Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 İbiza Cupra Siparişim...

peki ozaman neden yazılım atılınca 210 hpye cıkabilen bir arac(Garrantili) neden 180hp olarak satılıyor? Yazılımın işi benzin hava karısımı ayarını degistiriyor ve daha fazla benzin veriyor motora buda dogal olarak daha fazla yanma daha fazla ısı daha fazla asınma demek...

peki ozaman neden yazılım atılınca 210 hpye cıkabilen bir arac(Garrantili) neden 180hp olarak satılıyor? Yazılımın işi benzin hava karısımı ayarını degistiriyor ve daha fazla benzin veriyor motora buda dogal olarak daha fazla yanma daha fazla ısı daha fazla asınma demek...
Turbo araçta yazılımın yaptığı başlıca şey Turbo basıncını artırmaktır. Araca taktırılan müzik sistemide aracı garanti dışında bırakıyor ona bakılırsa. Bu bir pazarlama stratejisi. O aracı 210hp olarak satsa, ardından satabileceği bir parça, bir pazar olmaz. Ama 180hp satıyor ki, chip takılabilsin, bu sayede ekstra para kazanılabilsin. Ayrıca araştırırsanız, servisten alacağınız ABT yazılımının aracı garanti dışı bırakmadığını öğrenebilirsiniz. Yani, chip garantiyi bozmaz. Herşeyde olduğu gibi, servis dışında taktıracağınız birşey garantiyi bozar. Kendi markası para kazanacak ya..

bir yerde okumuştum. bir aracı üretirken maliyeti en aza indirmeye çalışır üreticiler. şimdi senin sipariş verdiğin cuprayı ele alalım. eğer bu araç 210-220 hp olarak üretilse daha güvenli olması için fren sistemi şanzıman gibi bazı aksamları daha iyileştirmeleri gerekirki bu da maaliyeti artırır. o zaman aracınızı 52 bine değil 60 bine alırdınız. peki aracınız 60 bin olsaydı sipariş verirmiydiniz?
bir diğer konu ibiza sınıfındaki bir aracı boyutlarına göre fazla güçlü yapmak o arabanın kaza yapma riskini yükseltir ki bu da markanın imajına zarar verir. diyeceksinki garanti kapsamında yazılım yapılıyor. işte orda sonuçta o araba sonradan yüklenmiş oluyor ve firmanın elle tutabileceği bir bahanesi olmuş oluyor

Turbo araçta yazılımın yaptığı başlıca şey Turbo basıncını artırmaktır. Araca taktırılan müzik sistemide aracı garanti dışında bırakıyor ona bakılırsa. Bu bir pazarlama stratejisi. O aracı 210hp olarak satsa, ardından satabileceği bir parça, bir pazar olmaz. Ama 180hp satıyor ki, chip takılabilsin, bu sayede ekstra para kazanılabilsin. Ayrıca araştırırsanız, servisten alacağınız ABT yazılımının aracı garanti dışı bırakmadığını öğrenebilirsiniz.

ABT yazılım Seat ve Vw yi devre dışı bırakıyo yazılımda Sadece Audiyi bırakmıyor biraz araştırın isterseniz.

Bana dogus otodan serviste garantili olarak yazılımla 210 hp ye cıkarıldıgı soylendi fakat ABT mi baskasımı onu sormadım oda solemedi

Bana dogus otodan serviste garantili olarak yazılımla 210 hp ye cıkarıldıgı soylendi fakat ABT mi baskasımı onu sormadım oda solemedi
Daha önce forumda konusuda geçmişti. 1.4 TSI için serviste garantili ABT yazılımları eklenildiği konuşulmuştu. Hatta çok uçuk fiyatları vardı. Büyük ihtimal sana bahsedilen yazılım da ABT'dir.

Burak garanti dısı bırakıyor diyor ama.. gerci kayseri servis ile dogus otonunki farklılık gosteriosa bilmem

Geri
Üst Alt