Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alman vs. Japon Otomobiller..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herşey kullanımla alakalı. Bana TSI verin ben ona da 20 litre yaktırırım :D Aracımı sakin kullandığım zaman 6 litrenin altında yakıyor. Bi TSI'dan bile daha az.

onu diyebilmen için aynı ağırlık şartlarına sahip olman gerek :)
senin ibizanın 1324 kg olacağını hiç sanmıyorum. :)

eskişehir içi sürekli dur kalkta 6,7 lt/100 km değerini defalarca gördüm geçen hafta leonla.eskieşhir içi trafik ankaradan çok daha fazla dur kalka sahiptir. ankara içinde 5 lt değerine kadar iniorm pasatta.

yada şöyle yapalm benim gibi 2 kişi daha gelsin 3 ümüz binelim senin ibizaya sakini öyle dene istersen bakalm ne yakıcak;)

Herşey kullanımla alakalı. Bana TSI verin ben ona da 20 litre yaktırırım :D Aracımı sakin kullandığım zaman 6 litrenin altında yakıyor. Bi TSI'dan bile daha az.
Japonların motorları da tamamen bu mantıkla yapılıyor. Devirli kullanırsan performans, devirsiz kullanırsan ekonomi. 240hp'lik bir araç için 10lt ortalama tüketim değeri var. Ayrıca bir S2000 VTEC açmadığı zaman 180hp (160'da olabilir tam hatırlayamadım.) maksimum güç üretebiliyor. Aracın gücü, motorunda gizli. İhtiyaç duyulmadığı zaman motoru gereksiz yormuyor.

sakin kullandığım bi günde soğuk motor ve trafiğe rağmen 35-40km yolu toplam 1.5L benzin yakarak kattettim (ort.4.6L)..şimdi de yeni teknolojiye de kafa tutuyosun bakıyorum.. :D

onu diyebilmen için aynı ağırlık şartlarına sahip olman gerek :)
senin ibizanın 1324 kg olacağını hiç sanmıyorum. :)

yada şöyle yapalm benim gibi 2 kişi daha gelsin 3 ümüz binelim senin ibizaya sakini öyle dene istersen bakalm ne yakıcak;)
Benim arabama 3 kişi binsin, TSI'a kimse binmesin yanyana gazlayalım ki A noktasından B noktasına daha çabuk varacak acaba :)
Uzun yolda TSI'dan her koşulda daha az yakacağına eminim. Ağırlığının düşük olması bu aracın özelliği. Ben diyormuyum sizin araba 2.0 hacime sahip olsaydı diye?

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

sakin kullandığım bi günde soğuk motor ve trafiğe rağmen 35-40km yolu toplam 1.5L benzin yakarak kattettim (ort.4.6L)..şimdi de yeni teknolojiye de kafa tutuyosun bakıyorum.. :D
Ankara'da oturanlar bahsettiğim yolu çok iyi bileceklerdir. Konya yolunun başından Mesa Koru kavşağına kadar 4lt/100km ortalamayla geldim. Ortalama 70km hız ile.

Ayberk yüksek hızlarda ağırlığın avantaj olduğunu biliyo musun. ??
biliyorum Japon'lar torka ihtiyaç duymuyo fizik kanunları onlara işlemiyo ama..

Benim arabama 3 kişi binsin, TSI'a kimse binmesin yanyana gazlayalım ki A noktasından B noktasına daha çabuk varacak acaba :)
Uzun yolda TSI'dan her koşulda daha az yakacağına eminim. Ağırlığının düşük olması bu aracın özelliği. Ben diyormuyum sizin araba 2.0 hacime sahip olsaydı diye?

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Ankara'da oturanlar bahsettiğim yolu çok iyi bileceklerdir. Konya yolunun başından Mesa Koru kavşağına kadar 4lt/100km ortalamayla geldim. Ortalama 70km hız ile.

ben 100-110'a sabitlemiştim..

bak şöyle yapalm. eskişehire git gel yap. aynı güzergahta 4,7lt/100 km rekorumun altına in sana balaban ısmarlayım :) ortalama hızın 90 -100 arası olacak.

ayrıca söylediğin yol boynca ortalama %2 aşağı eğim var :) düz yol değil yokş aşağı oluyor koru tarafına gidiş.

ben gızemın punto ıle 4,1 gordum gecen hafta turtaya gıderken ve 80 km falandı hızım.

---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

balaban ne yaw?

Japon ve Alman şanzumanları var sırada.. :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt