Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

onno ustadan :)

dusuk devırlerde mı hp ve tork almak daha ıyı yoksa 8000 devır cıvarında mı max guc almak daha ıyı
Zevk meselesi bu. Ancak hangisi iyi gidiyo: Type-R. Kıyaslama videoları var internette. Alp eklemişti. Leon Cupra R, Golf GTI, Megane RS, Cooper S hepsini geçiyo Type-R.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Ne kadar düşük devirde ne kadar çok tork alınırsa o kadar iyi. Bu bir gerçek.

Neden?

Torkunu aşırı yüksek devirlerde (+5000rpm) veren araba çok daha fazla yakar. Çünkü o aracın 'çekmesi' için bağırttırmak gerekir. Bağırttırmak demek benzin demektir.

Torkunu max. seviyede olabileceğine düşük devirde elden arabada hangi viteste olursanız olun hangi hızda, hangi devirde (max. tork seviyesinin üstünde olacak) olursanız olun gaza bastığınız anda araba gitmeye başlar. Torkunu yüksek devirlerde veren arabalarda 'o devirler ölüdür...

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:03 ----------

Motor ömrü açısından düşük devirli makina daha idealdir. Sonuçta ne kadar devir o kadar sürtünme..
Alp bunu sana dün akşam MSN'de 1 saat açıkladım. Torku yüksek devirde alan alet çok falan yakmaz kafadan atmayalım. Bu süren kişinin kullanım tarzıyla alakalı olan bi durum. Torku yüksek devirde veriyo diye, kimse arabayı 1. vites 50km/h hızla sabit kullanmıyo. Sana dün gece MSN'de de sordum. Çevrende hiç Type-R'ı olan biri var mı dedim, yok dedin. Aynı soruyu tekrarlıyorum sana o zaman. Torku düşük devirde veren aracın daha fazla yakacağını nerden biliyosun?
Torku olmayan araba yürümüyo mantığı da yürütüyosunuz sürekli, alın size işte yürüyo. Sürekli bi eleştiri bilmemne. Hafif dediğiniz araba 1270kg.

Honda'nın motorlarını biraz abartıyosun Ayberk..
Wiki'den BMW..

2001–2003 — 1.8/2.0 L N42 (Won International Engine of the Year award)
1968 - 2.5-3.5 L M30 SOHC Double Carburetor (On the Ward's 10 Best Engines of the 20th Century list)
1994 - 2.0-2.8 L M52 DOHC 24v with VANOS (Double-VANOS on M52TU) (Two International Engine of the Year awards)
2002 - 3.2 L S54 cast iron DOHC 24v (Six International Engine of the Year awards)
2006 - 3.0 L N54 aluminium DOHC 24v twin turbocharged (Five International Engine of the Year awards)
2001 - 3.6-4.8 L N62 (Three International Engine of the Year awards)
2008 - 4.0 L S65 for M3 (Two International Engine of the Year awards)
2005 - 5.0 L S85 for E60 M5 and E63 M6 (Four International Engine of the Year awards)
1993 - 5.4 L M73 (Won an International Engine of the Year award)
1998 - 3.9 L M67 Diesel (Two International Engine of the Year awards)

dahası da olması ve farklı başarıları olmasına rağmen onları aktarmadım..
ve dikkat edersen bunlar sadece V4 ya da V6 motorlar falan da değil.. ;)

Legend fiyatına göre iyiyse SuperB ne Ayberk. ??
velakin BMW'nun aldığı motor ödüllerini saymak bile zor..saymaya kalksan bile karışıyo yahu..
Legend başka segmentte, Superb başka segmentte. Ne alaka şimdi? Ben Superb yaramaz araba mı dedim?
BMW'nin kullandığı teknolojilerle, Honda'nın kullandığı teknolojiler benzerdir zaten. Vanos = VTEC.
Ben 5 sene üstüste aynı motorla ödül alan başka bir marka bilmiyorum. VW, bir motoru neredeyse bu kadar senede rafa kaldırıyo artık..

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Öncelikle Video'daki Clio RS değil. Clio RS Cup. Video'nun başında da kocaman yazıyo. İzleyenlerin gözünden mi kaçtı, yazmak işine mi gelmedi bilmiyorum artık.
Ki o Clio, Civic'i geçiyosa, Bu Leon Cupra R, Megane RS, Cooper S, Golf GTI'yi de geçiyor demektir :)

fiyatına göre Legend demişsin bi önceki sayfada alakası aynı fiyatı ve kalitesi de ortada SuperB'in..velakin VW'nin sadece 5 sene giden hangi motoru var merak ettim. ??

fiyatına göre Legend demişsin bi önceki sayfada alakası aynı fiyatı ve kalitesi de ortada SuperB'in..velakin VW'nin sadece 5 sene giden hangi motoru var merak ettim. ??
Araştır bul.
BMW'nin ödüllerini arayıp bulmuşsun ya onları da bulursun. O listedeki kaç motorun, Honda teknolojisi kullandığını da biliyosundur umarım..

velakin aşağıdaki linkte top. kaç ödülü Honda almış gör bi de BMW'ya bak aynı şekilde TSI'a da.. ;) ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year ..

