Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
bizim tırlar 26 tondan sonra ceza yerken?
kamyon evet ben tır lardan bahsettim neyse konu yine dağıldı
bak şöyle dşün. tırın dara ağırlığı atıyorum 13 tonsa.(dara ağırlığını attım gerçek ağırlık muhtemelen çok daha düşüktür.) 1840 axor tırımız var diyelim. 1840 demek 400 bg 18 tonluk demektir. yani 13+18 = 31 ton istiap haddi olarak geçer her tırın ve makinenin değeri farklıdır. çift çekerlerin daha yüksektir tonajı. genelde kabaca dingil başına 7,5 ton diye geçer.ben buna istinaden söyledim abi..anladığım kadarıyla burda kamyondan bahsedilmiş..kamyonlarda yük+kamyon 25 tonu geçtiğinde ceza kesiliyor..bizim 13,60 tırlar, 27 ton yük aldıkları zaman ceza kesiliyor...(tırlardaki toplam basarın üst sınırını tam bilmiyorum..yani çekici+yük+dorse..ama bizim tırlar 27 tonla ceza yediğine göre,tırlardaki basar sınırı da 35-40 arası bişeydir..)
istiap haddi diye bir kural vardır abi ağır vasıtalarda. belli bir tonajdan fazlasını aşarsan ciddi cezalar var. eskiden kimse takmazdı herkes atabileceği kadar yük atardı ama son 5 6 yıldır denetimler çok sıkı mal sahibi yükle desede şöförler yüklemiyor ciddi cezalar var.
20.08.2010 itibarıyla 1.2 TSI leon aldım. 2 Aydır temiz bir leon arıyorudum. Az km yapmış diye baktığım her araç sanki 3 katı yol yapmış gibiydi. Fiyatıda o kadar pahalı. bende sıfır almaya karar verdim. 1.2 TSI motorla bayide tanıştım. Teknik verileri karşılaştırınca 1.4 TSI motorla 2000 tl farka rağmen bu motoru aldım. Hem leon kullanacağım, hem tasarruf edeceğim, hem az vergi ödeyeceğim, hemde konforunu tadacağım. Bu bir günüm çok iyi geçti. Mükemmel bir araç. inşallah ileride bir kaç aksesuar ekleteceğim. Bu 5. arabam. Diğerleri hep 1.6 idi. Ama 1.2 nin onları aratmayıp hatta üstüne çıktığına daha ilk gün şahit oldum. Lakin sonra sıfır arabanın ilk 1000-15000 de hızlı kullanılmayacağını internette öğrendim. Artık yavaş kullanıyorum. Ama hızlı (kimseye zarar gelmeyecek bir durumda) kullanmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bence mükemmel...