Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Passat 1.6 fsi vs Yeni Laguna 1.5 dci

Alıntı:
Torrado Nickli Üyeden Alıntı
Jetta Passat kalitesine sahip değil arada dağlar kadar fark var konfor yalıtım donanım vb.Burda Jetta ile Laguna , C5 , 407 aynı kaliteye sahip diyorum bu araçları D segmentindeki Passat'a , İnsignia'ya rakip yapan kaliteleri değil araçların boyutları

Ne VW miş arkadaş...
Arkadaşımıza özel plaket verilmesi gerekir vw den. Hemde almanyadan gelen üyeler verecek böyle kendi elleriyle.:D:D:D

Yalan söylemiyeyim Laguna'ya hiç binmedim fakat ağustos'ta Passat 2.0 TDI 170 HP DSG Highline'ye binmiştim arka koltukta oturdum resmen tadı damağımda kaldı.O arabadaki rahatlığı D sınıfındaki hiç bir modelin tutacağını sanmıyorum.

var sayım yapıyorsun .. 90 kusur mılyar sanırım o paraya c serısı mercedes alınabılıyor sence alınmasının mantıgı varmı pekı dızel olması dısında laguna 70 lere cıksa almazdım gıder mercedes alırdım o donem otv donemı ama 51 e aldım memnunum eve 2. passatı almayıda dusunduk tıguanda dusunduk ınsıgnıada dusunduk ama laguna aldım ve bu arac beım kendı kısısel aracım olcaktı aıle aracı degıl yanı ben lagunayı tercıh ettım parasal bı problem degıl o donem babam paraya kıysa bana porsche ta alabılırdı maddıyat degıldı olay sadece ıcıne otrdugumda hıssettıgım benım olmalı sozcugu ... scırocco cok ıstedım ama ıyıkı almamısım dıyebılıyorum cunku aracı arkadasımdan aldım 2-3 gun kullandım ve memnun kalmadım ttestte cok memnundum .. lagunada testte memnun degıldım acıkcası ama suanda cok memnunum dıkkatlı olunca ınceleyınce anlasılıyor ne oldugu oncelıkle 1 test le degım bı kac kullanmakla oluyor ..

var sayım yapıyorsun .. 90 kusur mılyar sanırım o paraya c serısı mercedes alınabılıyor sence alınmasının mantıgı varmı pekı dızel olması dısında laguna 70 lere cıksa almazdım gıder mercedes alırdım o donem otv donemı ama 51 e aldım memnunum eve 2. passatı almayıda dusunduk tıguanda dusunduk ınsıgnıada dusunduk ama laguna aldım ve bu arac beım kendı kısısel aracım olcaktı aıle aracı degıl yanı ben lagunayı tercıh ettım parasal bı problem degıl o donem babam paraya kıysa bana porsche ta alabılırdı maddıyat degıldı olay sadece ıcıne otrdugumda hıssettıgım benım olmalı sozcugu ... scırocco cok ıstedım ama ıyıkı almamısım dıyebılıyorum cunku aracı arkadasımdan aldım 2-3 gun kullandım ve memnun kalmadım ttestte cok memnundum .. lagunada testte memnun degıldım acıkcası ama suanda cok memnunum dıkkatlı olunca ınceleyınce anlasılıyor ne oldugu oncelıkle 1 test le degım bı kac kullanmakla oluyor ..
Alınabilir.Ben olsam o kadar parayı verdikten sonra Mercedes C180 Kompressör Avantarge alırdım.Ama herkesin kişisel tercihi.Volkswagen öyle bir araba yapmışki o sınıftaki kalite olarak rakipleri bir elin parmak sayısını geçmez sanırım.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Yani teknik bir dayanağı yok. Tamam, ben cevabımı aldım.
Teknik dayanağı bu.Koltuklardaki rahatlık daha fazla donanım içeriye hiç girmeyen yol sesi daha yüksek performans daha nolsun ?

ee o zamn demekki laguna bu orantıda benzinli passatın önünde bende katılmıyorum passatın aman aman kaliteli olduğuna, bir arkadaş konu açıyo sahibi olduğu 2 aracı kıyaslıyo diğer bi arkadaş hakem olarak tayin edilip babasının aracıyla edindiği tecrübeleri aktarıyo sen bu arkadaşa itimat edip fikirlerini savunuyorsun neden vw ni yücelttiği için marka fanatikliği yapmanın lüzumu yok ne kadar ekmek o kadar köfte biyerde bunu sen de itiraf etmişsin, şu bi gerçek ki bu tartışmaya taraf olacaksan o lagunayı da passatıda bi tecrübe edeceksin herkesin kalite anlayışı farklıdır, içinde bulunulan duruma göre objektif yorum yapalım lütfen.

yahu benim vw'i özellikle yücelttiğim yok ama ben 13 senedir yaşadığımızı yazıyorum, belki laguna da o derece memnun edecek bizi ama benim 1,5 senedir gözlediğim orta derece memnuniyet, ayrıca babamın arabasıyla edindiğim tecrübe derken ben de baya uzun süre kullandım aracı, babama sorsanız murattan fazla laguna hastası çıkar belki,

ekmek-köfte orantısı da herkesin araba seçiminde etkili oluyor, ya da yapacağı yol, ödeyeceği vergi; kaldı ki babamın da laguna almasındaki etkenlerdan bazıları bunlardı, babam her haftasonu ya çorum-ankara ya da çorum-samsun git gel yapan birisi, ben dedim ki 1.4 tsi passat al, benzin fiyatına güvenemem dedi, e dedim 2.0 tdi comfortline falan bulalım onda da o sıra vergiler yüksekti ( biri 600 lira iken diğeri 1700), sonuçta 407yi ben aldırmadım darı ve gitmiyodu, ya c5 alcaktı ya laguna, citroen bayileri indirim yapmadı reno bayisi 2000lira indirim yapıp bi de garmin gps hediye etti babam da gitti lagunayı aldı, ben burada kimseyi laguna aldı jetta aldı falan diye eleştirmiyorum sadece bu araç bizde de var dedim ve yazdım yaşadıklarımızı,

emre söylesin mesela sırf 6 yıl garantisi olduğu için babama civic aldırmaya kalkıştım ben daha geçen ay, honda kaliteli mi? bence değil ama 39 milyara benim istediğim donanımı veren tek araçtı ve 6 yıl garantisi vardı, ben fordda sorunlardan ve garanti bittikten sonraki masraflardan sıkıldığım için araç bakarken hep garanti süresini göz önünde bulundurmaya başladım, bi de olabildiğince donanım olsun dedim, yoksa yani kore ve çin arabası olmadığı sürece her arabaya para veririm yeter ki garantisi uzun olsun donanımı yeterli olsun, ama içime siner mi sinmez işte, o VW sevdası bi bulaşınca adama başka hiçbişey sinmez içine ( Mercedes hariç )

Alınabilir.Ben olsam o kadar parayı verdikten sonra Mercedes C180 Kompressör Avantarge alırdım.Ama herkesin kişisel tercihi.Volkswagen öyle bir araba yapmışki o sınıftaki kalite olarak rakipleri bir elin parmak sayısını geçmez sanırım.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Teknik dayanağı bu.Koltuklardaki rahatlık daha fazla donanım içeriye hiç girmeyen yol sesi daha yüksek performans daha nolsun ?

tabı vw rakıbı zaten bmw mercedes olcaktır o sınıfta :p

Bir kere performans olarak, 2 araca aynı motoru koyarsan, Jetta Passat'dan daha performanslı bir araç olur. Donanım olarak düşünürsen, bakış açına göre değişir. Boş bir Passat'a binmek yerine dolu bir Jetta alabilirsin. Farklı motor seçeneklerine yönelebilirsin. Ha, ikisinin de en pahalı modeline bakacak olursan tabiki Jetta, Passat'dan 1 gömlek düşük kalacaktır. Ancak Jetta ile Passat'ın herşeyi aynı. Gömlekleri farklı olsa ne olacak? Elini uzattığın teypden klimaya, kontrol düğmelerine.. Konsolu biraz sündürünce bambaşka bir araç olmuyor..

Geri
Üst Alt