Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Akaryakıta ZAM ve İNDİRİM haberleri

Arkadaşlar aslında 97 oktan diye bişey yokmuş bilyomusunuz kandırmacaymış zaten benzin pomplarının altında küçük harflerle 95 oktan yazıyomuş(ben dikkat etmemiştim)

Arkadaşlar aslında 97 oktan diye bişey yokmuş bilyomusunuz kandırmacaymış zaten benzin pomplarının altında küçük harflerle 95 oktan yazıyomuş(ben dikkat etmemiştim)

evet ben ona dikkat ettim altında 95oktan yazıyo ilginç gelmişti...

Olay şu esasen 98 ve 100 oktan diye bir benzin varmış zamanında bu benzinden alınan vergi oranları diğerlerine göre daha fazla olduğundan fiyatıda baya pahalı imiş. Tabiki kalite açısından da 95 oktandan daha kalite (her anlamda) daha sonra bakmış bizim cin fikirli petrolcülerimiz biz o zman 97 oktan çıkarılım vergileri düşük olsun diye 95 ile birebir aynı olan çok ufacık bi farkla (onuda öylesine koymuşlar ) bize satmaya çalışıyorlar bizde alıyoruz malesef bmw bile 95 oktan önerirken ne diye 97 ye para verim bence araştırın arkadaşlar

ben bunu ya bu konuda yada başka bi konuda belirtmiştim.. 97 oktan pompalarına bakarsanız katkılı 95 oktan yazar. yani performans arttırıcı katkılar kullanılarak 97 oktan diye satıyorlar oysa 97 oktan diye birşey yok piyasada.. Hatta 95 oktanlarda tek 1 merkezden veriliyor bütün akaryakıt şirketlerine bu şirketler kendi katkı malzemelerini koyarak piyasaya sürüyor. yani bp shell opet yada başka birşey benzin farketmiyo katkılarında büyük bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Birde yüksek devirde kullandığınızda aracı 95 oktan daha çabuk bitiyor. yani kullandığım araçlarda bana öyle geldi yada :)

Akaryakıt istasyonu olan bir tanıdık söylemişti bana :) aynı şeyi bi gün bi pompacıyla muhabbet ederken de söylemişti :)

Olay şu esasen 98 ve 100 oktan diye bir benzin varmış zamanında bu benzinden alınan vergi oranları diğerlerine göre daha fazla olduğundan fiyatıda baya pahalı imiş. Tabiki kalite açısından da 95 oktandan daha kalite (her anlamda) daha sonra bakmış bizim cin fikirli petrolcülerimiz biz o zman 97 oktan çıkarılım vergileri düşük olsun diye 95 ile birebir aynı olan çok ufacık bi farkla (onuda öylesine koymuşlar ) bize satmaya çalışıyorlar bizde alıyoruz malesef bmw bile 95 oktan önerirken ne diye 97 ye para verim bence araştırın arkadaşlar

Mantıklı bencede bende arasında bi fark olduğunu pek düşünmüyorum 95 alıyorum 97 alıyorum bi fark hisetmiyorum ama gene de 97 oktan alıyoruz daha iyidir diye aslında 97nin altında resmen 95 yazıyo....

Mantıklı bencede bende arasında bi fark olduğunu pek düşünmüyorum 95 alıyorum 97 alıyorum bi fark hisetmiyorum ama gene de 97 oktan alıyoruz daha iyidir diye aslında 97nin altında resmen 95 yazıyo....

pazarlama stratejisi abi belkide :) nasılsa fark hissedilmiyor.. Her insan arabasına değer verir ve kaliteli yakıt almak ister. Fiyatı yüksek olan daha kalitelidir mantığıyla hareket edersek 97 alırız belki de aynıdır yani.. Tabi bu şaka :) aynı olamaz ama aralarında çok büyük bir fark yok.. yani şöyle birşey olur araç 97'de 160'a çıktığı süre içinde 95'le 158 yapar gibi :) aradaki fark bu kadardır yani bence...

bu konuda en iyisini burda benzin istasyonu sahibi bi arkadaşımız vardı ona danışmak lazım bulabilirsem ona bi danışıyım mevzuyu...

TR'den herhangi birilerinin benzin fiyatları konusunda yapmayı da yapmayı düşündüğü bi hareket var mı katılalım biz de. ??

Bir kaç örnek de benden gelsin

Kırgızistan: 1LT benzin fiyatı 1TL civarında
Türkmenistan: Belli kotalara kadar benzin bedava, elektrik ve tuzdan da alınan yıllık ücretler komik düzeylerde

5 yıl sonrasında TR'de benzin fiyatları ne aşamada olacak acaba hadi bir fikir yürütelim. Ben iyimser olacam bu kez, akaryakıt vergilerinde dünya şampiyonu olduğumuzu dağda petrolle alakasız yaşayan çobanımız bile biliyor ve hükümetten konuya dair bir cevap gelmiyorsa hayra yormak istiyorum. Bu konuyu es geçemezler, iktidarda olmak için muhalefetin en büyük kozlarından biri haline gelecek konuda bir düzeltme olur gibime geliyor. 5 yıl sonra bence benzin 2TL altında olabilir. Bunu okuyan beni AKP'li zannetmesin, sol yanım daha ağır bassa da yapılanları düzeltilenleri deflarca yapmalarına bozmalarına karşılık düzeltmeleri de görmemezlikten gelmek doğru olmaz.

5 yıl sonra bugünden bahsedilen yüksek hızlı trenlerin bir çoğunun bitmiş, otobanların bir çoğunun tamamlanmış ve devrede olduğunu düşünürsek ülke ulaşım yönünden epeyce bir rahatlayacak duruma gelecektir.

Geri
Üst Alt