Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 İbiza Cupra Siparişim...

Yeni Seat'ların kalitesizliğinden bahsediyorum. Ibizamdan bıkmam için bir sebep yok. Kıyaslamanız açısından, bindiğiniz araçla aynı motora sahip (standart haliyle 1-2hp daha yüksek güce sahip.). İç aksamıda Polo ile aynı. Koltukları Recaro vs. vs. Özelliklerini saymama gerek yok. İsteyen araştırıp bulabilir. 10 yaşında ve 160.000km'ye geldiği zaman umarım 2010 Ibiza'ların ne hale geldiğini beraber gözlemleriz :)

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

Atmosferik motorun, aşırı beslemeli motordan kat ve kat daha uzun ömürlü ve dayanıklı olduğu bir gerçek Emre. En basit örnek. İkisiylede 300km - 400km mesafe boyunca gazla, hangisi sağlam kalacak kendi gözünle görebilirsin :)

ikiside sağlam kalır. hiç bir halt olmaz. bu hondacı kuruntularını bırak artık.

renoya veryansın edilmiş :) benim önceki aracım clio HB rxt idi ve fena halde seviyordum. Hala yolda görünce bakmadan geçmem.

Daha önceden clioyu sembollerle tanımış ve asla almayacağım araç demiştim. Önceki aracımı çalıştığım firmadan almıştım. İlk kez Adana'da kullandım ve farkı gittiğim ilk kilometrelerde anladım ve çok keyif almaya başladım. Aradan 6 ay geçince de satın aldım hiçde düşünmeden hemde. aracım 2001 modeldi, amca oğlum arabamı gördü ve 2003 model oda RXT otomatik vites sanruflu bir tane aldı onunki çok daha güzeldi. Şimdi hanıma araba bakarken 2003 sanruf otomatik vites 1,4rxt 16v bile alabilirim yine. Bence oldukça sağlam bir seçim olabilir bu.
Annemin aracı 2001 1.4 16V RXT manuel vites Faruk Abi. Araç 0km'den beri bizde ve şu an 110.000km civarında. 2.0 Laguna performansı sunuyor ve ortalama yakıt tüketimi 5.2lt/100km (bir bayanın kullanımıyla).
Tekil örneğimden bir genelleme yapmıyorum ancak 2004 2005 sonrası Seat'lardan çok daha kaliteli olduklarını gözlemlerim sonucu söyleyebilirim (iç aksam kalitesi olarak.). En azından çıtırtı pıtırtı sesleri gelmiyo sağından solundan :)

burda peugeot nun sağlam oldugunu söyleyen kim. kesinlikle katılıyorum söylediklerinize. ama 207 hdi olanı en azından 'gidiyo' arkadaşlar . çok yakın tanıdıgımda var 05 yada 06 da sıfır aldı 120 k yi devirdi halen taş gibi.

o araca iyi sahip çıkın Ayberk, tüketim fena değildi evet. Ben istanbulda 6,7lt civarı kullanabiliyordum onu dur kalklar yüzünden. 5lerdeyken fena sıkıcı hale geliyor tarz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, şu anki aracımı 18300kmde aldım şu anda 110bine geliyor. Hayatta bu aracımla clioyu bir kefeye koymam zaten sınıf farkı yüzünden saçma da olur. Bu aracımdaki tek sıkıntım fazla gezmemden dolayı km artması ve değerinin düşecek olması antisempatisi. Bu düşüncemi es geçersem hala ilk aldığımdaki keyfi alıyorum diyebilirim. ha şimdi aracım olmasa yeni araç baksam yine aynı kasa leon bakardım. çok param varsa cupra, az param varsa borçla harçla yine leon alırdım kendim için.

ikiside sağlam kalır. hiç bir halt olmaz. bu hondacı kuruntularını bırak artık.

Benim çevremde Turbo'ya binen ve Turbo araç kullandığım zaman karşılaştığım durum sadece benim başıma geliyor demekki. Turbo'nun fazla ısınıp, şişmesi vs. gibi sorunlarla karşılaşanlar sadece benim ve çevremdekiler.
Aynı güçteki atmosferik ve Turbo beslemeli 2 aracı yanyana koyup bakımlarını zamanında yaparak, agresif kullandığınız takdirde Turbo aracın 70.000km - 100.000km arası büyük problemler çıkardığını görebilirsiniz. Atmosferik araç bunun en az 2 katı kadar yolu sorunsuz gidecektir.
Ki Honda'dan bahsetmedim bu konu altında. Honda'larda sık sık görülen sıkıntı ise subap ayarının bozulması. Buda VTEC teknolojisinden dolayı kaynaklanıyor. Honda ile kıyaslamasına girersem, yeni Turbo almaktansa, subap ayarı yaptırmayı kendi adıma tercih ederdim.

Benim çevremde Turbo'ya binen ve Turbo araç kullandığım zaman karşılaştığım durum sadece benim başıma geliyor demekki. Turbo'nun fazla ısınıp, şişmesi vs. gibi sorunlarla karşılaşanlar sadece benim ve çevremdekiler.
Aynı güçteki atmosferik ve Turbo beslemeli 2 aracı yanyana koyup bakımlarını zamanında yaparak, agresif kullandığınız takdirde Turbo aracın 70.000km - 100.000km arası büyük problemler çıkardığını görebilirsiniz. Atmosferik araç bunun en az 2 katı kadar yolu sorunsuz gidecektir.
Ki Honda'dan bahsetmedim bu konu altında. Honda'larda sık sık görülen sıkıntı ise subap ayarının bozulması. Buda VTEC teknolojisinden dolayı kaynaklanıyor. Honda ile kıyaslamasına girersem, yeni Turbo almaktansa, subap ayarı yaptırmayı kendi adıma tercih ederdim.

turbo dediğin kaç kuruş.artık heryerde turbo tamiri yapan adamlar var. kendin bile çok ucuz olduğunu belirtiyorsun.

ayrıca dünyada turboya bir motor aksamı değil baskı balata yada yağ filtresi gibi birt sarf malzemesi olarak bakılır. turbo motorun motor kısmından hiç bir zaman sorun çıkmaz.

ayrıca 270 bn km tek turbo ile yol yapan adamlar biliyorum. hatta aynı adamın saab 9-5 i şuan 250 bn kmde ve orjinal turbosu var üzerinde. hepsini geçtim şuan performans modeli olupta 0 km pazarda satılan kaç modelde atmosferik makine kaldı? taş çatlasa bir kaç tane. bir halt biliyorki bu mühendisler atrmsoferik yapmaya son verdiler.

bu yüzden abi o turbolu sorunlu demek benim gözümde KARALAMA yapmaktan ötesi değildir.

artı olarak 10 sene önce üretilmiş bir makineyi asla son model arabanın karşısına koyacak kadar komik olma lüksüne sahip değilim.

o araca iyi sahip çıkın Ayberk, tüketim fena değildi evet. Ben istanbulda 6,7lt civarı kullanabiliyordum onu dur kalklar yüzünden. 5lerdeyken fena sıkıcı hale geliyor tarz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, şu anki aracımı 18300kmde aldım şu anda 110bine geliyor. Hayatta bu aracımla clioyu bir kefeye koymam zaten sınıf farkı yüzünden saçma da olur. Bu aracımdaki tek sıkıntım fazla gezmemden dolayı km artması ve değerinin düşecek olması antisempatisi. Bu düşüncemi es geçersem hala ilk aldığımdaki keyfi alıyorum diyebilirim. ha şimdi aracım olmasa yeni araç baksam yine aynı kasa leon bakardım. çok param varsa cupra, az param varsa borçla harçla yine leon alırdım kendim için.
Beklenti ve zevkte bitiyor Faruk Abi olayın büyük kısmı. Mesela Leon'un, Renault'daki rakibi olan Megane'ı bende hiçbir zaman tercih etmem. Ama Renault'ların bu kadar uyduruk görülmesi (sözüm sana değil abi) dikkatimi çekti..
Hani, WTCC yarışlarında Seat'ın başarısı, pazarlama stratejisi olarak her zaman öne çıkarılıyor. Üstelik yarıştaki her 2 araçtan 1'i, Leon iken. Renault motorlarının, F1'deki başarılarını herkes gözardı ediyor gibi..

renoya veryansın edilmiş :) benim önceki aracım clio HB rxt idi ve fena halde seviyordum. Hala yolda görünce bakmadan geçmem.

Daha önceden clioyu sembollerle tanımış ve asla almayacağım araç demiştim. Önceki aracımı çalıştığım firmadan almıştım. İlk kez Adana'da kullandım ve farkı gittiğim ilk kilometrelerde anladım ve çok keyif almaya başladım. Aradan 6 ay geçince de satın aldım hiçde düşünmeden hemde. aracım 2001 modeldi, amca oğlum arabamı gördü ve 2003 model oda RXT otomatik vites sanruflu bir tane aldı onunki çok daha güzeldi. Şimdi hanıma araba bakarken 2003 sanruf otomatik vites 1,4rxt 16v bile alabilirim yine. Bence oldukça sağlam bir seçim olabilir bu.

senin deiğin 16v olanımı :) dayımda 1,4 8v symbol var 2001 model. allahın belası motor tüketimi yüzünden yerden yere vurduğmuz 1,6 8v den fazla yakıyor. 900 küsür kg tüysiklet kasada bile.

turbo dediğin kaç kuruş.artık heryerde turbo tamiri yapan adamlar var. kendin bile çok ucuz olduğunu belirtiyorsun.

ayrıca dünyada turboya bir motor aksamı değil baskı balata yada yağ filtresi gibi birt sarf malzemesi olarak bakılır. turbo motorun motor kısmından hiç bir zaman sorun çıkmaz.

ayrıca 270 bn km tek turbo ile yol yapan adamlar biliyorum. hatta aynı adamın saab 9-5 i şuan 250 bn kmde ve orjinal turbosu var üzerinde.

bu yüzden abi o turbolu sorunlu demek benim gözümde KARALAMA yapmaktan ötesi değildir.
Ben Turbo'yla "gazlanmasından" bahsediyorum. Ve bahsettiğim şey sağlamlık. Turbo'nun ne fiyata ya da ne sıklıkta bulunduğu değil. Ben o Turbo fiyatlarından bahsederken kimse tepkisini koymaktan geri kalmıyordu. Şimdi katılmadığın şeyi bana örnek olarak veriyosun. Örnek: Cupra TDI turbosu, serviste 6.500TL idi. Piyasada bu Turbo'nun büyüterek ne kadara revize edilebileceği hakkında fiyat vermiyorm.
Bahsettiğim asıl nokta şu. Atmosferik ve aşırı beslemeli iki aracı yanyana koyup, performanslı kullandığınız takdirde, atmosferik her zaman sizi daha uzun km'ler taşıyacaktır. Turbo'su 10hp 20hp veren araçlar içinde bu böyle, 100hp - 200hp verenler araçlar içinde. Adı üzerinde: birisi aşırı beslemeli..

ayrıca turbo tamırı o kadarda ucuz bı olay deıl bence en kotu ıyı bıyer 700 tl ıstıyo.

Geri
Üst Alt