Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Golf Mk5 GTI Dyno Sheet

Volant-baskı/balata farkı-değişimi güç kazandırmaz, devirlenme isteğini artırır, bilinçli kullanılmalı, agresif vites küçültmede, şanzımana kadar arıza yaptırır.

aslanım benim nasılsın yahu görüşemiyoruz
sisteme gelince ben volan baskı balata hepsini değiştirdim biraz pahalı oldu ama değdi performans çok değişti sanki tüm gücü ayaklarının altında hissedebiliyorsun tork çok fazlalaştı kaçırma kayıp 0 diyebilirim tek dezavantajı debriyaj çok sertleşti kas yaptım resmen günlük kullanımda yorabilir ama performans çok iyi bende olanlar bu aslanım seninkinde de çok fazla hissedeceğini düşünüyorum ama araçlar farklı ne olur bilemem vebal almak istemem ahmedim bence bayçu ile görüş sistemi sadece balata ile ne olur volan takarsam ne olur diye tartış problem olmasın sonra
ben volanlı takmanı öneririm hafif volanın etkisi çok farklı orjinal volan hareketli bizde biliyorsun ve çok ağır takılan volan ise sabit ve daha hafif böylece güç kaybı az kaçırma yok yüklü arabalar için debriyaj çok önemli biliyosun

konuyu da bir anlık dağıttım gençler kusura bakmasın bilgileri paylaşmakta önemli

Zafer abicim bende özledim valla 1-2 güne yurtdışına çıkıyorum 10 güne gelirim ozaman mutlaka görüşelim. Volanlı tip getirmemiş Bayçu o yüzden öyle bi şansım yok ama baskı balata aklımda bakalım para işini ayarlarsam düşünüyorum. Alpin konuda hiç oldu ama kusurumuza bakmasın:D

Alp maşallah güzel değerler alınmış araçtan :) yanlız şunu sorcam biliyosunuzki ankadara dyno yok istanbulda nerde yapılıyo benimde çıkmam gerekiyo gibime geliyo :D

alp aracına maşallah senin adına çok memnun oldum güle güle zevkle kullan kardeşim

Volant-baskı/balata farkı-değişimi güç kazandırmaz, devirlenme isteğini artırır, bilinçli kullanılmalı, agresif vites küçültmede, şanzımana kadar arıza yaptırır.

Devirlenme isteğini arttırır derken şunumu demek istiyosun Abi mesela 7300de 3ten 4 e attim araba 4500e düştü baskı balata değişince bu artık 4500 e değil 5500demi tutunacak??

Herkes sokakta PS'i beygirgücü diye konuşuyor.. Buna otomobil satıcılarının, test editörlerinin vs büyük çoğunluğu dahil.. Onu toparlamanın imkanı yok, Alp'in arabası 263 beygir deyip geçmek en pratiği :)

ps de almanca "Pferde Starke" nin kısaltılmışı ve o da beygir gücü manasına geliyormuş..

Devirlenme isteğini arttırır derken şunumu demek istiyosun Abi mesela 7300de 3ten 4 e attim araba 4500e düştü baskı balata değişince bu artık 4500 e değil 5500demi tutunacak??

o dediğinin olması için dişli oranları değişmeli abi, baskı balata ile öyle bişey mümkün değil :)
hafif volanın ataleti (dönmeye karşı direnci) daha az olduğu için özellikle alt viteslerde hissedilir fark yaratır.. üst viteslere çıkıldıkça etki azalır, hatta top speede yaklaştıkça dezavantaj bile olma ihtimali var..
artık motorun torkunun iyice azaldığı noktalarda volanın kendi kendine dönebiliyor olması senin avantajına oluyor.. Ama hafif malzeme kendi kendine dönmeyi de erken bırakıyor :)
nasıl ki dönmeye karşı direnci orijinalden daha az, durmaya karşı direnci de orijinale göre daha az..
6. viteste 120 ile giderken ayağını gazdan çektiğinde yaşadığın yavaşlama daha da artacak..
baskı balatanın değişimi ise daha iyi kavrama sağlar, ısınmayı geciktirir, tekerleğe örneğin %80 değil %82 aktarım sağlar.. bu da motor gücü sabit olduğu halde asıl kullandığın gücün yani tekerlek gücünün artmasını sağlar..
biraz karışık oldu ama umarım amacına ulaşmıştır :)

o dediğinin olması için dişli oranları değişmeli abi, baskı balata ile öyle bişey mümkün değil :)
hafif volanın ataleti (dönmeye karşı direnci) daha az olduğu için özellikle alt viteslerde hissedilir fark yaratır.. üst viteslere çıkıldıkça etki azalır, hatta top speede yaklaştıkça dezavantaj bile olma ihtimali var..
artık motorun torkunun iyice azaldığı noktalarda volanın kendi kendine dönebiliyor olması senin avantajına oluyor.. Ama hafif malzeme kendi kendine dönmeyi de erken bırakıyor :)
nasıl ki dönmeye karşı direnci orijinalden daha az, durmaya karşı direnci de orijinale göre daha az..
6. viteste 120 ile giderken ayağını gazdan çektiğinde yaşadığın yavaşlama daha da artacak..
baskı balatanın değişimi ise daha iyi kavrama sağlar, ısınmayı geciktirir, tekerleğe örneğin %80 değil %82 aktarım sağlar.. bu da motor gücü sabit olduğu halde asıl kullandığın gücün yani tekerlek gücünün artmasını sağlar..
biraz karışık oldu ama umarım amacına ulaşmıştır :)

Olay böyle olacaksa 2milyar param cepte dursun:)

Olay böyle olacaksa 2milyar param cepte dursun:)

Bi yeri iyileştirmek her zaman başka bi yeri kötüleştiriyor abi.. Standart arabalarda bu denge güzel.. Kurcalamaya başladıkça biyerlerden feragat ediyorsun :)
Aktarım iyileşmesini %2 örnek olarak yazdım.. %3-4-5 de olabilir.. :)

Geri
Üst Alt