Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Golf GTI vs Type-R

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yada Alp bohçasını alıp evden kaçtı.... Dün savaşla fotolar vardı ama acaba Savaşa mı kaçtı?

Çaktırmadan koydum parçaları eve :D

FN2 type-r'da aşağı yukarı 5bin TL'den fazla iş var... sırf beyin 1,5 2 bin lira civarı zaten.. headers egzoz ve emiş sisteminde 2000 lira var (farklı bi manifold vs) parasının dışında uzun bi süreç, motor açılacak, toplanacak, geri kapanacak, rodaj yapılacak, sonra ayar yapılması bile iş..
ve araba hafiflemesi için komple sökülmüş.. günlük binemeyeceğin bir araba haline gelmiş..
kullanması kesinlikle GTI'dan daha keyiflidir.. 9700 rpm dönüyor, yüksek sıkıştırma, hafif ve atmosferik.. bunların ne ifade ettiğini kullanmayan bilemez :)

ama bunun karşısında yazılım, downpipe, cutout, filtre ve dv'li, yaklaşık 1500 TL ve 1 günlük iş. en ufak hafifletme yok. anneni alıp migrosa götürebileceğin bi GTI..
ve hangi arabanın devrinde basılmışsa o geçiyor..
e sonuç yeterli değil mi?

Utku toplamda o arabaya harcanan miktar 15.000TL civarı. Ben toplamda 3.000TL civarı bişey ya harcadım yada harcamadım.

Ve hayla annemi migrosa götürmek zorundayım bazen puhaha

Çaktırmadan koydum parçaları eve :D

Utku toplamda o arabaya harcanan miktar 15.000TL civarı. Ben toplamda 3.000TL civarı bişey ya harcadım yada harcamadım.

Ve hayla annemi migrosa götürmek zorundayım bazen puhaha

kısacası Golf GTI tam bir market arabası diyebilirmiyiz Alp bey :D

FN2 type-r'da aşağı yukarı 5bin TL'den fazla iş var... sırf beyin 1,5 2 bin lira civarı zaten.. headers egzoz ve emiş sisteminde 2000 lira var (farklı bi manifold vs) parasının dışında uzun bi süreç, motor açılacak, toplanacak, geri kapanacak, rodaj yapılacak, sonra ayar yapılması bile iş..
ve araba hafiflemesi için komple sökülmüş.. günlük binemeyeceğin bir araba haline gelmiş..
kullanması kesinlikle GTI'dan daha keyiflidir.. 9700 rpm dönüyor, yüksek sıkıştırma, hafif ve atmosferik.. bunların ne ifade ettiğini kullanmayan bilemez :)

ama bunun karşısında yazılım, downpipe, cutout, filtre ve dv'li, yaklaşık 1500 TL ve 1 günlük iş. en ufak hafifletme yok. anneni alıp migrosa götürebileceğin bi GTI..
ve hangi arabanın devrinde basılmışsa o geçiyor..
e sonuç yeterli değil mi?

Harcanan para ve alınan güç konusunu tartışmak için bence yanlış 2 araç.
Sonuçta araçların 1'i atmosferik yüklenmiş. Ve atmosferik yüklemenin ne kadar pahalı ve alınan güçlerin de ne kadar kıt olduğunu bu işe azıcık heves eden herkes bilir zaten.
Ki o paralara tayyarı Turbolamak da mümkün.
Aileni alıp Migros'a daha hızlı şekilde götürebileceğin bir araba olur böylece :)

Ha ama şuna katılıyorum. GTI tek kişi olsa sonuç daha farklı olurdu. 2 boy oynardı sonuç.
Ama benim gözümde yine de tayyar gayet başarılı. Yürümez denilen FN2'nin o speclerdeki bi GTI'la yürümesi.

ya bu cocuk bir kerede sussun !! aaa hondayı geçmişler desin !! çok mu zor
Ne yazmışım ben burda?
Ayrıca herkes işine baksın. İstediğimi yazarım istediğim yere.

Harcanan para ve alınan güç konusunu tartışmak için bence yanlış 2 araç.
Sonuçta araçların 1'i atmosferik yüklenmiş. Ve atmosferik yüklemenin ne kadar pahalı ve alınan güçlerin de ne kadar kıt olduğunu bu işe azıcık heves eden herkes bilir zaten.
Ki o paralara tayyarı Turbolamak da mümkün.
Aileni alıp Migros'a daha hızlı şekilde götürebileceğin bir araba olur böylece :)

Ben tamamen farklı bişeyden bahsettim.. Para ikinci planda..
GTI'ın o gidişine kavuşması 1 günlük iş, Type-R ile haftalarca uğraşılmış, hatta birkaç ay..
Ve ona rağmen ulaştığı nokta GTI'ın orijinal halinden biraz ilerisi.. İlk mesajımda da yazdım, eminim ki type-R'ı kullanmak çok daha keyiflidir.. O kadar emeğin de karşılığı var.. Ama ne yazıkki basınç girince iş değişir :)
O zaman atmosferik ile turbo beslemeli aracı tuningde değil rollingde kıyaslamak da saçma, atmosferikler atmosferik ile turbolar turbo ile denesin... Ama malesef öyle bi dünya yok.. Turbo haram beygir, basıncı açınca güç alıyor diye turbo araba sahipleri ikinci dünya insanı mı, onlar yürütünce fasulye, type-R yürütünce bravo..
Ayrıca hiç bi turbo type-R'a GTI kadar güvenemezsin.. Bunu type-r yapanların kendisi söylüyor.. Rahatını, durmasını, virajını geçtim.. Rollingde iş yapsın diyorlar.. Ve turbo type-r yapıp buna günlük binme ihtimalin çok çok az.. Kız arkadaşın çağırdığı zaman yanına ulaşabilme ihtimalin tamamen arabanın o an sorun çıkarıp çıkarmama ihtimaline kalıyor... Keza bunu da turbo type-r sahipleri söyler, bu araba rolling için diye :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt