Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni Leon'da Savrulma Sorunu

artık ESP bu tarz bi durumda işe yaramaz olaylarına girmeyelim ya yetmedi mi.. :D :D
sistem basit bi fizik kuralına göre işliyo zaten..arkadan kayarken öndeki dış tekeri, kafadan kayarken içteki arka tekeri gerektiği kadar frenler ve durum düzelir..bu kadar basit..ve bu tarz durumlardan kurtulmanın daha kolay, hızlı, ve güvenli yolu yoktur..bunun yanında bu frenlemeler sadece araç koptuğunda değil araç limitine yaklaştığında yavaş yavaş başlar zaten..

bi dönem F1'de bile özellikle önden kaymalar için brake steer sistemi vardı..şuan McLaren MP4-12C'de de var..ve mantık aynı araç kafadan kayıyo..içteki arka tekerin hızı düşürülüyo..burun tekrar olması gereken yere bakıyo ve viraj performans artıyo.. :eek:key:

Şu yorumu baştan yazsan olmazmıydı :) burayı fizik dersine çevirmeye gerek yok arkadaşlar, fizik kuralları vardır ve teknolojide bu kuralları çıkarlarımız doğrultusunda yönlendirmeye yarar. ESP virajda aracın üzerine binen yükleri yönlendirebilmenizi sağlar, teker dinamiklerini kontrol ederek... yani lazımdır, lüzümdur 2011 model bir leonda olmaması ayıptır.

Gel gelelim neden leonda ESP yok! çok basit VW grubunun satış politikası ! Seat bitiriliyor! Yeni ibizanın durumu ortada, kaç hastası kaldıki! Yeni leon dizayn olarak çok güzel ama donanım olarak boş bir araç... aynı motor 1,4 TSI golfte de var lakin çok daha az yakıyor neden :) Leonu beğeniyorum ama VWnin bu stratesjisi ile alınmaması gerektiğini düşünüyorum.. malesef!!!

aynı motor 1,4 TSI golfte de var lakin çok daha az yakıyor neden :) Leonu beğeniyorum ama VWnin bu stratesjisi ile alınmaması gerektiğini düşünüyorum.. malesef!!!

Nasıl daha az yakıyor? Ağırlık, şanzıman oranları hemen hemen aynı değil mi?

Farkın nerde olduğunu bilmiyorum lakin fabrika verilerini kullananlar doğruluyorlar, sakin kullanımda şehir içi 6 lite :rolleyes: hemde 1.4 TSI 160 PS :)

122 ve 160 arasında çok fark yoktu zaten fabrika verisi olarak.

Çok isterdim 160'lık olmasını Leon'un =)

benim aracım espli ve bugüne kadar sert virajlarada girdim..bir kere bile savrulma yaşamadım hatta viraj kabiliyeti beni büyüleyecek kadar iyi geldi..ben bütün arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum..viraj içinde çok zorda kalmadıkça fren kullanmayın..ayrıca lastik havaları çok önemli leonlarda ön 35 arka 32 dir ve havası tam olmayan bir lastik kullanıyorsanız havalarına bakmıyorsanız zamanla lastiğin tabanını bozmuş oluyorsonuz..benim 3 gün önce direksiyonum hafif sertleşti,lastiklerimin havasına baktığımda önlerin 32 ye düştüğünü gördüm..yani bazı şeylerde bütün şartlara tam olarak bakmak gerekir..

Geçen hafta Söğütözü yolunda son viraja hızlı yaklaştım. Arabanın savrulacağını bildiğim (fren yapınca) için 140'a falan düştüm. Virajda önüme araba çıkınca frene ucuna dokunmamla beraber direksiyon dümdüz olacak derecede arkanın kaydığını hissettim. Araba saçmaladı bildiğiniz. Sizde de var mı bu sorun? Çözümü var mı? ESP yok TCS var. Sanırım TCS olanlarda fren dağıtım sistemi yoktu bundan da olabilir. İlginize teşekkürler.

Sevgili İlker kardeşim, 140 zaten altındaki arabayla bu ülke yollarında viraja girilecek bir sürat değil, o arba da f1 aracı da değil onun için herzaman temkinli kullanmanı tavsiye ederim çünkü o viraj hesaplarını yapan mühendislerin hata yapma ihtimalinin çok ama çok yüksek olduğunu sakın unutma...

esp olmazsa olmaz değildir geçiniz onu. parası fazla olan versin alsın. leonda fiyatına oranla oldukçada dolu araçtır mükemmel değildir ama F/F oranı mükemmele yakındır. boşuna hayaller alemlerinde gezmeyin her bokuda esp kurtaracak diyede bir kaide yok ki bu olaydaki durumda esp hiç bir işe yaramaz.

esp olmazsa olmaz değildir geçiniz onu. parası fazla olan versin alsın. leonda fiyatına oranla oldukçada dolu araçtır mükemmel değildir ama F/F oranı mükemmele yakındır. boşuna hayaller alemlerinde gezmeyin her bokuda esp kurtaracak diyede bir kaide yok ki bu olaydaki durumda esp hiç bir işe yaramaz.

ESP eğlence programı zaten.. neden konuşuyor bu millet , kapatın mevzuyu yahu.. !!! Virajda fren yapınca ESP bir işe yaramazmış... !!! puhaha

Parası az olanda vermesin almasınpuhahapuhahapuhaha

Geri
Üst Alt