Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

full den aldıgım benzin yardım :(

+1 Birde Alp demişsin ya ''Bizim araçlar knock sensörlerine bağlı olarak avans kısıp açarlar. Muhtemelen araba avansını avans vurmamak için olabildiğince kısmıştır'' Knock sensörü nedir neden avans vurur bunlarıda açıklarmısın...Yani yakıt kötü olduğundan avans vurma ihtimali vardır knock sensörü yakıtın kötü olduğunu anlamıştır ve bundanmıdır?.. Bilmediğimden öğrenmek istediğimden soruyorum...

Knock sensörü vuruntu sensörüdür. Bunu anlatmak için ilk vuruntu olayını anlatmalıyım. Biliyorsunuz benzinli araçlar buji ile ateşler. Avans vurma durumunda buji daha ateşlemeden yanmanın gerçekleşmesi durumudur. Araç bu durumu engellemek için avans kısar gerekirse turbo basıncınıda indirebilir. Kötü yakıt diye tabir etceğim oktan değeri düşük yakıttır bu noktada. Oktan değeri düşükse bir yakıtın patlama kontoledilebilirtesi de azdır, kısacası benzinin yanmaya karşı direnci azdır. Durum bu oluncada araba neyi kısarsa kıssın oktan seviyesi çok abuk bir düşüklükteyse araba avans vurur.

aslında bir konu başlığı açsak kimler hangi istasyondan yakıt alıyor kimler memnun kimler değil bizde ona göre bilgilensek

+1

güvenmiyorum demiştim Ömer ... serviste beni haklı çıkardı...full mu asla ...shelle devam:eek:key:

ayrıca tekrar geçmiş olsun sorun büyümeden halloldu..

+1

Ömer arkadaşımız herhalde ömür boyu full'e uğramaz artık :D:D

Alp teşekkür ederim... 14 sayfa olmuş bence üzerinde full istasyonu olan yoldan bile gitmez... :)

öncelikle geçmiş olsun
fullden yana hiç bir sıkıntı çekmemen lazım çünkü biz şirketin tüm araçlarına alıyoruz hiç bir sıkıntıda yaşamadık başka bir sorun olma ihitimalinde dur

öncelikle geçmiş olsun
fullden yana hiç bir sıkıntı çekmemen lazım çünkü biz şirketin tüm araçlarına alıyoruz hiç bir sıkıntıda yaşamadık başka bir sorun olma ihitimalinde dur

abı ozgurde soyledı hep kullandıgınızı bugun konustukta baya fakt bu sabh eryaya gıttım dusuk oktanlı benzın dedıler bılgısayara bagladılar arabada sorun cıkmadı

Bende eurodizelini aldım yeni hiç bir sıkıntısı yok..

Bende aldım bende de hiçbir sorun yok canavar gibi maş:) istasyonla alakalı birşey bence...
Ben hep 95 kullanıyordum depomda 95 petrol ofisi benzini varken b.çekmecedeki düzlükten 4 viteste yapıştırdım mimarsinan yokuşunu çıkarken 160ta kesildi kesildi dahada hızlanmadı araç yokuş yukarı
Dün gece aynı yolda yine 4. viteste fullden aldığım 97 ile denedim araba 170i gördü 4. viteste 5000 5500 rpm civarlarında:) memnun kaldım yani...
Dolu depoylada 300km gittim daha 500 gidersin diyor...

Geri
Üst Alt