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Honda teknolojisi olsa bile BMW daha iyisini yapmış ki ödülü BMW almış bu kadar basit.. ;)

velakin aşağıdaki linkte top. kaç ödülü Honda almış gör bi de BMW'ya bak aynı şekilde TSI'a da.. ;) ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year ..

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:45 ----------

Honda teknolojisi olsa bile BMW daha iyisini yapmış ki ödülü BMW almış bu kadar basit.. ;)
Motorlara ödül veren, 1 tane mi oluşum var bu dünyada?
Ayrıca Superb'le Accord'un yakın güçte ve donanımda olanlarını yanyana koyup fiyatlarını bi kıyasla istersen.

makas değişimi..
kaç tane olursa olsun farkeden bişi olucağını hiç sanmıyorum..varsa bildiğin paylaş..

velakin BMW'ya bu kadar ödül veren UKIP de hangi ülkeye bağlı bi bak..Alman'ları pek seven bi ülke olmaması da cabasıdır.. ;)

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

boş Japon otomobili zaten gelmez buralara..
ağzına kadar dolu olunca etkiliyo insanları..velakin SuperB'i onlarca defa inceledim testine de çıktım..Accord'u kullanmadım ama durdukları yerde zaten kalitesiyle SuperB sürüşü geçtim..SuperB C sınıf Merc'ten daha kaliteli malzemesi vs. ile genel olarak trimiyle..bana Accord diyosun..

Al madem. Bu sadece S2000'in aldığı ödüller. BMW'nin marka olarak aldığından daha çok görünüyor. Ki maddelere bakarsan, kendi içlerinde 3 sene üstüste vs. gibi ödüllerde var.
The S2000 has received much praise from critics and motoring journalists and has received favourable reviews from such publications as Car and Driver, Car Magazine, the Los Angeles Times, and Road & Track magazine. Among the features highlighted are the high output of the engine, the high redline, the balanced handling, and the smooth gearbox. User surveys have named the S2000 as a favorite for overall customer satisfaction.

The S2000 was on Car and Driver's Ten Best list for 2000, 2001, 2002 and 2004.
The S2000 was the highest-ranked model in the J. D. Power and Associates Vehicle Dependability Study "Premium Sports Car" class for 2004, 2006, and 2008 and has consistently held one of the top three positions.
The S2000 was ranked number #1 in the BBC Top Gear Survey in 2004, 2005, and 2006.
The S2000 was ranked as "Best Affordable Sports Car" by U.S. News & World Report in 2008 and 2009
The F20C engine won the International Engine of the Year award in the "1.8 to 2 litre" size category for five years from 2000 through 2004.
The F20C was featured on Ward's 10 Best Engines list for 2000 and 2001.
The S2000 was on Edmund's Consumers Most Wanted for 2002, 2004, 2005, 2007.
The S2000 was one of Jalopnik's Best10 Cars Of The Decade

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

boş Japon otomobili zaten gelmez buralara..
ağzına kadar dolu olunca etkiliyo insanları..velakin SuperB'i onlarca defa inceledim testine de çıktım..Accord'u kullanmadım ama durdukları yerde zaten kalitesiyle SuperB sürüşü geçtim..SuperB C sınıf Merc'ten daha kaliteli malzemesi vs. ile genel olarak trimiyle..bana Accord diyosun..
Demin fiyattan bahsediyoduk, şimdi kalite oldu konu. Tamam öyle olsun bakalım. Superb senin için Mercedes C serisinden daha kaliteli olsun hatta :)
Ki zaten Honda'nın motor dışındaki diğer parçalarıyla ilgili kalitesiyle ilgili daha önce yorum yaptım. Her anlamda en kaliteli araç Honda'dır gibi bir yorum yazmadım da sen öyle yazmışım gibi yorum yazıyosun.

Zevk meselesi bu. Ancak hangisi iyi gidiyo: Type-R. Kıyaslama videoları var internette. Alp eklemişti. Leon Cupra R, Golf GTI, Megane RS, Cooper S hepsini geçiyo Type-R.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Alp bunu sana dün akşam MSN'de 1 saat açıkladım. Torku yüksek devirde alan alet çok falan yakmaz kafadan atmayalım. Bu süren kişinin kullanım tarzıyla alakalı olan bi durum. Torku yüksek devirde veriyo diye, kimse arabayı 1. vites 50km/h hızla sabit kullanmıyo. Sana dün gece MSN'de de sordum. Çevrende hiç Type-R'ı olan biri var mı dedim, yok dedin. Aynı soruyu tekrarlıyorum sana o zaman. Torku düşük devirde veren aracın daha fazla yakacağını nerden biliyosun?
Torku olmayan araba yürümüyo mantığı da yürütüyosunuz sürekli, alın size işte yürüyo. Sürekli bi eleştiri bilmemne. Hafif dediğiniz araba 1270kg.

Ayberk fab. verileri ortada. Cupra hem daha güçlü hemde turbo bir araç olmasına nazaran daha az yakıyor.

Geri
Üst Alt