SCW,aracını park edince el freni çekip,arabasını viteste mi bırakıyor..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan schumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
motor freni şart hele hele sağlam bi rampa aşağı araba istop edene kadar debriyaja basmamak gerekiyo . bastıgın anda leylaya dönüyo😀

benim bildiğim kompresyon ve öyle ağam şaham bişi de değil ama dersin ki ben de kol var çat indiriyorum frensiz duruyorum nerdeyse o başka..sistemi nasıl işliyo bilmiyorum ama belli ki şanzıman da motor da kaldırabiliyo.. 🙂

gerçi F1'de kompresyon miktarını düşününce hiç bişi ama.. 😀

benim bildiğim kompresyon ve öyle ağam şaham bişi de değil ama dersin ki ben de kol var çat indiriyorum frensiz duruyorum nerdeyse o başka..sistemi nasıl işliyo bilmiyorum ama belli ki şanzıman da motor da kaldırabiliyo.. 🙂

gerçi F1'de kompresyon miktarını düşününce hiç bişi ama.. 😀

kaldırıyor demekki yiğit ehliyet kursunda bile bu önerilir.

yavru ben araç hareket halindeyken her daim viteste kullanırım aracı..
eski arabamın motor kulakları hep motor freninden değişti 2-3 kere..ne mutlu ki Leon daha sağlam bu konuda..
mevzu o değil ama bildiğin gibi..
kamyonda otobüslerde sistem farklı işliyo..

yavru ben araç hareket halindeyken her daim viteste kullanırım aracı..
eski arabamın motor kulakları hep motor freninden değişti 2-3 kere..ne mutlu ki Leon daha sağlam bu konuda..
mevzu o değil ama bildiğin gibi..
kamyonda otobüslerde sistem farklı işliyo..

ne fark olabilir mesela 🙂

bak bizim tırlar 8 ileri kademeli. 4. vitesten sonra vites kolndaki mandalı çevirip 1 e takıyorsn oluyor sana 5 😀

ama sadece o kadar. kalan mekanik tasarım prensipleri aynı zaten. ayrıca ben kapastisenin 2 katı kadar daha fazla yükte bile bir şey olmadığını yazdım yukarıda.

yada şöyle bir şey sorayım sana.

neden şöyle bir söz vardır:

bir rampayı hangi viteste çıktıysan o viteste inmelisin

arkasndaki mantık aynı kamyon olmş araba olmş farketmiyor. hemen her türlü yavaşlatma ve kontrol edebilme durumu için motorun kompresyonu kullanılır.

Yunus'um ben zaten o söze katılıyorum orası doğru..
her 2 türdeki araçlar için de..velakin dayanıklılık söz konusu olduğunda hacim olarak da tahminen en az 3 katı falandır otomobillerin şanzımanından onlar baştan..

Yunus'um ben zaten o söze katılıyorum orası doğru..
her 2 türdeki araçlar için de..velakin dayanıklılık söz konusu olduğunda hacim olarak da tahminen en az 3 katı falandır otomobillerin şanzımanından onlar baştan..

o zaman şöyle düşün bir arabanın taşıyabileceği max yük nedir 80ton + yaklaşık dorse ile 10 ton nedir. 🙂

taşıyabileceği max. yük dersen dudak uçuklatcak rakamlar çıkar ama sen neden anlamamazlıktan geliyosun demek istediğimi bi anlasam onu.. 😀 😀

esese senin için mi uğrarırım sanıyosun lan.. 😀 😀

39,103Konu
763,795Mesajlar
21,829Kullanıcılar
45boran45Son üye
Geri
Üst Alt