Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Leon da 1.2 Tsi devri başladı

2001 model 1,6 ile 2006 model 1,6 arasında yapısal anlamda değil ama kullanılan malzeme arasında oluşan farkların neler sebep verdiğini yaşadım. aynı tekniğe sahip farklı teknolojideki motorlarda bile verim varklılığı yaşanabilmekte. 1,2 tsi için ben çok başarılı olacağını düşünüyorum. bize göre yeni motor ama bunu üreten firmanın yeni motor mantığını bizim bilmemiz pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Firma eminim bunu piyasa sürmeye karar kıldığında bir kaç makine ile milyon km testlerini başarı ile bitirip öyle karar vermiştir üretmeye ki hepimiz de ticaretin bir parçası olarak bunu çok iyi biliyoruz.

Çıkacak bu aracın kesinlikle tutulacağına inanıyorum. 175 Nm tork ve devir/dakika aralığı mükemmel gözüküyor. Dahası araç 6 ileri..... Bu da yakıt tüketimini azaltacak bir unsur olacaktır. İleri de kesinlikle almayı düşünüyorum. SR motor kullanan arkadaşlara da arabanın motordan ibaret olmadığını hatırlatmak isterim. Leon her haliyle güzel ve göz kamaştıran bir araba... Ersoy'un aracının motoru değil diğer özellikleri yetiyor. :)

22733_250374642452_697602452_3146924_7559920_n.jpg

Murat bu ibreler nerelere dayanmış böyle yahu? yaşamak istiyorum görünce bile heyecanlandım :D:D:D

Milyon km garanti verilen aşırı beslemeli dizel kamyon motorları var.:) Ayrıca benzinlide mercedesin kompresör motorlarının kısa sürede bittiğinide duymadım.Eğer sen devamlı 6-7 bin devirlerde kullanırsan ister atmofserik ister aşırı besleme elbette motoru çabuk yersin.Sonuç olarak bahsi geçen motorlar F1 motorları veya rally de kullanılan motorlar değil.Günlük kullanılan araçlar.:)

Milyon km garanti verilen aşırı beslemeli dizel kamyon motorları var.:) Ayrıca benzinlide mercedesin kompresör motorlarının kısa sürede bittiğinide duymadım.Eğer sen devamlı 6-7 bin devirlerde kullanırsan ister atmofserik ister aşırı besleme elbette motoru çabuk yersin.Sonuç olarak bahsi geçen motorlar F1 motorları veya rally de kullanılan motorlar değil.Günlük kullanılan araçlar.:)

tekin abi kaldı kı o devırlerı cevırse bıle uretıcıler bu devırlerı cevrılecegını dusunerekten tasarlanıyor.

araçlar milyon km test ediliyor,makinelere bağlanıyor falan da,neden o halde boyuna geri çağırmalar yaşanıyor? bence bir araca not verebilmek için belli bir süre piyasada takip etmek gerekir..

araçlar milyon km test ediliyor,makinelere bağlanıyor falan da,neden o halde boyuna geri çağırmalar yaşanıyor? bence bir araca not verebilmek için belli bir süre piyasada takip etmek gerekir..

Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak soruna ben cevap vereyim. Araçlarda uzun vadeli kullanım sonucunda oluşacak durumları tespit etmek için Ömür Testleri uygulanır. Bu alt parça bazında birçok elemanda uygulanır. Komple araç testleri ise belirli sayıda araçta uygulanır. Bu da örneklemeli olarak yapılır. Seat yılda 100.000 araç üretiyorsa bunun hepsine ömür testi yapamaz. Bu yüzden her aracın hattan doğru çıktığı bilinemez. Geri çağırma olayları genelde tüm araçta sorun olduğu için yapılmaz. 100.000 araçtan birinde bile çıksa firma riski alamadığı için Recall yani geri çağırma yapar.

32216_405214799859_639739859_4172341_2376404_n.jpg

türkiyede kac kişi motorun çalışma prensıbı yada parcaları hakkında bılgısı var cogu benzını koy kontagı cevır dıreksıyon soforu

"Eşit koşullar altında, aşırı beslemeli motor atmosferik motordan daha uzun ömürlü olamaz." cümlesinin neresi anlaşılmaz orayı anlamadım.
Kamyon motoru dayanıklıdır deniyosa, atmosferik kamyon motoru olsa araba gitmez ama çok daha uzun ömürlü olur. "Eşit koşullar" kelimesi kullandım orada özellikle.

Geri
Üst Alt