ya aslında mevzu şu ki kalite uzun bir zaman zarfında kendini gösteren birşey, hani biz şimdi konsol yumuşaktı sertti dersek bu biraz eksik kalır, ama yani biz passatı teslim aldığımızda kasım 97de babam demişti buna 5 sene binerim diye biz de yuh artık demiştik ( bi önceki araç tempramızı 7 sene kullanmıştık bu arada ), fakat gelgelelim araç 136binde ve 13. yılından gün alıyor iken babam aracı 2 sene daha satmamayı düşünüyor ( kaldı ki ben aracın satılmayıp proje aracı yapılmasından yanayım-400hp için ), kaldı ki bu araç benim acemiliğimi de atlattı ve şimdi de kardeşimin acemiliğini atlatıyor.
bir örnek daha, şu an elimdeki cmax 2004 model 102binde, alalı 5,5 sene oldu ve babamın bir arkadaşının da 2001 110küsürbindeki b5,5 passat 1.9 tdi'ını satma ihtimali var, şimdi biz elimizdeki 136bindeki 98 1.8T'yi satmayı değil de 2004 cmaxi satıp bu aracı almayı düşünüyoruz, yani düşünün bir marka kullanıcıya öyle bi güven veriyor ki elindeki aracı 3 model yılı eskitip 8-9bin km fazla yapmışını üste 2-3 milyar vererk almayı düşünüyorsunuz, yanlış anlamayın ama ben bunu bir laguna,c5,407 veya mondeo için yapmazdım, vw'e güveniyorum çünkü önüme çıkarabileceği şeyleri biliyorum ( baskı balata, rotiller vs gibi) ama bir laguna adamın karşısına olmadık anda daha 9 aylıkken havayastığı sorunu çıkarabiliyor, ayrıca serviste öğrendiğim kadarıyla bi-xenonlularda da far ayarı yapan ağırlık sensörü sorun çıkarabiliyor.