glenfiddich
Kayıtlı Üye
benim bilgim az ama. ordaki formul dogruysa tork sıfır oldugunda hp ninde sıfır olması lazım.
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Oradaki formül doğruysa bi soru sorayım. Atıyorum, arabam 100hp ve 1000kg ağırlığa sahip. Üzerinde 19" jant var. O formüle göre torku kaç olmalı?benim bilgim az ama. ordaki formul dogruysa tork sıfır oldugunda hp ninde sıfır olması lazım.
Tamam bende sana bi soru sordum. Ben o formülden bu sorunun cevabını bulamadım. O formüle göre arabama 100" jantta taksam 1" jantta taksam arabamın gücü aynı o formüle göre?ne formulu oldugunu bile bilmiyorum ama belli başlı matematik kurallarını uyguladıgımızda sonuc sıfır cıkıyor. t sıfır oldugunda.
Neler olacağını çok merak ettiğim için hep karşına çıkıcam.bişey dicektim ama neyse. bida karsıma cıkma.
Tamam bende sana bi soru sordum. Ben o formülden bu sorunun cevabını bulamadım. O formüle göre arabama 100" jantta taksam 1" jantta taksam arabamın gücü aynı o formüle göre?
Araba krankın üzerinde mi gidiyo yoksa tekerleklerin üzerinde, yere verdiği güçle mi gidiyo? Ki o formül zaten dyno'da ölçülen torku, hp'ye çevirmeye yarayan formül. Yani kranktaki değil, yere verilen değerler için.arabana istersen 213165162065198419841" jant tak motorun kranka verdiği tork değerini hiç bir şekilde değiştiremezsin. senin yaptığın motorun kranka verdiği tork değeri ile aracın yere aktardığı değer ile birbirine sokarak kavram karmaşası yaratıp kendne pay çıkarmak.
ikisinin arasındaki farkı çok iyi bildiğinden eminim.
Yazdığım şeylerin 1 tanesinin yanlış olduğunu göster bende bilgi kirliliği yapıyorum diyim.bu arada kavga çıkarmak içinde yazmadım. hani gerçekler diyorsunuz ya sadece çarpıtılmış bilgi kirliliğini düzeltiyorum.
Buzdağının altını önceki sayfalarda gösterdim. Torkun temel formülü budur dedim. Motordaki ateşlemeden başladım, neyin neye dönüştürüldüğünü anlattım. Şu aktarma şeklinden dolayı böyledir dedim. Torku 0 olup gücü 0 olmayan olan örnekler vardır dedim. Konuyla ilgili bahsetmediğim ne kalmış?bir söz vardır. buzdağının görünen kısmı su altındaıdr. sen su üstünde kalan 2 3 kelimelik bir doğruya sabit şekilde bağlanıp arkasındaki gerçeklere gelmeyi hiç sevmiyrosun istemiyorsun. buna da bir nevi çarpıtılmış bilgi kirliliği denilir.
kusura bakma bugün dünkü modunda değilim o kadar yazmakla uğraşamam zira hiç bir şey değişmiyor yazsakta. sana iyi geceler.