Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Akaryakıta ZAM ve İNDİRİM haberleri

dünyada it hapşursa petrole altına zamn geliyor zaten. foreksde 2 sene önce petrol ve altın piyasasına yatırım yapıp marjını ayarlayarak bu güne kadar pozisyonunu kapatmadan bekleyenlerin alayı kazandıkları dolarları koyacak ambar aramaya başladılar.

en güzeli toplu taşıma, ben pazartesiden itibaren tren günlerime dönüyorum. hele bir de aylık kart alacak olursam değme keyfime. işe her gün araba ile gidip gelsem aylık benzin masrafım 1050TL, trenle gidip gelirsem aylık kart 80TL. Hesap yapmaya bile gerek yok.

dünyada yasananlar olaylar en buyuk etken.. fakat varil fıyatı azaldıgında hıc bır zman ben ındırım gormedım. hep bındırım hep bındırım :mad:

dünyada it hapşursa petrole altına zamn geliyor zaten. foreksde 2 sene önce petrol ve altın piyasasına yatırım yapıp marjını ayarlayarak bu güne kadar pozisyonunu kapatmadan bekleyenlerin alayı kazandıkları dolarları koyacak ambar aramaya başladılar.

en güzeli toplu taşıma, ben pazartesiden itibaren tren günlerime dönüyorum. hele bir de aylık kart alacak olursam değme keyfime. işe her gün araba ile gidip gelsem aylık benzin masrafım 1050TL, trenle gidip gelirsem aylık kart 80TL. Hesap yapmaya bile gerek yok.

en guzelı abi.. bende artık otobusle gıdıp gelıcem okula bugun ogrencı akbıl cıkartıyorum

1-1995 yılı benzin fiyatı: 39,080 tl..2002 yılı benzin fiyatı:1.661.000..2011 yılı benzin fiyatı:4.040.000..ilk 7 senelik dönemdeki artış miktarını,ve son 8.2 senedeki artış miktarını hesaplamaya gerek görmedim..
2-16,09,2005: 2,78 --- 23,02,2011:4,04-- son 6 senede %45 mi ediyor? ben cahil olduğum için hesaplayamamış olabilirim..
3-2004-2010 asgari ücret artış miktarı>2004-2010 benzin artış miktarı..%88-%67

genç arkadaşlara 1 açıdan hak verebilirim..onlar yıllık %70 enflasyonları, hergün gazetelerde çizilen yeşil "enflasyon canavarı" resimlerini görmediler..o yüzden de şimdiki artış onlara çok çok fazla gelebilir..ama ben ilk arabamı aldığımda (yani bugün 20 yaşında olan kişiler, anadolu sigortayı arayıp kaç para sizde kasko diye sorarken)benzin fiyatı 1 senede 2 katına çıktı..

yazdığım şeyler siyasi değildir..konu "benzine zam" konusudur..ben de benzine gelen zamları yazdım..

bu zamların mantığı şu, savaş en karlı ticarettir. savaş sırasında olacak panik ile insanlar para birimlerinden fazla altına yönelirler. Altının o kadar yıldır tırmanışta olmasının sebebi paranın değer kaybetmesi ve altının değerini korumasıdır. Petrol de altın gibi emtiyadır ve savaş anında üretim ve depolama gibi sıkıntılardan dolayı kıymeti artar. Aslında alayının altında usd ve değeri yatar. değeri düşünce alım gücü artar ve stoklar artar. değeri yükselince artan stoklardaki üretilen malların değeri artar. yani testere gibi çift taraflı, öyle yada böyle en çok değer gören her yerde kabul görmüş para birimi usd. buna da en iyi alternatif petrol ve altın. yani savaş çıkmadan önce dolarını bozdurup petrol ve altın alan, savaşın bitmesine yakın zamanda parasını dolara çevirirse köşeyi dönmüş olur.

TR'de ise durum daha farklı, bütçe açığı, ihalelerde kapı arkası gizli anlaşmalar, enflasyon... nerdeyse benim evde hanımla ufaktan atışmam bile petrole yarıyor malesef...

bu zamların mantığı şu, savaş en karlı ticarettir. savaş sırasında olacak panik ile insanlar para birimlerinden fazla altına yönelirler. Altının o kadar yıldır tırmanışta olmasının sebebi paranın değer kaybetmesi ve altının değerini korumasıdır. Petrol de altın gibi emtiyadır ve savaş anında üretim ve depolama gibi sıkıntılardan dolayı kıymeti artar. Aslında alayının altında usd ve değeri yatar. değeri düşünce alım gücü artar ve stoklar artar. değeri yükselince artan stoklardaki üretilen malların değeri artar. yani testere gibi çift taraflı, öyle yada böyle en çok değer gören her yerde kabul görmüş para birimi usd. buna da en iyi alternatif petrol ve altın. yani savaş çıkmadan önce dolarını bozdurup petrol ve altın alan, savaşın bitmesine yakın zamanda parasını dolara çevirirse köşeyi dönmüş olur.

TR'de ise durum daha farklı, bütçe açığı, ihalelerde kapı arkası gizli anlaşmalar, enflasyon... nerdeyse benim evde hanımla ufaktan atışmam bile petrole yarıyor malesef...

+1

Geri
Üst Alt