Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Golf GTI vs Type-R

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben tamamen farklı bişeyden bahsettim.. Para ikinci planda..
GTI'ın o gidişine kavuşması 1 günlük iş, Type-R ile haftalarca uğraşılmış, hatta birkaç ay..
Ve ona rağmen ulaştığı nokta GTI'ın orijinal halinden biraz ilerisi.. İlk mesajımda da yazdım, eminim ki type-R'ı kullanmak çok daha keyiflidir.. O kadar emeğin de karşılığı var.. Ama ne yazıkki basınç girince iş değişir :)
O zaman atmosferik ile turbo beslemeli aracı tuningde değil rollingde kıyaslamak da saçma, atmosferikler atmosferik ile turbolar turbo ile denesin... Ama malesef öyle bi dünya yok.. Turbo haram beygir, basıncı açınca güç alıyor diye turbo araba sahipleri ikinci dünya insanı mı, onlar yürütünce fasulye, type-R yürütünce bravo..
Ayrıca hiç bi turbo type-R'a GTI kadar güvenemezsin.. Bunu type-r yapanların kendisi söylüyor.. Rahatını, durmasını, virajını geçtim.. Rollingde iş yapsın diyorlar.. Ve turbo type-r yapıp buna günlük binme ihtimalin çok çok az.. Kız arkadaşın çağırdığı zaman yanına ulaşabilme ihtimalin tamamen arabanın o an sorun çıkarıp çıkarmama ihtimaline kalıyor... Keza bunu da turbo type-r sahipleri söyler, bu araba rolling için diye :)

Güzelce parayı harcayıp Turbo'larsan gayet güzel binersin arabaya :)
Misal. AL 544'ü bilirsin Ankara'daki. Adam 250.000km'deki motorda günlük olarak biniyodu. 420hp civarında Turbo VTI'dı araç da. Ha ama neydi. Benzini içiyodu araba.
İşe, bir bütün olarak daha kaliteli bir arabaya bineyim dersen dediğine katılırım (göğsün kalitesi yok efendim düğmelerin kalitesi göğsün duruşu). Ama iş performansa gelince ben buna katılmıyorum. Ya da günlük kullanım konusuna. Güzelce para harcanıp yapılan her makina gayet güzel kullanılır günlük olarak.

Güzelce parayı harcayıp Turbo'larsan gayet güzel binersin arabaya :)
Misal. AL 544'ü bilirsin Ankara'daki. Adam 250.000km'deki motorda günlük olarak biniyodu. 420hp civarında Turbo VTI'dı araç da. Ha ama neydi. Benzini içiyodu araba.
İşe, bir bütün olarak daha kaliteli bir arabaya bineyim dersen dediğine katılırım (göğsün kalitesi yok efendim düğmelerin kalitesi göğsün duruşu). Ama iş performansa gelince ben buna katılmıyorum. Ya da günlük kullanım konusuna. Güzelce para harcanıp yapılan her makina gayet güzel kullanılır günlük olarak.

Bi kere stock motora 0.5 0.6 bardan fazlasını basamazsın... İlla motora girmeyeceğim desen kalın conta ile sıkıştırma düşürürsün, basabileceğin basınç 1 barı yine bulmaz...
1 bar bile basmayan VTI 420 hp çıkarmaz. Motor içi yapılıdır, o zaman da 250.000'de olmaz...
Motorunun mükemmel olduğunu varsayalım, yine bile GTI kadar uzun ömürlü olamaz da, olsun diyelim, öyle bir VTI ile canını tehlikeye atmadan sollamaya çıkma, birisini geçme falan gibi bi ihtimalin yok. 420 hp arabayı sollamalarda vs kıvrak kullanabilecek şekilde gerekli değişiklikleri yaptıysan (yürüyen aksam, kilit dif, süspansiyon vs) bu sefer de aşırı konforsuz bi araban var demektir.. Ya da tamamen rollinge dayalısındır, günlük kullanımda 100 hp den fazlasını kullanmıyorsundur..
Bişeyleri yapman demek başka bişeylerden feda etmen demek.. Hepsi bir arada olmuyor :)
Bir de bu işler falancada var o yaptı bindi şu yapmış biniyormuş gibi bakıldığı zaman toz pembe, sorunsuz gibi görülüyor.. İşin arka tarafı çok farklı...

Bi kere stock motora 0.5 0.6 bardan fazlasını basamazsın... İlla motora girmeyeceğim desen kalın conta ile sıkıştırma düşürürsün, basabileceğin basınç 1 barı yine bulmaz...
1 bar bile basmayan VTI 420 hp çıkarmaz. Motor içi yapılıdır, o zaman da 250.000'de olmaz...
Motorunun mükemmel olduğunu varsayalım, yine bile GTI kadar uzun ömürlü olamaz da, olsun diyelim, öyle bir VTI ile canını tehlikeye atmadan sollamaya çıkma, birisini geçme falan gibi bi ihtimalin yok. 420 hp arabayı sollamalarda vs kıvrak kullanabilecek şekilde gerekli değişiklikleri yaptıysan (yürüyen aksam, kilit dif, süspansiyon vs) bu sefer de aşırı konforsuz bi araban var demektir.. Ya da tamamen rollinge dayalısındır, günlük kullanımda 100 hp den fazlasını kullanmıyorsundur..
Bişeyleri yapman demek başka bişeylerden feda etmen demek.. Hepsi bir arada olmuyor :)
Bir de bu işler falancada var o yaptı bindi şu yapmış biniyormuş gibi bakıldığı zaman toz pembe, sorunsuz gibi görülüyor.. İşin arka tarafı çok farklı...

Hepsi bir arada olunca bunun adı Golf GTI ya da Leon Cupra'mı oluyo yani?
Meğer VW neymiş vay bee :)
O kadar dertse sollaması yol tutuşu falanı filanı, al bi STI ya da S3 bak keyfine :)

Hepsi bir arada olunca bunun adı Golf GTI ya da Leon Cupra'mı oluyo yani?
Meğer VW neymiş vay bee :)
O kadar dertse sollaması yol tutuşu falanı filanı, al bi STI ya da S3 bak keyfine :)

evet bencede vtı la uğraşacağına bi kere ver parayı al s3 yada stı ı yeter....:eek:key:

Cuprayı neden satmak istiyorum sanıyorsun, ön çeker işe yaramaz :) S3, A4 DTM öyle bişeyler alacaz :)
Neyse hepsi bir arada olunca adı VW olmuyor... Onu sen söyledin..
Doğuştan spor otomobil ile sonradan hızlandırılmış otomobil farklı şeyler..
Örneğin bi Honda NSX ile de istediğin şaklabanlığı yaparsın... Ya da Toyota Supra ile... Ya da dediğin gibi bir STI ya da EVO ile.. Saydıklarımın hepsi japon farkındaysan..
M3, M5, RS4 gibi araçlar da var.. Herhangi bi civici RS4 ya da NSX gücüne getirebilirsin, rollingde geçebilirsin bile.. Ama bi yerden bi yere o spor arabadan daha çabuk varamazsın..

Alp torpitoyu boşalttım seni bekliyorum...;)

Cuprayı neden satmak istiyorum sanıyorsun, ön çeker işe yaramaz :) S3, A4 DTM öyle bişeyler alacaz :)
Neyse hepsi bir arada olunca adı VW olmuyor... Onu sen söyledin..
Doğuştan spor otomobil ile sonradan hızlandırılmış otomobil farklı şeyler..
Örneğin bi Honda NSX ile de istediğin şaklabanlığı yaparsın... Ya da Toyota Supra ile... Ya da dediğin gibi bir STI ya da EVO ile.. Saydıklarımın hepsi japon farkındaysan..
M3, M5, RS4 gibi araçlar da var.. Herhangi bi civici RS4 ya da NSX gücüne getirebilirsin, rollingde geçebilirsin bile.. Ama bi yerden bi yere o spor arabadan daha çabuk varamazsın..

Motorun olduğu taraftan en kısa aktarmayla yapılan çekiş sistemi rolling için en güzeli aslında. Boşa güç kaybı yok.
Ama tabi diğer koşullarda 4 çekerin avantajı var. Şahsen benim için çokda önemi yok. Gidipte keyifle basabileceğimiz bir pistimiz yok zaten TR'de.

arkadaşlar bütün tartışmaları boşuna yapmışsınız tartışma yapılan araçlar birbirine denk değil ve şu gerçeği kimse bozamaz bu araçlar stoc olsa golfun torku yeter bu demek değildir typer kötü araç typer gayet güzel bir araç ama atmosverik araçlar arasında güzel bir araç typerın 10000 tl ye aldığı gücü ben 2000 tl ye alıyorum ve video yorumu yapayım golfun intercooleri orjinal yani 2 basmadan sonra motor şişiyor o haliyle bile golf güzel yürümüş sadece intercooleri değişsin sonuç çok farklı olur golf uzar gider

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt