Kusura bakmayın konuyu açıp kaçmış gibi oldum ama iş yoğunluğundan yazamadım.. Konu ile ilgili bir tecrubede ben söyleyeyim;
Araçtan gelen bir tıkırtı var araç sabitken motor çalışıyorken, motor tarafından bilye çınlaması-gıcırtı şeklinde ince bir ses. Kolay farkedilebilir birşey değil.
1. yetkili servis: Araç motor tarafından ses geliyor rahatsız oluyorum bir bakabilir misiniz?
-Yetkili ustadan cevap, biz baktık bişey yok
-E ses var??
-Yetkili Usta: araba bu ses gelir tabi...
-(tööbe tööbee...)
2. Yetkili servis; gene aynı şikayet;
-Bu seferki daha genç yetkili usta; vallahi abi söküp bakmamız lazım, şimdi ilk devirdaim pompasının rulmaını değiştiricem kesilmesse devirdaim motorunu da değiştiririz, oda olmadı triger kayışına geçeriz oda olmadı kayış kasnaklarına bakarız oda olma....
-tamam usta saol(az daha dursak motor rektifiyesine kadar gidicek abimiz, he tabi sök tak, işçilik saati filan çalışıyo...)
3.Yetkisiz (Hortumcu) Sanayi Ustası, Arkadaş tavsiyesi ile gidilir; şikayet gene aynı...
-Yetkisiz usta, aç kaputu çalıştır motoru..
Ya usta acaba şurdan mı fln derken usta eline böle 1 metrelik falan bi bahçe hortumu aldı, bi ucunu kulağına tutuyo diğer ucunu (steteskop) motorun oralarda dolaştırmaya başladı, doktor mübarek
neyse abi iki dakka sonra ses rulman balans dişlisimi artık atıyorum bu değişmesi lazım git şurdaki parçacıcan al gel.. 50 TL sorun temizzz
Tabiki bende yetkili servisçiyim fakat bu konuda Can'a katılıyorum öyle ustalar varki yetkili serviste artık değiştirilen parçalardan %demi alıyolar bilmiyorum (espiridir yetkili servis usstaları alınmasın) devamlı değiştirelim, ne tamir var ne onarım. Garanti bitince iyi bir usta bulmak banada en iyisi gibime geliyor. Hangi bakımda ne değişeceğini zaten Doğusu arayıp sorduğunuzda size söylüyor isterseniz yazılı olarak fax bile çekiyorlar, bu parçaların orjinallerini de Aksaraydan alıp düzgün bir ustada taktırmak hiçte mantıksız gelmiyor bana...