Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ve çılgın proje açıklandı

• Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
150mt.ye düşecek kadar bir girinti çıkıntı yok boğazda bildiğim kadarıyla..dev varyak gemisi bile motorsuz dümensiz boğazdan geçti yakın zaman önce..unesconun şu an gündeminde böyle bir konu olduğunu hiç duymadım..ama öyle bişey olabilse çok iyi olur tabiki..
"Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak. Su yüzeyinde genişlik yaklaşık 145-150 metre civarında olacak. Kanaldan bugün dünyadaki en büyük gemiler geçebiliyor. Ama bizim kanallardan 300’lük gemiler geçebilecek"

Açıklamaları tekrar okudum tamamen kapatma gibi bir durum söz konusu değil zaten böyle bir şey deseler zannımca projeyi uygulatmazlar (mevcut hiper güçler) muhakkak önüne engel çıkarırlar.Une**** nun böyle bir açıklaması yok ama her geçen gün kirleniyor Haliç gibi.Gemilerede baktım 5000 lik gemilerde varmış :D

"Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak. Su yüzeyinde genişlik yaklaşık 145-150 metre civarında olacak. Kanaldan bugün dünyadaki en büyük gemiler geçebiliyor. Ama bizim kanallardan 300’lük gemiler geçebilecek"

Açıklamaları tekrar okudum tamamen kapatma gibi bir durum söz konusu değil zaten böyle bir şey deseler zannımca projeyi uygulatmazlar (mevcut hiper güçler) muhakkak önüne engel çıkarırlar.Une**** nun böyle bir açıklaması yok ama her geçen gün kirleniyor Haliç gibi.

+1907

yok abi ben 6.his olarak dedim hissediorum olucak bişiler :D

:D

birde işin şu tarafı var..ülkemizin gayri safi milli hasıla toplamı 700 milyar dolar..bu proje ise 70milyarı bulur diyorlar..yani bu işe ayrılan bütçeye istanbul dışında yaşayan vatandaşlarımızda vergilerle katkıda bulunacak..adam belkide hayatında hiç istanbula bile gelmeyecek ama cebinden para çıkacak bu iş için..bence bunun referanduma bile sunulması gerekebilir..

abi şimdi merak ediyorum.mesela reel açıdan bakmak gerekirse bir sürü bitmemiş proje.örnegin bizim beylikdüzünün 2007 den beri metro projesi hazır (yenibosna veya bahçelievlerden-beylikdüzü) bir hat var ama temeli bile atılmış değil.iett nin sitesinde gözüküyor kaç yıldır =) şimdi gerçekten eger bu proje digerlerini etklyecekse hiç girmemeliler.umarım iyi hesap kitap yapmışlardır.:confused:

abi şimdi merak ediyorum.mesela reel açıdan bakmak gerekirse bir sürü bitmemiş proje.örnegin bizim beylikdüzünün 2007 den beri metro projesi hazır (yenibosna veya bahçelievlerden-beylikdüzü) bir hat var ama temeli bile atılmış değil.iett nin sitesinde gözüküyor kaç yıldır =) şimdi gerçekten eger bu proje digerlerini etklyecekse hiç girmemeliler.umarım iyi hesap kitap yapmışlardır.:confused:

umarım öyledir Timur..zira istanbulumuzun gerçekten öncelikli halledilmesi gereken başka sorunları var..

umarım öyledir Timur..zira istanbulumuzun gerçekten öncelikli halledilmesi gereken başka sorunları var..

dehşet bir proje olmuş. iş bir başlasında biter birşekilde. heyecan verici olcak. bitirebilirlerse helal olsun hükümete derim

aynı sorunun terside var neye dayanarak yetersiz sayıda :D bu işin bi çözüm yolu yok mevcut okullara öğretmen atansa veya öğretmenler gitse sorun büyük ölçüde çözülür

Benim dayanağım var ama :)

1) Sınıf başına düşen öğrenci sayısı:

''Derslik başına düşen öğrenci sayısı İstanbul'da ilköğretimde 46, ortaöğretimde 40, Van'da ise ilköğretimde 45, ortaöğretimde 39 olarak belirlendi. Bu rakamın OECD ülkelerinde ilköğretimde 21.4, ortaöğretimde 23.9 olduğu vurgulandı. Derslik başına düşen öğrenci sayısının Fransa’da ilköğretimde 22.6, ortaöğretimde 24.3, Lüksemburg’da ise ilköğretimde 15.8, ortaöğretimde 20, Almanya’da ilköğretimde 22.1, ortaöğretimde 24.7 olduğu bilgisi verildi.''

2) Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı:

''Türkiye'de öğretmen başına okul öncesinde 23, ilköğretimde 22 öğrenci, ortaöğretimde ise 18 öğrenci düşüyor.
Belçika'da ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 12,6, ortaöğretimde 10,2; İspanya'da ilköğretimde 13,6, ortaöğretimde 10; Macaristan'da ilköğretimde 10,2, ortaöğretimde 11,1; Portekiz'de ilköğretimde 11,8, ortaöğretimde 8,1; Japonya;da ilköğretimde 19, ortaöğretimde 13,5.''

3) Eğitimci ve öğretmenlerin ücretleri:

''Araştırmada, OECD'nin 2009 yılı raporuna göre, OECD ülkelerinde ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmenin yılda 28 bin 687 dolar, en üst derecedeki bir öğretmenin ise 47 bin 747 dolar kazandığı ifade edildi.
Aynı rapora göre, Türkiye'de en düşük derecede görev yapan bir öğretmen yılda 14 bin 63 dolar kazanırken, en yüksek derecedeki öğretmen ise 17 bin 515 dolar kazanıyor.
Belçika'daki bir profesörün ayda ortalama 6 bin 625 Avro, Kanada'dakinin ayda 7 bin 145 Avro, Danimarka'dakinin ayda 6 bin 974 Avro, Almanya'dakinin ayda 4 bin 546 Avro, ABD'dekinin ayda 8 bin 529 Avro kazandığı belirtildi.
Türkiye'de ise en yüksek derecede görev yapan bir profesör ayda net bin 880 Avro kazandığı kaydedildi.''

4) GSYIH'dan eğitime ayrılan pay:

''GSYİH'DAN EĞİTİME AYRILAN PAYIN DÜNYA ORTALAMASI YÜZDE 4.4, AB ORTALAMASI YÜZDE 5.1 İKEN TÜRKİYE'DE 3.3.''

5) Okullaşma Oranı:

''8 yıllık kesintisiz eğitim zorunluluğuna rağmen, Türkiye'de 1 milyon çocuk okuma-yazma bilmiyor. İlköğretimde yüzde 90.1, ortaöğretimde ise yüzde 56.5 okullaşma oranına sahip olan Türkiye, ilköğretimde ortalama yüzde 98,9 oranında okullaşma oranına sahip olan Avrupa Birliği'nin bir hayli gerisinde. Okullaşma oranı, İspanya'da yüzde 99.4 Fransa ve Portekiz'de yüzde 98.9, İtalya'da yüzde 98.8, Hollanda ve İngiltere'de yüzde 98.7, İsveç'de yüzde 98.6 seviyesinde.''

Öyleyse ne diyoruz , Durmak yokk , Çıldırmaya devammm :D :D puhaha
puhahapuhahapuhaha

Benim dayanağım var ama :)

1) Sınıf başına düşen öğrenci sayısı:

''Derslik başına düşen öğrenci sayısı İstanbul'da ilköğretimde 46, ortaöğretimde 40, Van'da ise ilköğretimde 45, ortaöğretimde 39 olarak belirlendi. Bu rakamın OECD ülkelerinde ilköğretimde 21.4, ortaöğretimde 23.9 olduğu vurgulandı. Derslik başına düşen öğrenci sayısının Fransa’da ilköğretimde 22.6, ortaöğretimde 24.3, Lüksemburg’da ise ilköğretimde 15.8, ortaöğretimde 20, Almanya’da ilköğretimde 22.1, ortaöğretimde 24.7 olduğu bilgisi verildi.''

2) Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı:

''Türkiye'de öğretmen başına okul öncesinde 23, ilköğretimde 22 öğrenci, ortaöğretimde ise 18 öğrenci düşüyor.
Belçika'da ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 12,6, ortaöğretimde 10,2; İspanya'da ilköğretimde 13,6, ortaöğretimde 10; Macaristan'da ilköğretimde 10,2, ortaöğretimde 11,1; Portekiz'de ilköğretimde 11,8, ortaöğretimde 8,1; Japonya;da ilköğretimde 19, ortaöğretimde 13,5.''

3) Eğitimci ve öğretmenlerin ücretleri:

''Araştırmada, OECD'nin 2009 yılı raporuna göre, OECD ülkelerinde ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmenin yılda 28 bin 687 dolar, en üst derecedeki bir öğretmenin ise 47 bin 747 dolar kazandığı ifade edildi.
Aynı rapora göre, Türkiye'de en düşük derecede görev yapan bir öğretmen yılda 14 bin 63 dolar kazanırken, en yüksek derecedeki öğretmen ise 17 bin 515 dolar kazanıyor.
Belçika'daki bir profesörün ayda ortalama 6 bin 625 Avro, Kanada'dakinin ayda 7 bin 145 Avro, Danimarka'dakinin ayda 6 bin 974 Avro, Almanya'dakinin ayda 4 bin 546 Avro, ABD'dekinin ayda 8 bin 529 Avro kazandığı belirtildi.
Türkiye'de ise en yüksek derecede görev yapan bir profesör ayda net bin 880 Avro kazandığı kaydedildi.''

4) GSYIH'dan eğitime ayrılan pay:

''GSYİH'DAN EĞİTİME AYRILAN PAYIN DÜNYA ORTALAMASI YÜZDE 4.4, AB ORTALAMASI YÜZDE 5.1 İKEN TÜRKİYE'DE 3.3.''

5) Okullaşma Oranı:

''8 yıllık kesintisiz eğitim zorunluluğuna rağmen, Türkiye'de 1 milyon çocuk okuma-yazma bilmiyor. İlköğretimde yüzde 90.1, ortaöğretimde ise yüzde 56.5 okullaşma oranına sahip olan Türkiye, ilköğretimde ortalama yüzde 98,9 oranında okullaşma oranına sahip olan Avrupa Birliği'nin bir hayli gerisinde. Okullaşma oranı, İspanya'da yüzde 99.4 Fransa ve Portekiz'de yüzde 98.9, İtalya'da yüzde 98.8, Hollanda ve İngiltere'de yüzde 98.7, İsveç'de yüzde 98.6 seviyesinde.''

puhahapuhahapuhaha

araştırma güzel doğruda emeğine sağlık kardeşim ama ben 50 milyar dolarla ülkeyi okula boğmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum :D

araştırma güzel doğruda emeğine sağlık kardeşim ama ben 50 milyar dolarla ülkeyi okula boğmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum :D

O sadece bir örnek bu kadar parayla neler yapabileceğine dair. 'Okula boğmak' mantıklı değil zaten, ama en azından eğitimde gelişmiş ülkeleri yakalayabiliriz bu paranın küçük bir kısmıyla. Zaten doğal bir kanalı bulunan ve bir harici kanal gerekmeyen bir yere kanal yapmak çok mantıksız geliyor.

İnsanları eğitemedikten , cehaleti yenemedikten sonra 50 milyar doları istediğin kadar yatırıma harca :) , harcıyacağın topluluk kim ?, içi boş yığınla insan...

Bizim göremediğimiz , medyaya ayda yılda bir yansayan her bölgeden milyonlarca insanın böyle gereksiz harcamalara ihtiyacı yok , yola suya barınmaya eğitime gıdaya, sosyal güvenceye ihtiyacı var , Önce o insanların yaşam standartlarını optimum düzeye çekip kalplerini fethedeceksin, sonra olur olmaz projeler sunacaksın ki insanlarda yadırgamasın

Geri
Üst Alt