glenfiddich
Kayıtlı Üye
burda baya baya boşta bırakanları okuyorum. babam araba boşta bırakılmaz gibi şeyler söylerdi küçükken ama ...
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
aracı viteste bırakıp el freni çekilmezse ufak bi eğim olsa bile şanzımana zararı yok mudur yahu. ??
araç viteste bırakıldığında ileri geri dişlide sallanması bence pek de güzel bişi değil ya..
hiç bir kanıtlanmış zararı yok yiğit. hatta ağır vasıtalar frende değil viteste bırakılır emniyet için. ayrıca bir sıkıntı olsa genelde vites küçülterek frenleme yapan ve sadece %90 viteste bırakan birisiyim. bizim toledonun şanzımanının şimdiye kadar bu kadar kmde sorun çıkarması gerekirdi.
merak ettiğim bi konu daha var hep merak ettiğim hiç araştırmadım araya kaynamaması için farklı bi konu açıcam..merak edenler vardır mühtemelen çünkü..
---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:46 ----------
yavru onların şanzımanları da motorları da bizimkilerden epey kaslı ve adını unuttum motor frenleri çıtır çıtır ayarlanabiliyo sonuçta..o noktada ayrılıyo bence normal araçlardan..
yavru ama o şanzıman tonlarca yükü motorla birlikte bayaa bi yavaşlata da biliyo..
benim arabamda yok öyle bi özellik valla..