Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 İbiza Cupra Siparişim...

ayrıca turbo tamırı o kadarda ucuz bı olay deıl bence en kotu ıyı bıyer 700 tl ıstıyo.
TDI Sport Turbosunu büyüterek revize etmek için o fiyatı söylemişlerdi hatırlarsan. Aynı Turbo'yu 500TL'ye revize ediyodu adam (büyütmeden). Ki dizellerin Turbo'ları benzinlilerden daha pahalı Turbolar. Benzinli Turbo'larını göz önünde bulundurunca o inerde iner :D

Ben Turbo'yla "gazlanmasından" bahsediyorum. Ve bahsettiğim şey sağlamlık. Turbo'nun ne fiyata ya da ne sıklıkta bulunduğu değil. Ben o Turbo fiyatlarından bahsederken kimse tepkisini koymaktan geri kalmıyordu. Şimdi katılmadığın şeyi bana örnek olarak veriyosun. Örnek: Cupra TDI turbosu, serviste 6.500TL idi. Piyasada bu Turbo'nun büyüterek ne kadara revize edilebileceği hakkında fiyat vermiyorm.
Bahsettiğim asıl nokta şu. Atmosferik ve aşırı beslemeli iki aracı yanyana koyup, performanslı kullandığınız takdirde, atmosferik her zaman sizi daha uzun km'ler taşıyacaktır. Turbo'su 10hp 20hp veren araçlar içinde bu böyle, 100hp - 200hp verenler araçlar içinde. Adı üzerinde: birisi aşırı beslemeli..

sürekli şehir içi dur kalkta ve düşük vites redline devrine yakn şekilde arkasında 80 ton (yssal kapasitenin 2 katı) köprü kirişi taşıyan turbolu tırlarmızın bir tanesi bile senelerdir ne turbodan ne motordan arıza çıkarmadı. kendime yetecek kadar sert şartlarda senelerce sorunsuz kullanılan aşırı beslemeler biliyorm. bu yüzden katılmıyorum.

TDI Sport Turbosunu büyüterek revize etmek için o fiyatı söylemişlerdi hatırlarsan. Aynı Turbo'yu 500TL'ye revize ediyodu adam (büyütmeden). Ki dizellerin Turbo'ları benzinlilerden daha pahalı Turbolar. Benzinli Turbo'larını göz önünde bulundurunca o inerde iner :D

yanı bıde bızde zaten ıyı bı yere yaptırdık oda var.

sürekli şehir içi dur kalkta ve düşük vites redline devrine yakn şekilde arkasında 80 ton (yssal kapasitenin 2 katı) köprü kirişi taşıyan turbolu tırlarmızın bir tanesi bile senelerdir ne turbodan ne motordan arıza çıkarmadı. kendime yetecek kadar sert şartlarda senelerce sorunsuz kullanılan aşırı beslemeler biliyorm. bu yüzden katılmıyorum.
Ben tırlardan bahsetmiyorum. Bir otomobil ya da van'daki dizel motorun çevirdiği maksimum devirle tırın çevirdiği devir arasındaki farka da dikkat etmen lazım. Birinin redline 2.500 3.000 birininki 5.500 6.000 devir/dakika(yaklaşık olarak söylüyorum.) Bunun etkisi olamazmı acaba.. Ya da motorların tasarlanma amaçlarıyla alakalı, hammaddeleriyle alakalı şeyler olabilir mi? Bir tır bloğu, turbosuyla, otomobil motoru bloğu turbosu arasındaki fiyat farkı neler? Malzeme kalite farkları neler? Tırdaki Turbo lag ile otomobildeki turbo lag miktarı arasındaki fark nedir? Bunun ömrü üzerindeki etkisi sence nedir?
Bahsettiğim konuya dönmek gerekirse, söylediğimin yanlış olduğunu pek zannetmiyorum. Teknik açıklaması 2 motorun isimlerinde zaten mevcut. "Atmosferik" ve "aşırı besleme".. Bu konuda kendi adıma söyleyeceğim son şey budur..

---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:47 ----------

Hem bakım birazda şans sikayetvar.com'a girdiğinizde Renault bölümünde herkes yaka silkmiş durumda bu her modelinde böyle Clio Megane Laguna Renault bu teknoloji ile Volkswagen'in Opel'in 6-7 yıl arkasından geliyor
Renault'nun güvenlik ve F1 teknolojileri konusundaki atılımlarından haberin yok galiba?

ben görüşümü bvelirttim. bundan sonra sittin sene atmosferik almam tanıdklarımıda aldırmam.
atmofseric ist tot.

Yeni Seat'ların kalitesizliğinden bahsediyorum. Ibizamdan bıkmam için bir sebep yok. Kıyaslamanız açısından, bindiğiniz araçla aynı motora sahip (standart haliyle 1-2hp daha yüksek güce sahip.). İç aksamıda Polo ile aynı. Koltukları Recaro vs. vs. Özelliklerini saymama gerek yok. İsteyen araştırıp bulabilir. 10 yaşında ve 160.000km'ye geldiği zaman umarım 2010 Ibiza'ların ne hale geldiğini beraber gözlemleriz :)

Maaşallah Güzel Cupranız var allah kaza bela vermesin. Motorlarımız aynı sadece şanzıman farklı diye biliyorum ben ?

Yeni Seat'ların kalitesizliğinden bahsediyorum. Ibizamdan bıkmam için bir sebep yok. Kıyaslamanız açısından, bindiğiniz araçla aynı motora sahip (standart haliyle 1-2hp daha yüksek güce sahip.). İç aksamıda Polo ile aynı. Koltukları Recaro vs. vs. Özelliklerini saymama gerek yok. İsteyen araştırıp bulabilir. 10 yaşında ve 160.000km'ye geldiği zaman umarım 2010 Ibiza'ların ne hale geldiğini beraber gözlemleriz :)

Maaşallah Güzel Cupranız var allah kaza bela vermesin. Motorlarımız aynı sadece şanzıman farklı diye biliyorum ben ?

Motorlar tıpa tıp aynı. Fakat araçların fabrika verilerinde, Golf GTI 155hp, Cupra2'ler 156hp olarak veriliyor. Belki aktarma organlarının daha kısa olmasından kaynaklanıyordur.
Garip bir şekilde şanzıman oranları aynı fakat şanzımanlar farklı :) Sanırım buda şase farklı olduğu için, oturtulacağı yerin farklı olmasından kaynaklanıyordur.
İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkürler. Sizin aracınızda çok hoş duruyor. Yıllanmış ve iyi bakılmış bir araç, 0km herkesin alabileceği temiz bir araçtan benim gözümde her zaman daha değerlidir. Güzel kız çok. Ancak Ajda Pekkan gibi eşi zor bulunur olmak var :D:D Sizinde bindiğiniz araçtan, bu fikirde olduğunuzu çıkardım..

valla atmosferik araç turbo aracın tadını vermez doğrudur. ama ayberkin araba kullanışını gördüm. o şekil bir araba kullanmayada hiçbir turbo dayanmaz. :D :D

Geri
Üst Alt