Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bugün Seatına Ne Yaptın ? (2010)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merak etmeyin Yiğit kapattı sisleri ben onun yolundan devam ederim:):) yaklaşık 1 senedir ediyorum da :)

yiğidim cupralardaki parlak kafa var değil mi üzerinde. yanıyor olduğundan anlayamadım.

bu sabah lastik hava basınçlarını kontrol ettim, yazın sürekli artan basıncı normale getirmek için yaptığım hareketi bu sefer tersinden yapmak durumunda kaldım basınç 25lere inmiş. bende bu meret niye fazla yakmaya başladı diyordum, sıcaklık farkının olduğu zamanlarda daha dikkat etmekte fayda var.

bu sabah lastik hava basınçlarını kontrol ettim, yazın sürekli artan basıncı normale getirmek için yaptığım hareketi bu sefer tersinden yapmak durumunda kaldım basınç 25lere inmiş. bende bu meret niye fazla yakmaya başladı diyordum, sıcaklık farkının olduğu zamanlarda daha dikkat etmekte fayda var.

abi bayağı inmiş seninkiler:( ben geçen kontrol ettim havalar soğuyunca 29 -30 arası değişiyordu.

nitrojen bas..farkı göreceksin..inmiyor..ve az yaktırıyor..lastik ömrü de artıyor

teşekkür ederim tekrar.. :)
bugün daha çok sadece kısalarla takıldım yine de kısa + sis olayı her arabada güzel durmuyo ama Leon'da hoş..velakin hareketliyken görülmeyi kolaylaştırdığı kesin.. ;)
park + sis ya da arka sis..nefret ettiğim bi olay..

yiğidim cupralardaki parlak kafa var değil mi üzerinde. yanıyor olduğundan anlayamadım.

hayır Natan'ım kafa değil çerçeve parlak sadece..
Erya'da Cupra farı da vardı ama bu daha çok hoşuma gitti..

nitrojen bas..farkı göreceksin..inmiyor..ve az yaktırıyor..lastik ömrü de artıyor

Varol abim kışın lastikleri ekstradan soğuk tutmuyo mu. ??
kışın zaten sert hamurlu lastikler özellikle biraz dönmeden kayıyo..
bunun yanında nitrojen basılmışsa lastiklere sonradan hiç normal hava basmamak gerekiyomuş üstüne..korozyon oluyomuş jantta..

Varol abim kışın lastikleri ekstradan soğuk tutmuyo mu. ??
kışın zaten sert hamurlu lastikler özellikle biraz dönmeden kayıyo..
bunun yanında nitrojen basılmışsa lastiklere sonradan hiç normal hava basmamak gerekiyomuş üstüne..korozyon oluyomuş jantta..[/QUOTE]

yiğit mantıken öyle..ama lastiklerin ısınma sebebi sürtünme. biliyorsun..yazın ortamın sıcaklığı ve zeminin sıcaklığı ile tabi lastik daha çok ısınıyor...bu kışın ne kadar mesafe gittiğine de bağlı..bildiğim kadarı ve öğrendiğim kadarı ile konuşuyorum..nitrojen ne ısınan ne olduğundan fazla soğuyan bir madde..havanın içinde %78 gibi azot var zaten lastiklere basarken geri kalan %22 basmıyorlar..yani sulu oksijenli kısmı basmıyorlar..ısınabilen soğuyabilen madde su..lastiğe zarar veren madde de su..
uçak lastiklerinde hep nitrojen yani azot kullanıyorlar..F1 lastikleri de nitrojen..kış ve yaz burdan yola çıkarak yazıyorum..tabi onların iş yükü daha çok
diğer yandan nitrojen hava bastığın zaman sadece lastik hava basınçları aynı gözüksede arabanın dengesinde bir sorun oluyor..en kısa zamanda hava bastığını boşaltım tekrar nitrojenlemen lazım..yada hepsini boşaltıp hava basman lazım denge için..boşaltma işlemleri çift yapmak lazım..yani nitro bas ve sonra boşalt tekrar nitro bas..havada öyle bir şey söz konusu değil çünkü hava saf değil..
korozyon'a gelince sorduğumda olmaz dediler sebebi de yukarıda bahsettiğim sebep havanın içinde nitrojen yani azot zaten var..yani lastiğe hava bastığımızda içine zaten %78 gibi azot(nitrojen) basıyoruz..lastiğe zarar veren içinde oksijen ve hidrojen.. sebep zamanla lasitğin içinde nemlenme oluşması..yani lastiğe su zarar veriyor..
evt normal hava ısındığından..lastik de ısınıyor..ısınan kauçuk doğal olarak asfalt'a daha çok yapışıyor..aslında gereğinden fazla yapışıyor..yapıştığı içinde yol tutuş daha iyi oluyor ama lastikler asfalta yapıştığı için de sürtünme katsayısı artıyor bu da daha çok yüklenmemize sebebiyet veriyor gidebilmek için..dolayısı ile daha çok yakıt sarfiyatı oluyor..
bunlar benim bildiklerim ama kış ile gene de araştırmaya devam edeceğim ama farklı bir şey çıkmaz gibi geliyor...dah doğrusu hesaplayınca öyle çıkıyor..bakalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt