Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alman vs. Japon Otomobiller..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayberk yüksek hızlarda ağırlığın avantaj olduğunu biliyo musun. ??
biliyorum Japon'lar toka ihtiyaç duymuyo fizik kanunları onlara işlemiyo ama..
Ağırlık, aracının aerodinamiği yetersiz olan araçlar için avantajdır. Ağırlık yüksek hızlarda avantajdır gibi bir genelleme malesef yanlış olur. 300 kilo ağırlığı araca koymak yerine, bir kanat vasıtasıyla, belirli bir süratin üzerinde 300kg downforce elde edebilirsiniz.

Ağırlık, aracının aerodinamiği yetersiz olan araçlar için avantajdır. Ağırlık yüksek hızlarda avantajdır gibi bir genelleme malesef yanlış olur. 300 kilo ağırlığı araca koymak yerine, bir kanat vasıtasıyla, belirli bir süratin üzerinde 300kg downforce elde edebilirsiniz.

sizin araçla Leon'un sürtünme kat satılarını biliyo musunuz ben rakamları bilmiyorum..Ağırlık her daim avantajdır..aerosu iyiyse hepten avantajdır..
momentumun korunmasına yardımcı olur..

bak şöyle yapalm. eskişehire git gel yap. aynı güzergahta 4,7lt/100 km rekorumun altına in sana balaban ısmarlayım :) ortalama hızın 90 -100 arası olacak.

ayrıca söylediğin yol boynca ortalama %2 aşağı eğim var :) düz yol değil yokş aşağı oluyor koru tarafına gidiş.
Sadece konya yolunun başında eğim var. Oda en fazla 1-2km. Benim aracım sağladığı performansın yanında verdiği ekonomi ile gayet yeterli. Yarım litre daha az yakıcam diye 40hp'den fedakarlık edemem :D

Japon ve Alman şanzumanları var sırada.. :D :D

japonların kullandıkları daha kısa oranlı oluyor genelde. almanların özelliklede son 10 yılda kullandıklarıda egzoz emisyonunu ve tüketimi düşürmeye yönelik uzun oranlı şanzımanlar

İ-Shift hakkında ne düşünüyosun peki Yunus'um. ??

japonların kullandıkları daha kısa oranlı oluyor genelde. almanların özelliklede son 10 yılda kullandıklarıda egzoz emisyonunu ve tüketimi düşürmeye yönelik uzun oranlı şanzımanlar
Yeni Civic'in otomatik şanzımanı haddinden fazla uzun. 3. viteste 175km/h hıza çıkıyor. Ve araç 5 otomatik vites.

Sadece konya yolunun başında eğim var. Oda en fazla 1-2km. Benim aracım sağladığı performansın yanında verdiği ekonomi ile gayet yeterli. Yarım litre daha az yakıcam diye 40hp'den fedakarlık edemem :D

konya yolunun başında demedim. tüm güzergah boyuncaki tüm eğimlerin ortalaması %2 aşağı doğru. ankara metrosunun yapım müdürlüğünü yaptığı sıralarda o yolu prjoesini incelemişti babam oradan hatırlıyorum :)

bu arda sana kimse bg den feragat et demior. konuyu çarptırma istersen. :)

kısa sanzımanda daha cabuk hızlanırsın,uzun aralıktada daha mı cok yol gıdersın?

Yeni Civic'in otomatik şanzımanı haddinden fazla uzun. 3. viteste 175km/h hıza çıkıyor. Ve araç 5 otomatik vites.

ben manuellerden bahsediorm :)

gerçi civicteki otomatik tam bir rezalet şanzıman. alet direkt manuelden 2 lt den fazla yakıyor otomatikte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt