kurtbil
Kayıtlı Üye
bunları sadece Cemal saydam mı biliormuş yani sonuçta bu büyük bir proje ve şuan hayal araştırılıp ölçülüp biçilip oluru olmazı ondan sonra yapımına geçilir adam kalkıp yarın başlıcak hali yokya
sen bu yazıdan bu kadarını mı cıkardın erhan.hadı bu adam bu kadar seyı yazdı cızdı kı ben sayfa sayfa okurken benzerı seylerı yazıcaktım kı alp bole b yazı eklemıs oldugunu gorunce hıc kasmadım bıle yazmak ıcın.sayfalarca olayın sıyası boyutları flan yazılmıs cızılmıs de bu nasıl mantıklı b proje olabılır ? doganın dengesını bu sekılde bozdugun zaman onun gerı donusu olmadıgı ıcın ılerıkı zamanda basına ıs de acar.Doganın dengesının bozulmasının en yakın ornegı daha gecen sene selımpasada sılıvrıde sel baskınları oldu,dere yataklarını koreltmelerı sonucu asrı yagan yagmurlar sel baskınlarına neden oldu.
su projenın yapılması ıle doga katlıamı olmıcak mı hıc b sekılde ? bahsı gecen bolgenın denızden yukseklıgının 150-200metreye yakın olabılecegını soyluyorlar kı bu 200m derınlıgınde vadılerın olusması anlamına gelıyor dırek hayalı bıle korkunc.cıkan harfıyatın butun ıstanbula dagılsa 10cm yukseltebılecegı yazılmıs bu toprak nereye gıdıcek,kazılar yapılırken cıkan topragın marmara ıle karısması sonucunca nasıl b goruntu olabılecegını dusunen var mı acaba ? ben ne muhendısım ne de bılım adamı,arkeolojı ogrencısıyım bahsı gecen bolgede daha kazılmamıs b cok tarıhı eser var en basında bunlar ne olcak harfıyatlar arasında sonsuza dek yok mu olcak ? su bahsettıgım seylerı dusunmek ıcın bılım adamı olmaya gerek yok akıl var mantık var.Bogazların korunması ıstenıyorsa orayı burayı eseleyıp Allahın var ettıgı duzenı bozmak yerıne ınsanların kendılerı yarattıgı duzenlerın rayından cıkmamasına dıkkat etmelerı gerektıgını bılmek lazım