Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alman vs. Japon Otomobiller..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamamda Ayberkim 5000-5500 devirde alacağın gücü 2000 devirden itibaren almak daha güzel değilmi ?Üstelik yakıt da cabası.Ayrıca dediğin motorlarıda üretimden kaldırdılar niyeyse.Nedenini bilmiyorum ama japonlar yani daha doğrusu honda performans konusunda bir adım geri çekildi diye düşünüyorum.
Daha iyilerini getirmediler mi Tekin Abi? Yüksek devirlerde güç alınmasının sebebi Japon olmaları değil ayrıca. Bu atmosferik motorların genel sorunu :) Seneler önce yaptıkları motorlar Tuning piyasasında hala yeterince yer kaplıyor. Bu başarı değil midir? Yapılan ne çeşit araçlar var. Oysa koca Alman piyasasının karşısına sadece "Honda" ile bile "ama" demek mümkün. Nissan, Toyota markalarından adam gibi bahsetmedik bile :)

Top Gear gerçeğini nasıl gözardı edersiniz. Şaşırdım. Bütün dünya Top Gear'a göre araç piyasasını, en iyi araçları belirler aslında (!).

cümle yanlış olmuş..
Top Gear hızlı araçların ne kadar hızlı olduğunu belirler Ayberk..

bu arada Top Gear'ın testlerine inanmıyosanız dünyanın en zor pisti kabul edilen Nordschleife'yi hiç duydunuz mu bilmiyorum ama duymadıysanız Google size yardımcı olucaktır..100'ün üzerinde virajın olduğu bu tarihi ve zor pistteki tur zamanlarını biliyo musunuz. ??

büyük üreticiler bile bu pistte yeni spor araçlarını test edip zamanlarını indirmeye çalışırlar..markalar bile kabul etmiştir yani bu gerçeği belki siz kabul etmek istemezsiniz yine ama..tur zamanları aşağıda ilk defa görücekseniz yine hayal kırıklığı olucak sizin için..

Nordschleife Tur Zamanları..

Elbette honda olsun toyota olsun veya nissan kötü marka değiller fakat 95-2000 yıllarına gittiğimizde yapılan motorların örneğin vtı daki sanırım 168 bglik 1.6 lık motorun çok daha gelişmesi gerekirken yeniden 125 bg ye dönüş olduğunu gördük.Sence aşırı beslemeli motorların benzer problemlerini bu motorlarda yaşadıklarından dolayı rafa kaldırmış olamazlarmı ?

cümle yanlış olmuş..
Top Gear hızlı araçların ne kadar hızlı olduğunu belirler Ayberk..

bu arada Top Gear'ın testlerine inanmıyosanız dünyanın en zor pisti kabul edilen Nordschleife'yi hiç duydunuz mu bilmiyorum ama duymadıysanız Google size yardımcı olucaktır..100'ün üzerinde virajın olduğu bu tarihi ve zor pistteki tur zamanlarını biliyo musunuz. ??

büyük üreticiler bile bu pistte yeni spor araçlarını test edip zamanlarını indirmeye çalışırlar..markalar bile kabul etmiştir yani bu gerçeği belki siz kabul etmek istemezsiniz yine ama..tur zamanları aşağıda ilk defa görücekseniz yine hayal kırıklığı olucak sizin için ama ..

Nordschleife Tur Zamanları..
Sizin anlamak istemediğiniz şeyler var. Japonun peşinde olduğu şey safi güç değil. 750hp 800hp araçlarla dolu bir piyasa değil. O kadar zengin değil çünkü. Japon, kendinden daha güçlü, hafif arabaları, yakın güçlerde geçebilecek araçları yapar. 300hp'lik 4 çekerleriyle, 400hp'lik Alman'lara kafa tutarlar. Çok daha az masrafla çok daha fazla güç alırlar. Herkesin alamayacağı, hayal dolu arabaların olduğu listeleri Alman piyasasına mal etmek sizin hayal gücünüzün sınırı olabilir ancak. Hayal gücünüz bu kadar geniş: birde şunu düşünün. Veyron fiyatına satılacak bir Japon arabası olsaydı acaba nasıl birşey olurdu?

---------- Post added at 01:13 ---------- Previous post was at 01:11 ----------

Elbette honda olsun toyota olsun veya nissan kötü marka değiller fakat 95-2000 yıllarına gittiğimizde yapılan motorların örneğin vtı daki sanırım 168 bglik 1.6 lık motorun çok daha gelişmesi gerekirken yeniden 125 bg ye dönüş olduğunu gördük.Sence aşırı beslemeli motorların benzer problemlerini bu motorlarda yaşadıklarından dolayı rafa kaldırmış olamazlarmı ?
Bunu ilk defa duyuyorum Tekin Abi? Bi bildiğin varsa bende öğrenmek isterim?
2.0 atmosferik motorlarıyla da senelerce ödül aldılar. Hacimsel farktan fazla devrimsel bi fark yok 1.6 ile aralarında. Çevremde VTI sahibi olan kimseden de sorunlu olduğuna dair hiçbirşey duymadım.

Sizin anlamak istemediğiniz şeyler var. Japonun peşinde olduğu şey safi güç değil. 750hp 800hp araçlarla dolu bir piyasa değil. O kadar zengin değil çünkü. Japon, kendinden daha güçlü, hafif arabaları, yakın güçlerde geçebilecek araçları yapar. 300hp'lik 4 çekerleriyle, 400hp'lik Alman'lara kafa tutarlar. Çok daha az masrafla çok daha fazla güç alırlar. Herkesin alamayacağı, hayal dolu arabaların olduğu listeleri Alman piyasasına mal etmek sizin hayal gücünüzün sınırı olabilir ancak.

---------- Post added at 01:13 ---------- Previous post was at 01:11 ----------

gerçekler insanın kendi PC'sinde karşısına çıkınca mecburen laf oyunları bi kenara...hayat dolu arabalar üretir demek Japon'lar ilginç.. :)

"sizin hayal gücünüzün sınırı olabilir ancak" cümlenizi ne anlamda kurduğunuzu söyler misiniz. ??

ekliyim..

Veyron her anlamda bu performansında olabilmesi için emin olun Alman'lar da boş yere tek kuruş para harcamadı..onlar parayı yemek ve biraya harcar aueheh..uzaylı da olsa aynı paraya yapardı yani..yapabilitesi varsa.. :) ;)
imkansız özetle..

gerçekler insanın kendi PC'sinde karşısına çıkınca mecburen laf oyunları bi kenara...hayat dolu arabalar üretir demek Japon'lar ilginç.. :)

"sizin hayal gücünüzün sınırı olabilir ancak" cümlenizi ne anlamda kurduğunuzu söyler misiniz. ??
Yiğit arkadaşım, sizinle bu konuyu tartışmaktan gerçekten zerre keyif almıyorum. Aynı bilgi seviyesine sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Bu yüzden bana yazdığınız mesajlara artık yanıt vermeyeceğim. Çünkü bir yere varamıyorum. Cevap veremediğimi düşünebilirsiniz, farketmez siz bilirsiniz. Saygı duyuyorum. Sizden de rica ediyorum. Birbirimizle ilgisiz şekilde görüşlerimizi belirtelim.

Bende bilmiyorumda neden gücü 1.6 larda 160 küsurdan tekrar 125 bg ye çektiler onu anlamış değilim. Şimdi motorları problemli falan deyipde kara çalmayalım.Fakat gerçekten merak ettiğim bir konu.

Yiğit arkadaşım, sizinle bu konuyu tartışmaktan gerçekten zerre keyif almıyorum. Aynı bilgi seviyesine sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Bu yüzden bana yazdığınız mesajlara artık yanıt vermeyeceğim. Çünkü bir yere varamıyorum. Cevap veremediğimi düşünebilirsiniz, farketmez siz bilirsiniz. Saygı duyuyorum. Sizden de rica ediyorum. Birbirimizle ilgisiz şekilde görüşlerimizi belirtelim.

benim size göre daha doğrusu sizin gözünüzde sığ olan bilgim sizin bütün köksalmış bilgilerinizi sarsıyo olmasın Ayberk. ??

ya da varmak istediğiniz nokta imkansız, akıl mantık ya da fizik, matematik dışı olmasın. ??

"sığ" bilgimle dünyanın kabül gören 2 unsurunu önünüze serdim ama bilgim yetmiyo oldu..
ilginç.. :)

Bende bilmiyorumda neden gücü 1.6 larda 160 küsurdan tekrar 125 bg ye çektiler onu anlamış değilim. Şimdi motorları problemli falan deyipde kara çalmayalım.Fakat gerçekten merak ettiğim bir konu.
Abi, bu konu bütün Honda'cıların sorduğu bir soru aslında. Onca 1.6, 1.8 motorları dururken, neden bu motorları çıkardılar? Üstelik uzun otomatik şanzıman oranlarıyla bütün sürüş keyfini öldürdüler.
Yurt dışında çıkan birçok modelde ülkemize gelmiyor. Mahrum kaldığımız birçok araç var. Integra Type-R, Civic SI, Accord Coupe, Acure NSX vs. vs.
Civic'e konulan güçlü dizel motorlarda var aslında. Bunlarda ülkemize gelmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt