Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

onno ustadan :)

küçük hacimli motorlarda turbo uygulanması vergilerden dolayı oldugunu düşünüyorum eskiden ağırlığa göreydi vergiler arabalar şimdikinin neredeyse yarısı agırlıgındaydı ardından motor hacmine bağladılar vergiyi bütün motorlar hacim küçültmeye başladı ve bu yolda birçok üretici turboya başvurarak küçük hacimlerden hem performans hem yakıt tasarrufu sağladı sağladığı aynı zamandada daha düşük kademeden vergilendirildi...

eğer vw bmw sadece hondaya yetişmek için turbo kullansaydı bunu ilk önce benzinli motorlarında geliştirirdi neden eskiden düz dizellere turbo uygulandı???? yakıt sarfiyatı performanssızlık......

hondanın benim gözümdeki en büyük eksisi ve şuan piyasada konuşulan hepimizin duydugu en yaygın cümlelerden birisi araç alacak olan birçok insan özellikle söylüyorum birçok insan yani genelimiz neden abi hondada 2.2ctdi dışında dizel yok cıvıclerde olsa jazz da yeni cıty de olsa bu araçlar birçok dizel düşük hacimli motor kullanıcısı tarafından yani Türkiyedeki insanların büyük çogunluğu tarafından daha cok tercih edilir olurdu...

---------- Post added at 10:20 ---------- Previous post was at 10:17 ----------

ve şu hepimiz tarafından bilinir ki cıvıc type r bu araçlar her ne kadar cok tutulan satılan beğenilen bir araç olsada Türkiye pazarında 1.4 veya 1.6 dizel en azından 1.9 dizel kullanıcıları bu araçların pazarından daha büyük bir yere sahip bunu bilen bir honda var karşımızda demekki hondanın burada büyük bir eksiği var...

o wtec le oynayıp eğlenirken elin adamı aldı başını gitti haberi yok heralde:)

---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:20 ----------

işin en önemli yanı tartıştıgınız konu

honda 7800 devirde ancak 200ps gücü üretiyor
vw 5600 devirde 211 ps gücü üretebiliyor

bu ikisinide yazan onno usta.??? onno usta üzerinde tartışılıyor adam zaten turbo bir aldatmaca dememiş soruyu yöneltenler aldatmaca mı ? demiş o da öyle olmadıgını söylemiş!!!!
Öncelikle Dünya'daki otomotiv, vergi sektörünü biraz daha araştırman gerektiğini söylemeden edemicem :)
Dünya'da vergiler, büyük ölçüde emisyona göre alınıyor. Ki mantıklı olan bu. Bir araba çevreyi ne kadar kirletiyosa, bu ölçüde vergi verilmesi gerekir.
Bir ikinci nokta da bir otomobil üretilirken, Türkiye'de böyle vergi alınıyomuş, buna göre araba üretelim diyecek olan bir marka olduğunu zannetmiyorum..
Turbo neden dizel motorlarda daha yaygın olarak kullanılıyo sorusunun cevabına gelirsek, dizeller performanslı motorlar değildir. Bir örnek vermek gerekirse, 320i 150hp ve 320d 150hp. Hatta eskiden, d (dizel) ve td (turbo-dizel) ayrımı vardı. Artık buda ortadan kalktı..
Honda'nın başka dizel motorları da yok değil. Ancak, ülkemizde satışları yok. Dizelleri dışında başka birçok aracının da satışı yapılmıyor.
Kaçırdığın temel nokta ise şu: elin japonu VTEC'le oynarken millet gelip onu geçmedi :D Elin VTEC'ine yetişmek için, Turbo'dan başka çare bulamadılar. Değişen ne oldu? Eskiden performans olarak 5 adım geridelerdi, şimdi 2 adım gerideler.

Öncelikle Dünya'daki otomotiv, vergi sektörünü biraz daha araştırman gerektiğini söylemeden edemicem :)
Dünya'da vergiler, büyük ölçüde emisyona göre alınıyor. Ki mantıklı olan bu. Bir araba çevreyi ne kadar kirletiyosa, bu ölçüde vergi verilmesi gerekir.
Bir ikinci nokta da bir otomobil üretilirken, Türkiye'de böyle vergi alınıyomuş, buna göre araba üretelim diyecek olan bir marka olduğunu zannetmiyorum..
Turbo neden dizel motorlarda daha yaygın olarak kullanılıyo sorusunun cevabına gelirsek, dizeller performanslı motorlar değildir. Bir örnek vermek gerekirse, 320i 150hp ve 320d 150hp. Hatta eskiden, d (dizel) ve td (turbo-dizel) ayrımı vardı. Artık buda ortadan kalktı..
Honda'nın başka dizel motorları da yok değil. Ancak, ülkemizde satışları yok. Dizelleri dışında başka birçok aracının da satışı yapılmıyor.
Kaçırdığın temel nokta ise şu: elin japonu VTEC'le oynarken millet gelip onu geçmedi :D Elin VTEC'ine yetişmek için, Turbo'dan başka çare bulamadılar. Değişen ne oldu? Eskiden performans olarak 5 adım geridelerdi, şimdi 2 adım gerideler.

