkı mevcut. A3 alan insanlar salak değil 2 kat para veriyorlar Leon'a göre :)

Sadece motor değil olay bir örnekti anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız :) İç mekan kalitesi plastik sert yada yumuşak mı olmalı arabamı alıyoruz yataştan yatak mı bakıyoruz :D ? Kardeşim benim merak etme doğuş çalışanıyım sadece a3 e filan binmedim tahmin edemeyeceğin araçlara iç içeyim maslakta her neyse konumuz bu değil konumuz senin kullandığın kalite lafı.Yani görende çin malı leonlara biniyoruz sanır yada golfleri lomborghiniler gibi koltuklarını elle dikiyolar diken teyzelerde kör oldu sanacak insanlar :) Ben Audi'ile seatı kıyaslamadım kötü olsa idi audi o motoru kullanmazdı kendi aracında demiştim zaten bi örnekti motor sadece dediğim gibi işinize geldiği gibi anlamışsınız demek istediğim olay şu Tabiki VW büyük firma Seat'ında Audi'nin Bentley'in Bugattinin Skoda'nın Lamborghini'nin Scania'nın Man AG'nin sahibi bütün araçlarıda çok kalitelidir. Dediğin kalite lafına bundan 7-8 sene önce katılırdım ciddi anlamda. Misal Volkswagen’in 2011 yılında en çok satan binek otomobili 14.964 adetle Polo'dur o zaman golften polo daha kalitedir :) Diyosun ya millet salak'mı 10 lira fazla veriyo millet gerçekten salak heralde polo golf'ten daha fazla satmış :) Neyse Sene olmuş 2013 kia'lar bile aşmış kendini sen golf'un kapılarımı yumuşak yoksa leonun'mu orda kalmışsın arada az farklar olur ama dediğin kadar abartılacak fark yoktur şimdi anladın mı neden talihsiz bi yorum dediğimi ? :)

Bende 6 ay kadar leon FR kullandım daha sonra 2 yıl kadar fazla yol yapacağım için birazda Fr ı aldığım fiyat civarına verme şansı doğduğu için Golf 6 tdi Blue motion a geçtim .Evet golf iç malzeme kalitesi olarak Leondan üstün audinin golften üstün olduğu gibi 140-150 ile gidiyorken evin salonunda oturuyorum sanki ses yok pıtırtı çıtırtı yok Fr da alalı 3-4 ay olmuşken ön konsoldan arka koltuklardan sesler gelmeye başlamıştı. Golf konfor odaklı bir araba Bm da 1.5 santim daha alçak spor amortisör olduğu halde ne kasis ne çukur keyfinizi bozmuyor.Biraz masraflada içini doldurdum . Rcd 510... bluetoot konuşma falan... Bmlerde fr dan kalır yanı yok güvenlik olarak esp standar xds de daha sonra vagcomdan açılıyor. Bukadar Golfü övdüm. Fr ı övecekmiyim? Hayır. Sitede bolca var ,binen biliyor...daha uzun yazabilirdim ama , kısaca; Golfü işim bitince satacağım özleyeceğimi hiç sanmıyorum .Golf binilecek bir araba özlenecek değil . Leon fr ı ise özlüyorum... olayın benim için özeti budur...

Aynen öyle ben hala leonu özlüyorum bazen :) golf kalite ve rahatlık anlamında çok daha iyi. Ama leon sadece fr değil style donanımı bile çok keyifli kullanıma sahip :)

Sadece motor değil olay bir örnekti anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız :) İç mekan kalitesi plastik sert yada yumuşak mı olmalı arabamı alıyoruz yataştan yatak mı bakıyoruz :D ? Kardeşim benim merak etme doğuş çalışanıyım sadece a3 e filan binmedim tahmin edemeyeceğin araçlara iç içeyim maslakta her neyse konumuz bu değil konumuz senin kullandığın kalite lafı.Yani görende çin malı leonlara biniyoruz sanır yada golfleri lomborghiniler gibi koltuklarını elle dikiyolar diken teyzelerde kör oldu sanacak insanlar :) Ben Audi'ile seatı kıyaslamadım kötü olsa idi audi o motoru kullanmazdı kendi aracında demiştim zaten bi örnekti motor sadece dediğim gibi işinize geldiği gibi anlamışsınız demek istediğim olay şu Tabiki VW büyük firma Seat'ında Audi'nin Bentley'in Bugattinin Skoda'nın Lamborghini'nin Scania'nın Man AG'nin sahibi bütün araçlarıda çok kalitelidir. Dediğin kalite lafına bundan 7-8 sene önce katılırdım ciddi anlamda. Misal Volkswagen’in 2011 yılında en çok satan binek otomobili 14.964 adetle Polo'dur o zaman golften polo daha kalitedir :) Diyosun ya millet salak'mı 10 lira fazla veriyo millet gerçekten salak heralde polo golf'ten daha fazla satmış :) Neyse Sene olmuş 2013 kia'lar bile aşmış kendini sen golf'un kapılarımı yumuşak yoksa leonun'mu orda kalmışsın arada az farklar olur ama dediğin kadar abartılacak fark yoktur şimdi anladın mı neden talihsiz bi yorum dediğimi ? :)

