GÖKHAN ŞİMŞEK
Kayıtlı Üye
a dan z ye haklısın seçkin hocam eşim ardahan göle nin bir köyünde öğretmen ev gezileri çıkarmış meb...her evin kapısı köpek dolu ne etsin bizim garibanlar...allahtan ısırılmadan atlattılar olayıallah şükür bizim dersanede devlet gibi bir kurum çalışan olduğum zamanlarda bile 1 kuruş alacağım olmamıştır kimsenin de olmamıştır ama dersanecilerin %80 i şerefsizdir bunu da bir dersaneci olarak gördüm...3 kuruşa öğretmen çalıştırıp onu da vermez doğru...ama inan şu yaz tatilini de azcık yaşayabilsek dersanede çalıştığıma çok memnunum artık...enazından kafamda yalaka bir amir yok herkes benim kafamda hem siyasi hem de fikri hem yaşayış tarzı olarak....halimden memnunum çok şükür....öğretmenlik mesleği yücelmedikçe bu toplum ahmak ahmak yaşamaya mahkumdur....amerikada vw tiguan 200 hp 38 bin türkiyede yaklaşık 100 bin amerikada öğretmen alır ayda 10 bin tl türkiyede alır 1600 tl ondan sonra da allah razı olsun....allah razı olur mu be....soygun soygun!!!tüm öğretmen arkadaşlara selam olsun...biliyorum gökhan hocam dershanede çalışırken bu tür haberler bana da geliyordu.anlamadım diyen öğrenciye dershanede anlatsınlar diyenler..maalesef bu türler yüzünden genelleme yapılıyor ve bizlerde arada kaynıyoruz.ilk dönem bakanlık müfettişi geldi dersime girdi planlarıma baktı dediki : derste etkinlik yap meb kitabını kullan.meb kitabını görmüşsündür öğrenciye ne verebilir.bende etkinlik yaparsam müfredatın yetişmeyeceğini öğrencinin ise hocam etkinliği boşverin bize sorular nasıl kısa yoldan çözülür onu anlatın bana ygs lys de bunlar lazım dediğini söyledim.müfettiş ne dese begenirsin: öğrenci konuyu dershanede de öğrenir sen etkinliğini yap...bu bağlamda meb kendiyle okadar çelişiyorki dediklerini yapsak müfredat yetişmeyecek yapmasak denetlemelerde soruşturma geçireceğiz..ve mebte okadar çok gereksiz evrak işi varki adamı öldürüyor.bu baglamda dershaneciliği özledim desem yalan olmaz....maaş baglamında ise olay öyle bir hale geldiki işte görüyoruz söylenen:mesele fakülte bitirmek değil maaşı iyi olan bir bölüm seçmek!! aslında bi noktada da haklı bir düşünce..5 yıl lise mat öğrt liği okuyacağıma liseyi bitirip atansaydım ya da 2 yıllık bir fakülteyi hem üniversitede harcadığım paralar yanıma kar kalacaktı hem iş hayatına daha erken atılacaktım hem daha çok maaş alacaktım....ben küçük bir ilçede görev yapıyorum inanmayan olabilir ama okulumuz hizmetlisi benden çok maaş alıyor ve oğluda bizim okulda..maaşlarımızı yapan mutemedin oğluda bizim okulda yani öğrenciler hizmetliden düşük maaş aldığımızı biliyor ve dalga konusu olarak bize söylüyorlar.tüm bunlara rağmen ise en az çalışan biz oluyoruz nedense.maaş mevzuundan çok bizleri üzen bu.dershanede çalışırken ise 200 tl idi aylığım öğrenciler ise branşa göre kıyaslama yapıp en çok çalışanlardan birisi olduğumuz için maaşımızın çok yükek olduğunu sanıyorlardı