CUPRA
Forumdan Uzaklaştırıldı
Öncelikle Dünya'daki otomotiv, vergi sektörünü biraz daha araştırman gerektiğini söylemeden edemicemküçük hacimli motorlarda turbo uygulanması vergilerden dolayı oldugunu düşünüyorum eskiden ağırlığa göreydi vergiler arabalar şimdikinin neredeyse yarısı agırlıgındaydı ardından motor hacmine bağladılar vergiyi bütün motorlar hacim küçültmeye başladı ve bu yolda birçok üretici turboya başvurarak küçük hacimlerden hem performans hem yakıt tasarrufu sağladı sağladığı aynı zamandada daha düşük kademeden vergilendirildi...
eğer vw bmw sadece hondaya yetişmek için turbo kullansaydı bunu ilk önce benzinli motorlarında geliştirirdi neden eskiden düz dizellere turbo uygulandı???? yakıt sarfiyatı performanssızlık......
hondanın benim gözümdeki en büyük eksisi ve şuan piyasada konuşulan hepimizin duydugu en yaygın cümlelerden birisi araç alacak olan birçok insan özellikle söylüyorum birçok insan yani genelimiz neden abi hondada 2.2ctdi dışında dizel yok cıvıclerde olsa jazz da yeni cıty de olsa bu araçlar birçok dizel düşük hacimli motor kullanıcısı tarafından yani Türkiyedeki insanların büyük çogunluğu tarafından daha cok tercih edilir olurdu...
---------- Post added at 10:20 ---------- Previous post was at 10:17 ----------
ve şu hepimiz tarafından bilinir ki cıvıc type r bu araçlar her ne kadar cok tutulan satılan beğenilen bir araç olsada Türkiye pazarında 1.4 veya 1.6 dizel en azından 1.9 dizel kullanıcıları bu araçların pazarından daha büyük bir yere sahip bunu bilen bir honda var karşımızda demekki hondanın burada büyük bir eksiği var...
o wtec le oynayıp eğlenirken elin adamı aldı başını gitti haberi yok heralde
---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:20 ----------
işin en önemli yanı tartıştıgınız konu
honda 7800 devirde ancak 200ps gücü üretiyor
vw 5600 devirde 211 ps gücü üretebiliyor
bu ikisinide yazan onno usta.??? onno usta üzerinde tartışılıyor adam zaten turbo bir aldatmaca dememiş soruyu yöneltenler aldatmaca mı ? demiş o da öyle olmadıgını söylemiş!!!!
Dünya'da vergiler, büyük ölçüde emisyona göre alınıyor. Ki mantıklı olan bu. Bir araba çevreyi ne kadar kirletiyosa, bu ölçüde vergi verilmesi gerekir.
Bir ikinci nokta da bir otomobil üretilirken, Türkiye'de böyle vergi alınıyomuş, buna göre araba üretelim diyecek olan bir marka olduğunu zannetmiyorum..
Turbo neden dizel motorlarda daha yaygın olarak kullanılıyo sorusunun cevabına gelirsek, dizeller performanslı motorlar değildir. Bir örnek vermek gerekirse, 320i 150hp ve 320d 150hp. Hatta eskiden, d (dizel) ve td (turbo-dizel) ayrımı vardı. Artık buda ortadan kalktı..
Honda'nın başka dizel motorları da yok değil. Ancak, ülkemizde satışları yok. Dizelleri dışında başka birçok aracının da satışı yapılmıyor.
Kaçırdığın temel nokta ise şu: elin japonu VTEC'le oynarken millet gelip onu geçmedi Elin VTEC'ine yetişmek için, Turbo'dan başka çare bulamadılar. Değişen ne oldu? Eskiden performans olarak 5 adım geridelerdi, şimdi 2 adım gerideler.