Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alman vs. Japon Otomobiller..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu dediğinizin mantıklı hiçbir dayanak noktası yok. Bunu bayinin değil fabrikanın yaptığı açıklamadan da görebilirsiniz.
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2007/allfacts/engine/engine_data.html

Ayberk fabrika verilerinin gerçek hayata sadece yakın rakamlar verebildiğini biliyosundur herhalde..hayat sadece 90'la sabit hızda gitmiyo dimi burda gitmiyo en azından..

ona bakarsan fabrika verisi atıyorum 3.6sn. olan Porsche'lar kalkış yarışlarında drag değil 4'ün altına inemiyo bi türlü..o nası oluyo marka atıyo mu yani hayır..hayat ve kağıt üstündeki rakamlar eşit olmadı hiç bi zaman nerdeyse..

Ayberk fabrika verilerinin gerçek hayata sadece yakın rakamlar verebildiğini biliyosundur herhalde..hayat sadece 90'la sabit hızda gitmiyo dimi burda gitmiyo en azından..

ona bakarsan fabrika verisi atıyorum 3.6sn. olan Porsche'lar kalkış yarışlarında drag değil 4'ün altına inemiyo bi türlü..o nası oluyo marka atıyo mu yani hayır..hayat ve kağıt üstündeki rakamlar eşit olmadı hiç bi zaman nerdeyse..
Bi 530d, 520d'den daha az yakamaz. Kasayı kaldıramıyor dediğiniz motorun 0-100km hızlanması 8.3sn.
Zaten teknik açıklamaları detaylı incelerseniz, 520d'de beygir başına 9kg, 530d'de beygir başına 7kg gibi bir oran var. Kasayı kaldıramayan 520d ile TSI'ın oranını bir yanyana koyun isterseniz?
Sizi yormayıp ben yazayım. Beygir başına 10 küsür kilo düşüyor TSI'da. BMW 520d kasasını kaldıramıyorsa TSI ne yapıyor acaba.

Bi 530d, 520d'den daha az yakamaz. Kasayı kaldıramıyor dediğiniz motorun 0-100km hızlanması 8.3sn.
Zaten teknik açıklamaları detaylı incelerseniz, 520d'de beygir başına 9kg, 530d'de beygir başına 7kg gibi bir oran var. Kasayı kaldıramayan 520d ile TSI'ın oranını bir yanyana koyun isterseniz?
Sizi yormayıp ben yazayım. Beygir başına 10 küsür kilo düşüyor TSI'da. BMW 520d kasasını kaldıramıyorsa TSI ne yapıyor acaba.

e tamam işte beygir başına 7kg düşüyo 530d ben rakamı bilmiyorum sizin söylediniz rakamdan gidiyorum bu şartlarda nası daha az yakacak aynı kasada..2L motor. ??

TSI ile 520d'lin ne alakası var..
bi alaka kurulacaksa tartışamaya açığım..

TSI 180hp neden İbiza Cupra'ya kondu zaten ağırlık güç ve hacimde İbiza'ya haddinden fazla yettiği için..

e tamam işte beygir başına 7kg düşüyo 530d ben rakamı bilmiyorum sizin söylediniz rakamdan gidiyorum bu şartlarda nası daha az yakacak aynı kasada..2L motor. ??

TSI ile 520d'lin ne alakası var..
bi alaka kurulacaksa tartışamaya açığım..

TSI 180hp neden İbiza Cupra'ya kondu zaten ağırlık güç ve hacimde İbiza'ya haddinden fazla yettiği için..
2 aracı günlük kullandığınız zaman anlarsınız. Ne diyeyim ki size? Bayiye gelenler böyle söylüyor diyipte körü körüne birşey savunulmaz. Herşeyi tek tek açıklıyorum her mesajınızdan sonra gene anlatamıyorum birşeyi.
Beygir başına düşen ağırlığı, kasayı kaldırmıyor demeniz üzerine verdim. Yakıt tüketimi ile bir alaka kurarak vermedim. Öyle söylemişim gibi soru yöneltiyorsunuz.
Fabrika verileri yanıltıcı olabilir. Ama aralarında 2 litre fark var insaf. 530d kullanan arkadaşımın ortalaması 10 13lt arası değişiyor. 520d ise 7 8lt arası. İkiside normal araç kullanan arada bir gazı yoklayan insanlar.
TSI motoru gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Özünde Mitsubishi'nin kullandığı GDI teknolojisi var. Anlayacağınız, orada da bir Japon var.

Ayberk ben kafama göre söylemiyorum BMW'su olan arkadaşlarımın onlardan dinlediklerimin tartıştıklarımın ardından söylüyorum..katılmayabilirsiniz..ama şundan da eminim sizin söylediğiniz o 2 arkadaşınız yarım saatliğine gazlasınlar uzun yolda vs. tüketimlerin ne kadar değiştiğini göreceklerdir..resmen yer değişcektir..ve üstüne de 30d 20d'den kopup gidecektir..

Ayberk ben kafama göre söylemiyorum BMW'su olan arkadaşlarımın onlardan dinlediklerimin tartıştıklarımın ardından söylüyorum..katılmayabilirsiniz..ama şundan da eminim sizin söylediğiniz o 2 arkadaşınız yarım saatliğine gazlasınlar uzun yolda vs. tüketimlerin ne kadar değiştiğini göreceklerdir..resmen yer değişcektir..ve üstüne de 30d 20d'den kopup gidecektir..

6 silindirlik 3000 dizel motor bahsettiğiniz koşulların hiçbirinde daha az yakmaz. Gazlarken bile. Bayiye gidip yakınan insanlar 2 araca da sahip mi acaba? Aynı kullanım koşullarında ikisini kıyaslamışlar mı? .
Ayrıca bir not: Almanların ödül almış, performanslı motorlarının altında hep bir Japon teknolojisi vardır.

altında bi Japon teknolojisi olduğunu ilk defa sizden duyuyorum..
nerde kullanmışlar peki makale belge vs vs. bişileriniz var mı bu konuda. ??

altında bi Japon teknolojisi olduğunu ilk defa sizden duyuyorum..
nerde kullanmışlar peki makale belge vs vs. bişileriniz var mı bu konuda. ??
Biraz araştırın, bulursunuz. FSI, vanos gibi teknolojiler nereden çıkmış bir araştırın. Elinizin altında internet var.

peki araştırmadan önce neden altında Japon'lar varsa Japonlar üretmediler..Alman'ların oldu. ??

peki araştırmadan önce neden altında Japon'lar varsa Japonlar üretmediler..Alman'ların oldu. ??
Japonlar üretmişmi üretmemişmi, daha önceden ödül almış mı almamış mı bu soruların hepsinin cevabını araştırınca bulacaksınız.
Bir marka ayakkabı imal ettiği zaman sadece o markanın imal hakkı olmuyor. Birisi üzerine A yazıp satıyor diğeri B. Uzakdoğu hep taklit konusunda öne çıkar. Teknoloji konusunda kim daha taklitçi bir bakın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt