Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Tork Nedir? Ne İşe Yarar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
savunmaya geçme benim mesajlarımı oku. o yazdıklarını hepimiz zaten biliyoruz. yazmadıklarının ana başlıkları benim mesajlarda yazıyor.

hadi sana iyi geceler. okumam ben bildiğimi okmayı seviyorum dersen sen bilrsn.

sadece şu gördüğümü yazayım. o formüldeki çarpanlara göre o hesaplanan değerler tekerdeki değil kranktaki değerler.

---------- Post added at 03:31 ---------- Previous post was at 03:29 ----------

savunmaya geçme benim mesajlarımı oku. o yazdıklarını hepimiz zaten biliyoruz. yazmadıklarının ana başlıkları benim mesajlarda yazıyor.

hadi sana iyi geceler. okumam ben bildiğimi okmayı seviyorum dersen sen bilrsn.
Demekki bilmiyomuşsun bak.

sen bilmediğin için demekki saplantılı şekilde o formülü çürütmeye çalışıyorsun.

benim yazdıklarımı en başından sonuna oku. tork ne işe yarıyor neden içten yanmalı motorda tork gerekiyor öğren çarpıtma konuyu.

hatta sen şimdi mesajları okumadığın başka absürd şeyler çıakrmaya çalışacağın için ben ekleyim. 44 numaralı mesajdan=

jet motoru konusuna gelirsek çok farklı prensipler. içten yanmalı motorların amacı pistona uygulanan kuvveti strok yardımı ile torka (moment= kuvvet * uzaklık) dolayısı ile hareket enerjisine çevirme prensibine dayanır. yani kuvvetin yönünü değiştirmektir önemli olan.

jet motoru ise eksenel bir kuvvet oluşturarak havayı iter. yani ürettiği gücün dolayısı ile kuvvetin yönünü değiştirme ihtiyacı duymaz ve direkt olarak o kuvveti kullanabilir.

torkun amacı budur. bir araba motorunun en önemli amacı ürettiği gücü harekete çevirebilmektir. bir motor isterse 11651651616151598185 bg güç üretsin harekete yani torka çeviremediği sürece yerinden 1 nanometre bile kımıldamaz.

bu da senin asla işine gelmeyen buzdağının alt kısmı.

sen bilmediğin için demekki saplantılı şekilde o formülü çürütmeye çalışıyorsun.

benim yazdıklarımı en başından sonuna oku. tork ne işe yarıyor neden içten yanmalı motorda tork gerekiyor öğren çarpıtma konuyu.

hatta sen şimdi mesajları okumadığın başka absürd şeyler çıakrmaya çalışacağın için ben ekleyim. 44 numaralı mesajdan=

torkun amacı budur. bir araba motorunun en önemli amacı ürettiği gücü harekete çevirebilmektir. bir motor isterse 11651651616151598185 bg güç üretsin harekete yani torka çeviremediği sürece yerinden 1 nanometre bile kımıldamaz.

bu da senin asla işine gelmeyen buzdağının alt kısmı.
Peki sana bir soru sorayım Emre. Ben aracıma jet motoru taktım. 10.000hp gücü var. Arabamda canavar gibi gidiyo. Torku kaç oluyo aracımın?

Peki sana bir soru sorayım Emre. Ben aracıma jet motoru taktım. 10.000hp gücü var. Arabamda canavar gibi gidiyo. Torku kaç oluyo aracımın?

Jet motorlarında hp değil Thrust önemlidirki oda Nm değeriyle ölçülür. Ayrıca sorun çok saçma ayberk belirtemeden geçemeyeceğim..

Jet motorlarında hp değil Thrust önemlidirki oda Nm değeriyle ölçülür. Ayrıca sorun çok saçma ayberk belirtemeden geçemeyeceğim..
Alp her zamanki gibi yazdığın şey tekrar yanlış. Thrust N.m değil; MN ile ölçülür. Ve itme gücüdür. Horsepower birimiyle de ifade edilebilir.

saçma sapanda olsa basit bir cevap.

dünya otomobil kara hız rekoru için geçen standartlarda motorun gücünü tekerlere aktarması şartı istenir. bu demek oluyorki jet motoru olan bir araç otomobil kara hız rekorunu denemek istese kırsa bile kabul görmez. çünkü gücünü tekere ileterek değil içinden geçen havayı iterek kullanır. jet motorlu bir araç sadece kara hız rekorunu kırabilir. otomobil kara hız rekorunu değil.

yani teknik olarak o aracı bir binek otomobil olarak saymıyorlar.

kaynak merak ediyorsan. discovery channel da hız rekorlarını anlatan bir belgeselde geçiyor..

hatta bak sana kaynakta buldm.
http://en.wikipedia.org/wiki/Land_speed_record

Records
3.1 1898 – 1965 (wheel driven)
3.2 1963 – present (jet and rocket propulsion)

Alp her zamanki gibi yazdığın şey tekrar yanlış. Thrust N.m değil; MN ile ölçülür. Ve itme gücüdür. Horsepower birimiyle de ifade edilebilir.

Ayberk Thrust Newton cinsiyle ölçülür isterdiğin kadar araştır bak sana örnekte veriyorum Airbus A380 nin motoru Rolls-Royce Trent 900:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Trent#Trent_900_Series

İlk paragrafta şunu diyor:

Rolls-Royce Trent is the name given to a family of high bypass turbofan engines manufactured by Rolls-Royce. All are developments of the RB211 with thrust ratings of 53,000 to 95,000 lbf (240 to 420 kN). Versions of the Trent are in service on the Airbus A330, A340, A380 and Boeing 777, and variants are in development for the forthcoming 787 and A350 XWB. The Trent has also been adapted for marine and industrial applications.

'240 to 420 kN' kN kilonewton demek ayberk. lbf de aynı şey sadece ingiliz olanı..

Ayberk Thrust Newton cinsiyle ölçülür isterdiğin kadar araştır bak sana örnekte veriyorum Airbus A380 nin motoru Rolls-Royce Trent 900:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Trent#Trent_900_Series

İlk paragrafta şunu diyor:

Rolls-Royce Trent is the name given to a family of high bypass turbofan engines manufactured by Rolls-Royce. All are developments of the RB211 with thrust ratings of 53,000 to 95,000 lbf (240 to 420 kN). Versions of the Trent are in service on the Airbus A330, A340, A380 and Boeing 777, and variants are in development for the forthcoming 787 and A350 XWB. The Trent has also been adapted for marine and industrial applications.

'240 to 420 kN' kN kilonewton demek ayberk. lbf de aynı şey sadece ingiliz olanı..
Alp, canım benim, güzel arkadaşım. MN, Mega Newton demektir. Sen gelip ne dedin az önce? N.m ile ölçülür dedin. Şimdi gelip bana bunun dersini mi vericeksin bide?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt