Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alman vs. Japon Otomobiller..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cnm benım bence sen guzel oluyammassın ben orda mehmet abıye ole bısı demedım.anladan okudugu yorum yapmıssın tekrar bastan oku yada msj sılınmıstır orda baska bısı vardı.

Ben hepsini baştan sona okudum 1.sayfadan son sayfaya kadar. Dediğin gibi mesaj silinmiştir ben yanlış anlamışımdır.''Mesaj silindiğinden'' olsa gerek mehmet abiye söylemişsin gibi gözüküyor.Yoksa neden söyleyim bunu.

Ben hepsini baştan sona okudum 1.sayfadan son sayfaya kadar. Dediğin gibi mesaj silinmiştir ben yanlış anlamışımdır.''Mesaj silindiğinden'' olsa gerek mehmet abiye söylemişsin gibi gözüküyor.Yoksa neden söyleyim bunu.

için rahat olsun cnm benım.sıkıntı olamaz mehmet abıyle zaten benden yasca buruk bırıne bısı demem.

sti,evo,gtr,supra gıbı araclar varken yemısım almanı ...
Almanda'da tek favorım RS ....

az önce baktm. yaklaşık 485 km olmuş ve benzin ibresi daha yarı çizgisinin altındaki çentikte. yani yarıya yakın dolu depo. :)

ismailcim önce bi oku be güzelim :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection#History

'The first use of direct gasoline injection was on the Hesselman engine invented by Swedish engineer Jonas Hesselman in 1925.[1][2] Hesselman engines used the ultra lean burn principle and injected the fuel in the end of the compression stroke and then ignited it with a spark plug, it was often started on gasoline and then switched over to run on diesel or kerosene. The hesselman engine was a low compression design constructed to run on heavy fuel oils.

Direct gasoline injection was used on production aircraft during WWII, with both German (Daimler Benz) and Soviet (KB Khimavtomatika) designs. The first automotive direct injection system used to run on gasoline was developed by Bosch, and was introduced by Goliath and Gutbrod in 1952. The 1955 Mercedes-Benz 300SL, the first sports car to use fuel injection,[citation needed] used direct injection. The Bosch fuel injectors were placed into the bores on the cylinder wall used by the spark plugs in other Mercedes-Benz six-cylinder engines (the spark plugs were relocated to the cylinder head). Later, more mainstream applications of fuel injection favoured less expensive indirect injection methods.'

önce isveçli bir eleman bulmuş sonra ilk kullanımı almanlarla ruslar ikinci dünya savaşı sırasında yapmış.

japonlar halen fuarlarda arabaların altına yatıp almanlar nasıl yapmış diye resimlerini çekip teknoloji çalıyor ve bunu önce japonlar yaptı almanlara verdi oluyor.

şuan japon olsn amerikan olsn bilmem nere olsun. tüm dünyanın kullandığı bütün teknolojilerin büyük kısmının altında 2. dünya savaşı süresi ve ondan önceki 100 yılda almanların yaptığı geliştirmelern araştırmaların temeli yatıyor. dünyaya otomotivi verende onlar mühendisliği yapmayı öğretende onlar. bu yüzden saçmalamayı bırakın fanatiklik gözlüklerinizi çıkartın gerçeğe bakın.

yok onunki geçmiş bunuki geçmiş. japonun en iyisini alacak imkanım varken gittim golfün ucuz çakmasını aldım ve bunnu tek sebebi arkasındaki gerçek mühendisliktir ar-ge dir fuarlarda resim çekerek sonra onu ucuzunu yaptı şöyle etti böyle etti diyerek kimseyi kandırmayın.

heleki tüm teknolojiler japonlardan gelio YALANINI DA bir yerlerine saklasn ayberk yemezler.

• Beğen
Reaksiyonlar: YCO
araştırıcam ok ama size bişi sormak istiyorum Ayberk..

madem her şeyin altında Japon var..
sürücünün ve pistin aynı olduğu ve hava koşullarının nerdeyse hep aynı olduğu zamanlarda geçilen dünyaca kabul gören ve İngiliz olmasına rağmen Top Gear'ın pistinde neden ilk sırada bi Alman var..ilk 10'da bi Japon bile yokken nerdeyse bütün araçlar Alman. ??

Power Lap Times..
Orada Ariel Atom diye bir araç var. Ariel Atom'un ne olduğunu biliyor musunuz? 300hp Type-R motoruna sahip bir araç. Almanların neredeyse 4 basamaklı beygirlerine sahip araçlarının arasında.

golflovebynom15.jpg
eklovebynom15.jpg

neden Top Gear çünkü dünyada eleştirileri fikirleri ve testleri en çok dikkate alınan ve saygı gören otomobil programıdır Top Gear..onun ardından 5th Gear gelir..
Tırla Veyronu kıyaslamam abes. Uçakla araba hatta birçok abes kıyaslamayı yapan Top Gear 1 numara :) Sadece asfalt pist üzerinde gitmiyor arabalar. Bi kıyaslama yapılacaksa bence WRC en sağlıklısı.

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

az önce baktm. yaklaşık 485 km olmuş ve benzin ibresi daha yarı çizgisinin altındaki çentikte. yani yarıya yakın dolu depo. :)

ismailcim önce bi oku be güzelim :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection#History

'The first use of direct gasoline injection was on the Hesselman engine invented by Swedish engineer Jonas Hesselman in 1925.[1][2] Hesselman engines used the ultra lean burn principle and injected the fuel in the end of the compression stroke and then ignited it with a spark plug, it was often started on gasoline and then switched over to run on diesel or kerosene. The hesselman engine was a low compression design constructed to run on heavy fuel oils.

Direct gasoline injection was used on production aircraft during WWII, with both German (Daimler Benz) and Soviet (KB Khimavtomatika) designs. The first automotive direct injection system used to run on gasoline was developed by Bosch, and was introduced by Goliath and Gutbrod in 1952. The 1955 Mercedes-Benz 300SL, the first sports car to use fuel injection,[citation needed] used direct injection. The Bosch fuel injectors were placed into the bores on the cylinder wall used by the spark plugs in other Mercedes-Benz six-cylinder engines (the spark plugs were relocated to the cylinder head). Later, more mainstream applications of fuel injection favoured less expensive indirect injection methods.'

önce isveçli bir eleman bulmuş sonra ilk kullanımı almanlarla ruslar ikinci dünya savaşı sırasında yapmış.

japonlar halen fuarlarda arabaların altına yatıp almanlar nasıl yapmış diye resimlerini çekip teknoloji çalıyor ve bunu önce japonlar yaptı almanlara verdi oluyor.

şuan japon olsn amerikan olsn bilmem nere olsun. tüm dünyanın kullandığı bütün teknolojilerin büyük kısmının altında 2. dünya savaşı süresi ve ondan önceki 100 yılda almanların yaptığı geliştirmelern araştırmaların temeli yatıyor. dünyaya otomotivi verende onlar mühendisliği yapmayı öğretende onlar. bu yüzden saçmalamayı bırakın fanatiklik gözlüklerinizi çıkartın gerçeğe bakın.

yok onunki geçmiş bunuki geçmiş. japonun en iyisini alacak imkanım varken gittim golfün ucuz çakmasını aldım ve bunnu tek sebebi arkasındaki gerçek mühendisliktir ar-ge dir fuarlarda resim çekerek sonra onu ucuzunu yaptı şöyle etti böyle etti diyerek kimseyi kandırmayın.

heleki tüm teknolojiler japonlardan gelio YALANINI DA bir yerlerine saklasn ayberk yemezler.
Şu paragrafı okumanızı tavsiye ederim.
Later systems
In 1996 gasoline direct injection reappeared in the automotive market. Mitsubishi was the first with a GDI engine in the Japanese market with its Galant/Legnum's 4G93 1.8 L inline-four.[5] It was subsequently brought to Europe in 1997 in the Carisma,[6] although Europe's then high-sulphur unleaded fuel led to emissions problems, and fuel efficiency was less than expected.[7] It also developed the first six cylinder GDI powerplant, the 6G74 3.5 L V6, in 1997.[8] Mitsubishi applied this technology widely, producing over one million GDI engines in four families by 2001.[9]
Acaba kullanılan FSI ya da GDI teknolojisi, 1950'lerde Alman'ların bulduğu sistem mi? Yoksa bambaşka birşeymi? Böyle düşünürseniz tekerleği icad edene inelim. Tekerleği hangi devletin atası bulduysa en iyi o olsun :)

Orada Ariel Atom diye bir araç var. Ariel Atom'un ne olduğunu biliyor musunuz? 300hp Type-R motoruna sahip bir araç. Almanların neredeyse 4 basamaklı beygirlerine sahip araçlarının arasında.

ilk 10 içinde mi sizce..
ben 11 saydım ama. ??

ayrıca o aracın tasarımı farklı biliyosunuz go-kart gibi araç..
pist aracı bi yerde zaten..

hadi bu da olmasın..
ilk 10'da 1 tane Japon yok.. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt