Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Leon da 1.2 Tsi devri başladı

Çıkacak bu aracın kesinlikle tutulacağına inanıyorum. 175 Nm tork ve devir/dakika aralığı mükemmel gözüküyor. Dahası araç 6 ileri..... Bu da yakıt tüketimini azaltacak bir unsur olacaktır. İleri de kesinlikle almayı düşünüyorum. SR motor kullanan arkadaşlara da arabanın motordan ibaret olmadığını hatırlatmak isterim. Leon her haliyle güzel ve göz kamaştıran bir araba... Ersoy'un aracının motoru değil diğer özellikleri yetiyor. :)

22733_250374642452_697602452_3146924_7559920_n.jpg

1.2 denilince kulağa komik geliyor tabi ama verilere bakılınca motorun 1.6 hacimli bi aracın verileriyle eşdeğer oduğu hatta az bi farkla daha nitelikli olduğu aşikar.yakıt tasarrufuda yanında cabası olucaktır.vw nin 1.4 motorları bugün 1.8 2.0 araçlarla kafa kafaya gider olduğu bi zamanda 1.2 tsı kaçınılmazdı.daha küçük motorlardan daha fazla güç elde etme eğilimine girildiği belli..
yorumlarda objektif olamıyoruz.herkes kullandığı araca göre yorum yapıyor.tartışmalarda boyut değiştiriyor doğal olarak.komik ve çirkin muhabbetler olmasın...

VW golf gt yi cıkartırken neler neler denılıyordu ama VW alnının akıyla cıktı olaydan şimdide VW 1.2 TSI ıle elını tasın altına koydu ama zaman gosterecek sonucu

Bence daha 1.2 tsi leonlarda denenmeden,kullanılmadan 1.6 ya göre mukayese de bulunmak yanlış.Veriler ortada ama bugun kaç kişi fabrıka verılerınde şehir içi kullanımda verılen degerlerı yakalıyor istanbulda.1.6 ya göre ne kadar dayanıklı olup olmadıgını kullanıpta mı söyluyorsunuz.Yaşanılan bır tecrube yok ama karalama var motora.
Önce motor leona koyulsun sonra satılsın ınsanlar denesınde öyle bir tartısmaya gırmek lazım.Hemen kotulememek lazım.
1.6 motora da gelınce bana çok dayanıklı bır motor olarak gelmiştir her zaman , taş gibi motor bence..

Bence daha 1.2 tsi leonlarda denenmeden,kullanılmadan 1.6 ya göre mukayese de bulunmak yanlış.Veriler ortada ama bugun kaç kişi fabrıka verılerınde şehir içi kullanımda verılen degerlerı yakalıyor istanbulda.1.6 ya göre ne kadar dayanıklı olup olmadıgını kullanıpta mı söyluyorsunuz.Yaşanılan bır tecrube yok ama karalama var motora.
Önce motor leona koyulsun sonra satılsın ınsanlar denesınde öyle bir tartısmaya gırmek lazım.Hemen kotulememek lazım.
1.6 motora da gelınce bana çok dayanıklı bır motor olarak gelmiştir her zaman , taş gibi motor bence..
aslında bir yerde haklısın bir yerde yanlışın var.Haklı olduğun yer yeni gelecek motorun kullanılmadan yorumunu yapmak yanlış ama yanlış olduğun yer 1.6 8v motor konusu.ben 3 sene kullandım o motoru sağlam olabilir sorunda çıkartmadığını söyleyebiliriz ama ya sadece bunlar yeterli olmamalı kullanıcılar için.Neden verdiğimiz paraların karşılığını en iyi şekilde almayalımki.bir düşün gelecek 1.2 tsi

gerçekten şehiriçi 7.1 gibi değerleri çok aşmazsa,
kronik sorunu olmazsa,
fiyatlarıda zaten aynı,
vergi diliminde zaten bir alt klasmanda,
tork olarak yüksek hp değerleri nerdeyse aynı
birde 1.2 de olsa turbo hissi var....
peki bunların karşısında 1.6nın neyi var?sadece taş gibi motor deyip geçecek miyiz?yüksek tüketimine,düşük torkuna ve hantallığına,1.2 ye göre yüksek vergisine rağmen?yapmayın allah aşkına...1.2 tsi ne kadar kötü olabilirki?

aslında bir yerde haklısın bir yerde yanlışın var.Haklı olduğun yer yeni gelecek motorun kullanılmadan yorumunu yapmak yanlış ama yanlış olduğun yer 1.6 8v motor konusu.ben 3 sene kullandım o motoru sağlam olabilir sorunda çıkartmadığını söyleyebiliriz ama ya sadece bunlar yeterli olmamalı kullanıcılar için.Neden verdiğimiz paraların karşılığını en iyi şekilde almayalımki.bir düşün gelecek 1.2 tsi

gerçekten şehiriçi 7.1 gibi değerleri çok aşmazsa,
kronik sorunu olmazsa,
fiyatlarıda zaten aynı,
vergi diliminde zaten bir alt klasmanda,
tork olarak yüksek hp değerleri nerdeyse aynı
birde 1.2 de olsa turbo hissi var....
peki bunların karşısında 1.6nın neyi var?sadece taş gibi motor deyip geçecek miyiz?yüksek tüketimine,düşük torkuna ve hantallığına,1.2 ye göre yüksek vergisine rağmen?yapmayın allah aşkına...1.2 tsi ne kadar kötü olabilirki?
ben zaten ikisini de karalamadım.1.6 nın sadece saglamlıgından bahsettım, çok az yakıyor çok iyi gidiyor demedım...Şimdiden 1.2 tsi ın ne kadar saglam olup olmadıgını kım bılebilir ki demek ıstedım. Belki cok super olacak belkı 1.6 yı mumla arayacak herkes...Ama bence guzel olacak cunku motor bu boru değil.Adamlar kaç mılyon dolarlık euroluk yatırım yapıyorlar güzel olmak zorunda...

ben zaten ikisini de karalamadım.1.6 nın sadece saglamlıgından bahsettım, çok az yakıyor çok iyi gidiyor demedım...Şimdiden 1.2 tsi ın ne kadar saglam olup olmadıgını kım bılebilir ki demek ıstedım. Belki cok super olacak belkı 1.6 yı mumla arayacak herkes...Ama bence guzel olacak cunku motor bu boru değil.Adamlar kaç mılyon dolarlık euroluk yatırım yapıyorlar güzel olmak zorunda...
yok zaten direk sana değildi sözlerim...1.6 8v motor benim için bir lpgye uyumu dışında her zaman kayıp bir motor!...performans desen ,yok tasarruf desen zaten yok sağlamlığıda;tamam iki günde patlamıyor ama ben zaten bir arabayı 300000-400000 km kullanmayacağım için ona da pek bakmıyorum ama kronik seslerde gelmiyordu.hem 1.4 tsi ında kimse nasıl olacağını bilmiyordu ama senin arabanda tsi olduğuna göre almışsın!mesela 1.4 tsi n kronik olarak ilk 150k kmde turbonun patlayacağını ve değiştirmek zorunda olacağını bilsen fikrini değiştirip tsi yerine 1.6 alırmıydın?

Eşit koşullar altında, aşırı beslemeli motor atmosferik motordan daha uzun ömürlü olamaz. Bu karalama değil, otomobil işinde bi kanundur. Adı üstünde. Birisi "aşırı" beslemeli.

beslemesini aşırı yapan zihniyet parça ve dayananıklılığınıda ona göre yapıyodur heralde.bunu sen ben düşünebiliyosak eminim bu motoru yapanlarda düşünebiliyodur ?

turbosu olan bi motor dayanıksız olduğu için sürekli yol yapan kamyon, otobüs ve tırlar turbolu zaten.. :D :D

Geri
Üst Alt