avrupalı uretıcılerın motor hacımlerını kucultmesının nedenı vergılendırme degıl motorlara dalmıssınız ama cevreye karsı duyarsız kalmıssınız avrupalı uretıcılerın hacımlerı dusurmesının tek nedenı cevre bu adamlar motor uretırken
cok cıddı yaptırımlara maruz kalıyorlar yenı bır motorun pıyasaya surulebılmesı ıcın gereklı normlar desteklemesı gerekıyor bu degerlerı otomobıl muhendıslıgıne aday bır ogrencı olarak senın daha ıyı bılmen gerekır japonlarda boyle bır sıkıntı yok bırde japonlar avrupaya daha cok elektrıklı arac gonderıyorlar senın bu vteclerın pek fazla yok zaten 90 yıllarda uretılen bır motor 2010 avrupasının normlarını karsılayamaz bırde senın 1270 kg dedıgın tayyar 1070 kg gecmeyen bır aractır senın vtec 200 hplık motorun 1100 kg altında araclarda kullanılmıstır baska araclarda kullanılmamıstır bır de bu motor bu kadar performanslı ıse nıye baska modellere konmamıs gunumuzde

bırde soyle bırsey demek ıstıyorum motor sporlarının son noktası dakar rallısıdır gecen sene oldugu gıbı bu senede ılk uc sırayı VW uretımı touareg araclar almıstır.dakar rallısı guc dayanıklılık saglamlık uzerıne en zor rallı bunuda ınkar et

dızel motorlara performanssız demıssın ıstersen bır wtcc seat leonlara bak bırde LEMANS yarısını dunyada ılk defa kazanan audıye bak bunlar hep dızel araclarla kazanılmıs wtcc de honda var bmw var ısyan edıyorlardı leonlar bızı ezıyor dıye bu yaygara medyADA TVDE BILE DILE GETIRILDI
daha yazılacak cok sey var ama bosver gıtsın

vergi konusuna gelince yurt dışında aracına stcikerda yapıştırıyorsun emisyon ölçümüne göre şehir içine dahi giremiyorsun bunlardan haberdarım.... Senin itiraz ettiğinde bir gerçek ki şuan Ülkemizde vergilendirme motor hacmine göre yapılıyor mesela 1.4 TDI 3 silindir motor yurt dışında çogu ülkede yok??? mesela clio sedan birçok ülkede yok ve 1.5dci de bir cok ülkede yok genel bir araştırma yapılıyor olsaydı motor ve araç üretiminde ülke ayrımı yapılıp ülkelere göre araç / motor üretilmeseydi şuan amerika ve arap ülkelerinden dolayı 6000cc V12 motorlar yaygın olurdu herneyse sen bu mevzuları cok daha iyi biliyorsundur da

benim demek istediğim hondanın çok büyük bir eksisi var çünkü ülkemizde ve birçok ülkede küçük hacimli dizel araçlar pazarın büyük bir dilimini oluşturuyor bu bir gerçek bunuda turbo dizel motorlarla saglıyor öyle değilmi???

böyle bir eksiği oldugundan dolayı ticari araç dalındada honda geride markaları genel bir kıyaslama yapacak olursak hondanın wtec den başka birşeyi yokken vw bmw mercedes audi gibi markaların hemen bütün şartlar altında en azından 2 adım fark atacagını görmek cokda zor olmasa gerek

---------- Post added at 11:24 ---------- Previous post was at 11:20 ----------

bu 2.2ctdi

model olarak var orda satılmayanlar turkıyede.
sen zaten motor secenegı dememıssın hahahahaha satılmayan dızeller turkıyede demıssın.

Türkiyede satılıpda yurt dışında birçok ülkede satılmayan birsürü var en yakın örneği benim arabada 3 silindir dizeller birçok ülkede yok:) model olarakda burda olup başka ülkede olmayan cok arac var örngn clio sedan:)

Ayberk benden daha iyi biliyor araçlar üretilirken dünya üzerinde araştırma yapılıp ortak bir model bir motor üretip tüm dünyaya o model motorun satılmadıgını ama nedense hondada honda diyor ben anlamadım gitti:)

kardaşımsın gel anlaşalım honda iyidir güzeldirde wtec motoru iyi diye bu hondanın mükemmel oldugunu göstermez ki başka markalar bir dalda değil birçok dalda koşturuyor birçok dalda ödüller alıyor ticari araçlar turbo dizeller vs derken elin adamı yürüdü gitti be:)

hondanın ülkemizde satılmayan dizeli hangisi????
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_N_engine#History
Kullanıldığı araçlarda burada mevcut. Ülkemizde hangileri var buradan bakabilirsin.
Yukarıdaki linkte 2 motor var. Buda 3. motor:
http://world.honda.com/news/2008/4080113Clean-Diesel-i-DTEC-Engine/
Bu yazıyı da dikkatli okumanı tavsiye ederim:
http://world.honda.com/news/2005/c050601.html
Bu linkte te 1.0 ile 1.4 arasında en ekonomik motorun Honda'ya ait olduğunu görebilirsin. Başka markalar 1.4 TDI üretirken, Honda neden üretmiyo sorusunun cevabı burada var:
http://world.honda.com/news/2003/c030604.html
Ayrıca Honda'nın hybrid ve doğal gazla çalışan otomobilleri de var. Hybrid modellerinin bazıları ülkemizde var. Ancak satış fiyatları çok yüksek ve insanlar yaygın olmadığı için almak istemiyor. Doğal gazlı modellerde hiç yok.

bunlar 2.2ctdi ben o motorun olmadıgını söylemedimki?

Geri
Üst Alt