CUPRA
Forumdan Uzaklaştırıldı
Zevk meselesi bu. Ancak hangisi iyi gidiyo: Type-R. Kıyaslama videoları var internette. Alp eklemişti. Leon Cupra R, Golf GTI, Megane RS, Cooper S hepsini geçiyo Type-R.dusuk devırlerde mı hp ve tork almak daha ıyı yoksa 8000 devır cıvarında mı max guc almak daha ıyı
---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
Alp bunu sana dün akşam MSN'de 1 saat açıkladım. Torku yüksek devirde alan alet çok falan yakmaz kafadan atmayalım. Bu süren kişinin kullanım tarzıyla alakalı olan bi durum. Torku yüksek devirde veriyo diye, kimse arabayı 1. vites 50km/h hızla sabit kullanmıyo. Sana dün gece MSN'de de sordum. Çevrende hiç Type-R'ı olan biri var mı dedim, yok dedin. Aynı soruyu tekrarlıyorum sana o zaman. Torku düşük devirde veren aracın daha fazla yakacağını nerden biliyosun?Ne kadar düşük devirde ne kadar çok tork alınırsa o kadar iyi. Bu bir gerçek.
Neden?
Torkunu aşırı yüksek devirlerde (+5000rpm) veren araba çok daha fazla yakar. Çünkü o aracın 'çekmesi' için bağırttırmak gerekir. Bağırttırmak demek benzin demektir.
Torkunu max. seviyede olabileceğine düşük devirde elden arabada hangi viteste olursanız olun hangi hızda, hangi devirde (max. tork seviyesinin üstünde olacak) olursanız olun gaza bastığınız anda araba gitmeye başlar. Torkunu yüksek devirlerde veren arabalarda 'o devirler ölüdür...
---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:03 ----------
Motor ömrü açısından düşük devirli makina daha idealdir. Sonuçta ne kadar devir o kadar sürtünme..
Torku olmayan araba yürümüyo mantığı da yürütüyosunuz sürekli, alın size işte yürüyo. Sürekli bi eleştiri bilmemne. Hafif dediğiniz araba 1270kg.