Fazla satan kaliteli gibi bir laf mı ettim ki bana Polo şu kadar satmış o zaman polo daha mı kaliteli diye soruyorsunuz.
Yeni Leon FR 1.4 TSI 140hp - 50.000 TL
Golf Mk7 1.4 TSI 140hp DSG Comfortline - 61.400

bunlar ileride kıyaslanacak araçlar. Gelelim şuankilere; konumuz polo değil, bana diyorsunuz istediğin şekilde anlamışın diye, sen kendin istediğin yöne çekiyorsun. Ben senin anlattığın kadarını anladım, telepati gücüm yok orada motor demişin motor üzerinden gittim, dış görünüş demişin dış görünüş üzerinden gittim. 2400 mesajım var hepsini okumak zor olur ama bi kısmına bakarsan Leon'a asla ve asla KALİTESİZ demedim. Sen çin malı olarak anladıysan bu senin sorunun. Golf, Leon'dan daha kaliteli bunu sadece ben değil herkes söylüyor. Bütün araç testleri vs. Bunu görebilmek için otomobil sektöründe çalışan olmaya gerek yok.
Leon'un sürüş keyfi çok daha iyidir. Fiyatına göre de iyi bir araçtır. Ama iş kıyaslamaya gelince, uzun yola çıkarken insan sessizlik bekler. Bunu Golf daha iyi sağlıyor. İçine oturduğunda elinle kapıları tuttuğunda, torpidoya dokunduğunda ve baktığında kalite hissi oluşturur. Arada çok uçurum var mı yok, ama kendini belli eder. Konuları araştıralım %80 kişi leonun gıcırtılarından ve seslerinden bahseder. Bu oran golfte daha düşüktür. he ses yapmıyo mu yapıyor, ama daha az. Orada siz beni çok yanlış anlamışınız.
Kaliteyi golf için belirtirken, leonu itin bi tarafına sokmadım. Leon'dan daha kaliteli malzeme kullanıldığı için kalite ve konfor istiyorsanız Golf dedim. Daha az paraya daha çok donanım istiyorsanız Leon dedim. Bunda ters birşey göremiyorum. He diyorsanız yok leon golf kadar kaliteli. Haklısınız derim, kalite anlayışı stabildir ama sizde değişmiş derim.

Fazla satmak kaliteli olduğunu göstermiyor öyle olsaydı yollarda accent eralar yerine panameraları görürdük. yada cliolar yerine a7'leri görürdük. O öyle birşey değil konuyu saptırmayın. Kaliteye takmışınız kalite üzerinden konuşuyoruz. Siz kapı içlerinizin fotoğrafını çekin, birde ben çekeyim. Siz kapı içi ceplerinizin fotoğrafını çekin ben çekeyim. Madem doğuş çalışanısınız o zaman bilmeniz gerekir sert plastik malzeme araç içinde kullanıldığında ses yapar. Yumuşak malzemeler sesi daha çok absorbe edebilir.

Koskoca VAG, bi tarafından sallamıyo, "tüm zamanların en sessiz golfü" diye. Bunu söylemesinin bir nedeni var. mk7 çıkana kadar bunu dile getiriyorlardı. He bundan sonraki mesajınızda hala Leon'un Golf'ten kaliteli olduğunu savunur olursanız cevabımı şimdiden peşin peşin vereyim.

"Haklısınız, ben arabalardan anlamıyorum, ben boşuna gittim leonumu satıp üzerine 10bin lira verdim. sadece 55hp için bu farkı verdim ben. Cidden salakmışım"

He çok istiyorsan da, konu açalım forum ahalisine soralım, hangisi daha kaliteli diye :) ankette açalım. Sonuçlara bakalım. Cidden dediğin gibi miymiş :)

Geri
Üst Alt