yavru süperşarj olmadan 1500 gibi bi devirde turbolu bi araç bu kadar düşük devirlerde max. torkunu vermesi bana inandırıcı gelmiyo..velakin eskiden Seat'ın ya da VW'nin sitesinde de farklı yazıyodu makyajlılar çıkmadan önce..arabam stock haldeyken de değilken de 3214 defa dyno'ya çıktı hepsinde de max. tork 2250 ila 2550 arasında görünüyodu..bence VW artık tork/rpm aralıklarını yuvarlamaya başladı..en son 2L TFSI ile ilgili bi .pdf'e bakıyodum orda da benzer bi ifade vardı..
arabamı güncelleştirmek için yazılımı sildirip stockken son ölçümde 215.5nm çıkmıştı ama ölçüm yapmandan önce devir fazla düşmüş bildiğim kadarıyla herhalde o nedenle gerekenden fazla çıkmış..bu da bi miktar max. tork'un yerini de değiştirir..
bak mavi olan tork eğrisi..
bütün dyno kağıtlarında böyle benim arabam için stock ya da yazılımlı..
ya vakti zamanında VW yalan söylüyodu ya da şimdi ya da bi ihtimal daha var bana bozuk mal verdiler..
önceki haritalardan..
twin TSI'larda dediğin gibi 1750rpm'de..
2L TFSI'da VW artık senin söylediğin gibi yazıyo ama tekrar söylüyorum bana inandırıcı gelmiyo..
ama öyle ya da böyle eski kağıtları ararken kaybettiğimi düşündüğüm şeyleri buldum bu bahaneyle iyi oldu..
---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
dediğim gibi bundan 1.5 sene önce 1650-1750'de torkun %70-80'ni verir diyolardı dyno'da da aynen öyle çıktı şu zamana kadar hep..