Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
1.4 motorla 1.8 ile aynı tüketim. Leon bence bu durumda ekonomik değil. Ki 1.8T motorun 1.8'den daha az yaktığı bir gerçek. Yani 1.8T kadar yakan bir motordan bahsediyoruz. Hatta daha fazla.şehir içi değeri aynı. ikisindede zorlanmadan 6 lı değerlere indirebiliorm ki leon ruhsat verilerine göre 100 kg daha ağır. leonda daha tam bir uzun yol denemesi yapma şansım olmadı.
---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:52 ----------
yanlışm yoksa onlar otomatikleştirilmiş manuel
1.4 motorla 1.8 ile aynı tüketim. Leon bence bu durumda ekonomik değil. Ki 1.8T motorun 1.8'den daha az yaktığı bir gerçek. Yani 1.8T kadar yakan bir motordan bahsediyoruz.
Toledo varken her fırsatta 1.8 motorun avantajlarından bahsediyordunuz. Şimdi TSI aldınız TSI daha avantajlı oldu 1.8T 150hp'lik Passat'la TSI Leon'u ve Passat'ı yanyana koyun, 1.8 den az yakamazlar. 1.4 gibi komik bir motor hacminin Passat gibi ağır bir araca az tüketim değeri sağlayabileceğini sanmıyorum. Tabi yolda %3 eğim varsa bilemem1,8 toledonun 1463kg gelen bir passat tsi düşük hızlarda yakalayamadığını düşünürsek bence daha başarılı.
1,8 toledonun 1463kg gelen bir passat tsi düşük hızlarda yakalayamadığını düşünürsek bence daha başarılı.
bu arada kendi ağzınla düştün
aynı hacmin turbolusunun aynı kasada daha az yaktığını kabul ettin
Hayır ben böyle bir genelleme yapmadım. 1.8T'nin 1.8'den az yaktığını söyledim. Mesela Cupra, 2.0 FSI Leon'dan daha fazla yakıyor. Aynı motorun turbolusuaynı hacmin turbolusunun aynı kasada daha az yaktığını kabul ettin
Yaptığınız genellemenin gerçek hayatta karşılığı olan motorlar var. Ama bir 530D'in, 520D'den az yakabileceği yer yok. 177hp'lik motor 5 kasayı fazlasıyla iyi kaldırıyor. 150hp'lik 2.000 Leon'u rahatça arkasında bırakabilir. İki araca da sahip arkadaşım var. 530d'in ortalamasının 10lt'den az olduğunu görmedim.motor 6-7L olmadıkça daha güçlü motor zaten hep daha az yakabilir isterse bi yere kadar biliyosun Yunus'um..
örnek:
BMW 520d 530d'den çok daha fazla yakıyo..
5kasayı tam olarak taşıyamadığı için..
1.6 102hp'lik motoruda neredeyse yarım asırdır kullanıyorlar. TSI'dan daha iyi bir motor olmasın o zaman bu motor? Madem markanın motor politikasıyla ilgili her yaptığı doğru?Ayberk yakıt ekonomisi olsun diye VW motoru 1.4L geliştirdi özellikle biliyosun dimi..
sürtünmeden kaynaklı kayıplar azalsın diye..ve artık TSI motor nerdeyse her kasada var..
Yaptığınız genellemenin gerçek hayatta karşılığı olan motorlar var. Ama bir 530D'in, 520D'den az yakabileceği yer yok. 177hp'lik motor 5 kasayı fazlasıyla iyi kaldırıyor. İki araca da sahip arkadaşım var. 530d'in ortalamasının 10lt'den az olduğunu görmedim.
---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:03 ----------
1.6 102hp'lik motoruda neredeyse yarım asırdır kullanıyorlar. TSI'dan daha iyi bir motor olmasın o zaman bu motor? Madem markanın motor politikasıyla ilgili her yaptığı doğru?
Bu dediğinizin mantıklı hiçbir dayanak noktası yok. Bunu bayinin değil fabrikanın yaptığı açıklamadan da görebilirsiniz.bunu ben söylemiyorum kullananlar BMW bayisine gidip 2dk.'lık bi sohbetle sen de kulaklarınla duyabilirsin..karıştırmayalım 3 değil 5..3'te dediğiniz gibi olabilir ancak..