CUPRA
Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben tamamen farklı bişeyden bahsettim.. Para ikinci planda..
GTI'ın o gidişine kavuşması 1 günlük iş, Type-R ile haftalarca uğraşılmış, hatta birkaç ay..
Ve ona rağmen ulaştığı nokta GTI'ın orijinal halinden biraz ilerisi.. İlk mesajımda da yazdım, eminim ki type-R'ı kullanmak çok daha keyiflidir.. O kadar emeğin de karşılığı var.. Ama ne yazıkki basınç girince iş değişir
O zaman atmosferik ile turbo beslemeli aracı tuningde değil rollingde kıyaslamak da saçma, atmosferikler atmosferik ile turbolar turbo ile denesin... Ama malesef öyle bi dünya yok.. Turbo haram beygir, basıncı açınca güç alıyor diye turbo araba sahipleri ikinci dünya insanı mı, onlar yürütünce fasulye, type-R yürütünce bravo..
Ayrıca hiç bi turbo type-R'a GTI kadar güvenemezsin.. Bunu type-r yapanların kendisi söylüyor.. Rahatını, durmasını, virajını geçtim.. Rollingde iş yapsın diyorlar.. Ve turbo type-r yapıp buna günlük binme ihtimalin çok çok az.. Kız arkadaşın çağırdığı zaman yanına ulaşabilme ihtimalin tamamen arabanın o an sorun çıkarıp çıkarmama ihtimaline kalıyor... Keza bunu da turbo type-r sahipleri söyler, bu araba rolling için diye
Güzelce parayı harcayıp Turbo'larsan gayet güzel binersin arabaya
Misal. AL 544'ü bilirsin Ankara'daki. Adam 250.000km'deki motorda günlük olarak biniyodu. 420hp civarında Turbo VTI'dı araç da. Ha ama neydi. Benzini içiyodu araba.
İşe, bir bütün olarak daha kaliteli bir arabaya bineyim dersen dediğine katılırım (göğsün kalitesi yok efendim düğmelerin kalitesi göğsün duruşu). Ama iş performansa gelince ben buna katılmıyorum. Ya da günlük kullanım konusuna. Güzelce para harcanıp yapılan her makina gayet güzel kullanılır günlük olarak.