Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Tork Nedir? Ne İşe Yarar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alp, canım benim, güzel arkadaşım. MN, Mega Newton demektir. Sen gelip ne dedin az önce? N.m ile ölçülür dedin. Şimdi gelip bana bunun dersini mi vericeksin bide?

Ayberk konumuzun çok thrustla ilgili olduğunuda düşünmüyorum. Ben başında bir denklem verdim. O denklemin tersini içten yanmalı motorlu taşıtlar içinde ispat edemedin. Hayla o denklemde geçerli T=0 ise hp=0

Ayberk konumuzun çok thrustla ilgili olduğunuda düşünmüyorum. Ben başında bir denklem verdim. O denklemin tersini içten yanmalı motorlu taşıtlar içinde ispat edemedin. Hayla o denklemde geçerli T=0 ise hp=0
Thrustla ilgili tutarsızlığında anlaştık.
Gelelim diğer konuya. O formül, dyno'da ölçülen torkun, güce çevrilmesi için kullanılan formüldür. İçten yanmalı motorlar için falan geçerli olduğu yok. Torkun 1 tane formülü var. Ayrıca O formülde T yerine 0 koyduğun zaman şu sonucu elde edersin: 0hp = 0 N.m. Buda 0=0'dır. Matematikte 0=0 ne demek biliyo musun kafana göre yorumluyosun denklemleri? İlk önce denklem çözmeyi ve doğru yorumlamayı öğren sonra gelip bana akıl ver.

---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:11 ----------

Senin de daha önce defalarca haksız olduğunu kanıtladım. Hiçbir zaman kabul etmedin bunu kendin de biliyosun. Evet haksızım diyebilme erdemine sahip olmadığın için benim birşey kanıtlamam hiçbirşeyi değiştirmez.

Thrustla ilgili tutarsızlığında anlaştık.
Gelelim diğer konuya. O formül, dyno'da ölçülen torkun, güce çevrilmesi için kullanılan formüldür. İçten yanmalı motorlar için falan geçerli olduğu yok. Torkun 1 tane formülü var. Ayrıca O formülde T yerine 0 koyduğun zaman şu sonucu elde edersin: 0hp = 0 N.m. Buda 0=0'dır. Matematikte 0=0 ne demek biliyo musun kafana göre yorumluyosun denklemleri? İlk önce denklem çözmeyi ve doğru yorumlamayı öğren sonra gelip bana akıl ver.

---------- Post added at 02:12 ---------- Previous post was at 02:11 ----------

Senin de daha önce defalarca haksız olduğunu kanıtladım. Hiçbir zaman kabul etmedin bunu kendin de biliyosun. Evet haksızım diyebilme erdemine sahip olmadığın için benim birşey kanıtlamam hiçbirşeyi değiştirmez.

Haksız olsam haksızım derim ama başta o formül olmak üzere haklı olduğumu gösteren birçok şey var. Ayrıca erdemlerimi tartmak kimseye kalmadı..

Yarar isterse 200 isterse 1000hp olsun tork 0 olduğu sürece yerinden kımıldamaz araba..

Hatta şöyle güzelce ispatlıyım torkun ne işe yaradığını dedim :)

3f4e67fbc99d3f78ada3a3833c20d020.png

Bu denkleme Tork olan T nin yerine 0 (sıfır) koyduğumuzda hp=0 sonucu çıkıyor. Yani tork yoksa hp de yok. Demekki işe yarıyormuş..
Yazdığın ilk mesaja dönüyorum Alp. Ne yazdığını ve ne yazdığımı anlaman açısından. Burada ne yazıyo? Güç ne olursa olsun Tork 0 olduğu sürece araba yürümez. Bir genellemeyi çürütmek için, tek bir örnek vermek o genellemenin geçersiz olduğunu kanıtlamakta yeterlidir.
Gelelim örneğe. Jet motorlu araba. Binlerce hp güç üretiyor ancak torku yok. Buda söylediğinin yanlış olduğunun kanıtlandığı anlamına gelir.

---------- Post added at 02:19 ---------- Previous post was at 02:19 ----------

Haksız olsam haksızım derim ama başta o formül olmak üzere haklı olduğumu gösteren birçok şey var. Ayrıca erdemlerimi tartmak kimseye kalmadı..
Haksız olduğunu gösterdim sana. Görelim erdemini bakalım.

. jet motorun torka neden ihtiyacı olmadığını defalarca yazdm ama kafan basmıyor demekki başkalarınn erdemini sorgulama hakkını görmeden önce şımarık tavrından dolayı site önünde özür dile alpten.

. jet motorun torka neden ihtiyacı olmadığını defalarca yazdm ama kafan basmıyor demekki başkalarınn erdemini sorgulama hakkını görmeden önce şımarık tavrından dolayı site önünde özür dile alpten.
Ben jet motoru torka neden ihtiyaç duyar duymaz onu tartışmıyorum. Gücü olup torku olmayan makinalar var mı bunu anlatıyorum. Şimdi senin kafan aldı mı bunu?

Ben jet motoru torka neden ihtiyaç duyar duymaz onu tartışmıyorum. Gücü olup torku olmayan makinalar var mı bunu anlatıyorum. Şimdi senin kafan aldı mı bunu?

konunun başından beri g.t olup duruyorsn ve sadece dansöz gibi kıvırıyorsn. o kadar yazıdan sonra halen inat ediyorsan ve kalkp kendini alpin erdemlerini sorgulayabilecek birisi sanabiliyrosan kafan basmıyordur.

sen kimsin ki burada bir üyenin erdemlerini sorgulama hakkını görüyorsn kendinde

konunun başından beri g.t olup duruyorsn ve sadece dansöz gibi kıvırıyorsn. o kadar yazıdan sonra halen inat ediyorsan ve kalkp kendini alpin erdemlerini sorgulayabilecek birisi sanabiliyrosan kafan basmıyordur.

sen kimsin ki burada bir üyenin erdemlerini sorgulama hakkını görüyorsn kendinde
Sen birisine, kafan basmıyor deme hakkını nerde görüyosan, bende aynı yerden buluyorum o hakkı.
Ki yazdıklarımın hiçbirisinin yanlış olduğunu gösteremiyosunuz. Kimin ne olduğu ortada.

Samimiyetin, dostluğun, ve adaletin için teşekkür ederim Emre..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt