Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

VW Golf Mü ? Seat Leon mu ?

abı bısey sorcam nıye tartısıonuz bu ıkı arabanında fabrıkası nerde cok merak ettım aynı yerden cıkmıolarmı neyın kapısması buu? herkes bındıgı arabayı savuncak tabıkı leon golfden daha ıyı golf kullanmıs bırı olarak kafadan dıs gorunuse onem verceksek leonla 2 deısıklık yapdınm on numara araba oluo golfe ne yaparsan yap yakısmıyor bundan oncekı arabam golfdu bundan once dıorum daha 1 ay oncesıne kadar leonu yenı aldım ve hıc bı fark goremedım kac sene golf kullandım. sonuc aynı fabrıka sadece gorunus olaraka kapısırlar bosuna benım araba ıyı o ıyı bu ıyı bos ısler kalıpresınde ve parasına gore en ıyı leon golf doldur bakım kac paralara cıkıyor bıde leonu doldur .... neden bu fark var cunku seat leon ıspnyol arabası almanlar satmak ıcın aynı kalıtede daha ucuza mal edıolar bılgılenıorum dıosun ama yanlıs bılgılenıosun kalibre olarak bılgılen bakalım .

Kesinlikle..Herkezin kendi izlenimleri..MAksat paylaşım bilgilenme bilgiye bilgi katmak.30 yıllık kamyon şöförünün tecrubesı benım ıcın onemlı.Burada onun tecrubesı bunun tecrubesı diye gırmeyelım.Benım ıcın sızınde tecrubenız onemlı.Dıkkate almakta fayda var.Özellıkle leon aşıklarına sormaktayım ızlenımlerını dusuncelerını.Son derecede dıkkate alıyorum.Yoksa bende dıyebılırım onun yorumuna sole bunun yorumuna bole dıye.En guzelı sız benım yazdıklarımı dıkkate almayın lütfen.
cihancım ikisi de çok iyi bu muhabbetler yanlıştır ki o kötü bu kötü vw golfü yapmış arkadaş ama klasiği severler için o nedenledir ki içi daha da ağır...seatı da yapmış tamamen sportiflik için ki cupra bunun delilidir...iç mekanı da sportif yapmış sallamamış o kadar bizim 1.6 larıda yapmış yaksın gitmesin diye mesela:)ama yarış arabalarına bak mesela iç mekan bom boş ama dışı cillop...bu imajı vermiş leona ama golf bir klasik efsanesidir leon da sportif efsane oluyor yavaş yavaş bence o kötü bu kötü mantıklı değil bana o hitap ediyor bu etmiyor olayı sadece...

songukhu;Senin yazdigin msjlari ikinci msjindan itibaren dikkate almiyorum zaten:)Dikkate alsam msjindan alinti yaparim..Bana gore daha ciddi msjlara vakit ayirmam gerekiyor..Sana iyi izlenim ve dikkate almalar;)

30 yıllık kamyon şöförünü ben kullandım pardon neyin dikkatini almadın anlayamadım.Neyse önemi yok küçüğüz saygımızı bilelim...Belkı yanlıs dusunuyorum eger ole degılse affola ama art nıyet hıssettım sızde.Oyuzden ole soledım rahatsız oldm.Neyse dedıgım gıbı kucuguz saygımızı bılelım..

Levent nıyetım kalp kırmak degılll kalp kıracagıma kendımı kafamı kırarım daha ıyı....Ben 1,4 u mecazı olarak yazdım.1,4 tsı bazı arkadaslara gore dunyanın en ıyı motoru aynı konuma yıne bazı arkadaslar leonuda sokuyor.

Herkesın arabası kendısıne gore guzeldır.Benım ıcın dunyanın en ıyı aracı ısımı gorendır.Benım işim oldugunda şahın benım ısımı goruyorsa benım ıcın en ıyı aractır.
problem yok ozamn abi benim için konu kapanmıştır..:)

bence gereksiz bir tartışma ikise ayrı insanlara hitap eden araç.leon pıyasada yokken sıkı bir golf kullanıcısıydım ama ne zaman leon çıktı aşık oldum araca her haliyle ve ogün bugündür leon kullanıyorum.burda benı tanıyanlar bilir ailemin audi bayiligi var a3 ve golf r olmak üzere her modelını kullandım.tamam kardeşim çok kalıtelı araçlar ama hangi aklını sevdimin adamı da 125 bin tl verip golf R alır biner bunu aklım almıyor neden?? çünkü o paraya kardeşim m3 e binerim yolunda trafiginde anasını aglatırım.bu yuzden fıyat donanım yol sürüş zevki olrak kesinlikle leon dıyorum :)

