Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon Vag-Com Kodları ve Yapılabilecekler

10.6.3 ü 32 i bit te kurdum ama kablo araca bağlı değil diyo heralde koblomu yetersiz ne

üyeler kısmında kendimi tanıtan bir başlık açtım tanışma kısmını oradan halledebiliriz,

şimdi sorumu tekrarlamak istiyorum; klon vagcom 10.6 versiyon kablo ve 10.6.0 versiyon vcds ile aracınızın tüm elektronik kontrol ünitelerine (ECU) sorunsuzca bağlanabiliyor musunuz?

@huzeyir

eğer 10.6.0 vcds versiyonu ile gelen 10.6 versiyon klon kabloyla 10.6.3 versiyon vcds kullanmayı denediyseniz kablonuzun içerisinde ki çipte bulunan yazılımı yok etmiş olabilirsiniz ve kabloyu tekrar kullanabilmek için çipe yeniden yazılım yüklemek gerekebilir. Eğer şanslı iseniz kablonuza hiçbirşey de olmamış olabilir :)

üyeler kısmında kendimi tanıtan bir başlık açtım tanışma kısmını oradan halledebiliriz,

şimdi sorumu tekrarlamak istiyorum; vagcom 10.6 versiyon kablo ile aracınızın tüm elektronik kontrol ünitelerinie (ECU) sorunsuzca bağlanabiliyor musunuz?

@huzeyir

eğer 10.6.0 vcds versiyonu ile gelen 10.6 versiyon kabloyla 10.6.3 ü kullanmayı denediyseniz kablonuzun içerisinde ki çipte bulunan yazılımı yok etmiş olabilirsiniz ve kabloyu tekrar kullanabilmek için çipe yeniden yazılım yüklemek gerekebilir. Eğer şanslı iseniz kablonuza hiçbirşey de olmamış olabilir :)

Ben ilk kablomu aynen o şekilde iptal ettim. 2.sini 10.6'dan başkasıyla kullanmıyorum. İlk kabloyu çipi flashlayarak tekrar çalışır hale getirmek istedim ama birşey bulamadım. Bilgisi olan varsa o konuda süper olur. Bu arada ecuya filan girmiyorum ben. Tehlikeli sular oralar.

@nedjo

ben de tam olarak kabloda ki çipi flashlayarak tekrar kullanılabilir hale getirmek üzerinde çalışıyorum, aslında hali hazırda yıllardır bu çipler özel donanımlarla flashlanabiliyor ancak ben çeşitli yazılımlarla, kablo ve bilgisayardan başka hiç bir ek donanıma ihtiyaç duymadan çipe ulaşabiliyorum. İşlemin son basamağında sağlam bir kablodan okunmuş yazılım lazım ancak ne vw forumunda ne de skoda forumunda sadece 3-5 dakikalarını alacak bu iş için hiç yardım edebilecek kimseyi bulamadım üstelik yapmalarını isteyeceğim işlemin kabloya zarar verme gibi bir olasılığı bile yok :)

peki vcdsde tüm menülere girebiliyor musunuz? Ben klon kabloyla komfor özellikleri kısmına bir türlü giremiyorum :confused:

@nedjo

ben de tam olarak kabloda ki çipi flashlayarak tekrar kullanılabilir hale getirmek üzerinde çalışıyorum, aslında hali hazırda yıllardır bu çipler özel donanımlarla flashlanabiliyor ancak ben çeşitli yazılımlarla, kablo ve bilgisayardan başka hiç bir ek donanıma ihtiyaç duymadan çipe ulaşabiliyorum. İşlemin son basamağında sağlam bir kablodan okunmuş yazılım lazım ancak ne vw forumunda ne de skoda forumunda sadece 3-5 dakikalarını alacak bu iş için hiç yardım edebilecek kimseyi bulamadım üstelik yapmalarını isteyeceğim işlemin kabloya zarar verme gibi bir olasılığı bile yok :)

peki vcdsde tüm menülere girebiliyor musunuz? Ben klon kabloyla komfor özellikleri kısmına bir türlü giremiyorum :confused:

Ben yardımcı olabilirim belki ayrıntılı anlatırsanız.

ECU ya bağlanabilirsiniz. Zaten araca yazılım yapılmadan önce burada ki veriler okunuyor ona göre yapılıyor. Bunun herhangi bir tehlikesi yok çünkü bu kablonun yazma özelliği yok.

bendede vag com var araca bagladıgım zaman önce kırmızı yanıyor ve hemen yeşil ışığa dönüyor vag com sipariş verdiğimde cd kırık geldi bende o zaman sitede 10.6.3 vardı bilgim olmadıgından onu indirdim actım ama araca baglanmadı sonra 10.6 yazılımı yükledim ama ne yapyıysam program acılmıyor bile kaç tane pcde denedim kablo takılı olmadıgı zaman acmak istiyorum bana kabloyu tak diyor kablo takıncada hiç bisey acmıyo hata veriyo bu işten bir cıkamadım

bendede vag com var araca bagladıgım zaman önce kırmızı yanıyor ve hemen yeşil ışığa dönüyor vag com sipariş verdiğimde cd kırık geldi bende o zaman sitede 10.6.3 vardı bilgim olmadıgından onu indirdim actım ama araca baglanmadı sonra 10.6 yazılımı yükledim ama ne yapyıysam program acılmıyor bile kaç tane pcde denedim kablo takılı olmadıgı zaman acmak istiyorum bana kabloyu tak diyor kablo takıncada hiç bisey acmıyo hata veriyo bu işten bir cıkamadım

Şimdi kabloyu araca bağladığınızda kırmızı daha sonra da yeşil ışık yanıyor mu? Yanıyorsa kablonuz çalışır. Eğer yanmıyorsa siz de benim ilk kabloma yaptığım gibi kabloyu iptal ettiniz demektir. O zaman hangi sürümü kullanırsanız kullanın çalışmıyor. Eğer ışık yanıyorsa önce kablonuzu araca bağlayın. İnternet bağlantısı kapalı olan 32 bit bir bilgisayarda tarihi haziran 2010'a alın. Update edin dediği için ben yapıyorum yapmayanlar da olabilir. Daha sonra 10.6 Sürümünü çalıştırmak üzere kabloyu bilgisayara bağlayın. Daha sonra programı çalıştırın ve test edin.

Geri
Üst Alt