bence gereksiz bir tartışma ikise ayrı insanlara hitap eden araç.leon pıyasada yokken sıkı bir golf kullanıcısıydım ama ne zaman leon çıktı aşık oldum araca her haliyle ve ogün bugündür leon kullanıyorum.burda benı tanıyanlar bilir ailemin audi bayiligi var a3 ve golf r olmak üzere her modelını kullandım.tamam kardeşim çok kalıtelı araçlar ama hangi aklını sevdimin adamı da 125 bin tl verip golf R alır biner bunu aklım almıyor neden?? çünkü o paraya kardeşim m3 e binerim yolunda trafiginde anasını aglatırım.bu yuzden fıyat donanım yol sürüş zevki olrak kesinlikle leon dıyorum :)
bence son nokta olmuş bu yazı.....

haklısın abi yüksek hızlarda da kurtarmaz doğru benim işimi görenler sadce hani 60-70 lerde araç yoldan çıkar döner yavaşlar ve de 20-30 lu hızlara iner ve de yoldan aşağı gider ya işte o durumlardan kurtarıyor zaten benim için de o önemli abi...gerçekten lastik olayı çok önemli...bende turanza er 300 var normal bir lastik işte abi ama daha da kaliteli lastik kullanılmalı...benim en dara düştüğüm anlar leon arkayı atıyor viraj giriş ve de çıkışlarında çok döndüm ama topladı yani aslında çok da yavaş kullanıyorum ama sollamalar çok kısıtlı vede artvinde affetmiyor abi...bolu otobanında 200 km ile bu hıza göre epey viraj sayılabilecek bir viraja girdim 2008 de ki gafil avlandım hayatımda ilk kez geçtiğim yoldu aracımla frene bile dokunamadan girdim viraja ama kımıldasa kurtulamazdım bittim resmen ama kımıldamadı ne esp ne de bişey bagaj çakılı dolu idi ve de arkada annem vardı yeterince ağırdı yoksa esp hikaye olurdu yüksek hızlarda yaramayacağına eminim...esp bence önemli ama lastik daha da önemli...ama boş golf alacağına aynı paraya full leon daha mantıklı demi...

Gokhan bu leon ve golf uze gıder.Yenı leon kullanıcıları eskı kasadakı malzeme kalıtesını hemen fark edıyor.Seatta gerıye gıdıs var.Malzeme kalıtesı vs olsun hep kotuleşıyor.

Vw golf 5 te bozdugunu golf6 da duzelttı.Kımı ınsan donanıma para verır kımısı kalıte hıssını hıssetmek ıster.Bana gore Golf her acıdan Leondan kalıtelı bır arac......

Arkadaşlar leonu naptınız ya, yerden yere vurdunuz. Bişey sorcam amortisör ssitemleri farklımı ki ben aynı parçalar kullanılıyo diye biliyorum golf ile leonda. hem normal kurallara uygun kullanınca neden yoldan çıksın şahin bile çıkmaz yoldan. Hııı ben çok hızlı kullanırım dyosanız ki bunu diyen adamın aracında genelde 5 cm lik spor yay ve jant lastik vardır o damı çıkıyo yoldan? Benim eski aracım 206 ydı çok zorluyodum onu çok önünü arkasını bıraktığı oldu, yay taktırdım sorun çözüldü 200 liraya... leonu normal kullanıyorum hatta arada zorladığım oluyo daha hiç bırakmadı kıçını başını virajda falan,

Murat ben donanim ve kalite bakimindan kiyas yapmiyorum zaten.
Peki ayni altyapi, ayni motor ve sanzumana sahlip golf nasil oluyorda leondan daha iyi yol tutusa sahip aciklarmisin..
bende kullandim bu golfu ayrica..
haa 1.4 tsi trendin yol tutusu diger golflerden farkli ise bisey diyemem..

Polo GTI nasıl İbiza Cupraya göre daha iyi yol tutuş ve aktarıma sahipse öyle sahip abi. Leonun yol tutuşuna kötü demiyorum ama golf kadar değil.

Ya şunu söyleyim, her iki araçlada tem'e çıkalım 100'le gidelim leonda 100 gibi hissediyorsanız. Golfte 60 gibi hissediyorsunuz. Ben araç yavaş gidiyo gaza basiyim diyorum kadrana baktığımda 100-120'yle gidiyorum. Bunu aracıma binen herkese de sorabilirsiniz.

Hele ki 200'le giderken ki farkı tarif edemem bile :) Bi ara görüştüğümüzde 100'e sabitleyim abi farkı anlarsın. Yada 200'e çıkiyim bi süre gidelim öyle golf'le aradaki farkı hissediyorsunuz. Çok belirgin şekilde. Ki leon fanatiği olarak bunları söyletiyor bana Golf. Sen düşün gerisini.

Geri
Üst Alt