Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bor yakıt katkısı !

sen yukardakı sorularımı okudun mu ? senın ekledıgın fotoda b sema flan mı var benım sorularıma karsı varsa ben cevabımı orda arım bos yere burda bırılerı bsy bılyomus gıbı cevap beklemım

okudum bilimsel olarak teknik açıdan sana şu şu şu oldugundan dolayı 1i 1000 yapar diyemem öyle olsa zaten benzinciler tankın içine dökerdi

bişey biliyorum oda faydasını gördüğümdür benimle aynı arabayı kullanan onlarca adam var bu sitede aramızda yakıt farkının açıklaması nedir ben yol bilgisayarının değerlerini fotograflarıyla koyuyorum buraya zaten konuyu açan arkadaşta bariz bir değişim görmüş siteye katkıda bulunmak adına açmış

benim bordan ne kazancım var nede başka bir karım var ben bana sağladıgı avantajı söylüyorum arkadaşımızda sağolsun bunu yapmış millet burada yok olacak iş değil yok mantıklı değil hadi açıklamasını yap bunlar karalamaktan başka birşey değil kullanıp faydasını gördüm ve benim gibi yüzlerce binlerce insan var performansa gelince elin adamı dyno çıktısını bile koymuş bor öncesi ve sonrası için azıcık araştırmak yeterli ki ben performans konusuna hiç girmedim bile

tamam da bende sokaktaki adama sormamıştım zaten...bakım zamanı serviste söylemişlerdi..sonra babam mercedes servisinde sormuş..adam da katkısı olsa ilk alman markaları kullanırdı benzin bu fiyatlardayken demiş..bir süre deneyipte bu yorumu yapmışlar ki banada çok mantıklı çünkü bor u elverişli hale getirecek teknoloji şuan Almanyada

şuan birçok serviste bor standı var onlar ozaman bıraksınlar yetkili servisliği

okudum bilimsel olarak teknik açıdan sana şu şu şu oldugundan dolayı 1i 1000 yapar diyemem öyle olsa zaten benzinciler tankın içine dökerdi

bişey biliyorum oda faydasını gördüğümdür benimle aynı arabayı kullanan onlarca adam var bu sitede aramızda yakıt farkının açıklaması nedir ben yol bilgisayarının değerlerini fotograflarıyla koyuyorum buraya zaten konuyu açan arkadaşta bariz bir değişim görmüş siteye katkıda bulunmak adına açmış

benim bordan ne kazancım var nede başka bir karım var ben bana sağladıgı avantajı söylüyorum arkadaşımızda sağolsun bunu yapmış millet burada yok olacak iş değil yok mantıklı değil hadi açıklamasını yap bunlar karalamaktan başka birşey değil kullanıp faydasını gördüm ve benim gibi yüzlerce binlerce insan var performansa gelince elin adamı dyno çıktısını bile koymuş bor öncesi ve sonrası için azıcık araştırmak yeterli ki ben performans konusuna hiç girmedim bile

sende hala faydası var yok kısmındasın,ben ne dıorum bu ısın sırrı nedır acıklamasını bılen var mı dıyorum.Benım o ısın gerceklıgıne ınanmam ıcın teknık olarak acıklaması nedır onu bılmem lazım.Arabanın enjektoru aynı benzın mıktarını ıserken yada atesleme zamanlası degıstırılmeden benzıne madde karıstırılıp nasıl daha fazla ekonomı yaptırıyor teknık b soru teknık b cevabı varsa bunun o zaman dogrulugu su goturur.

Görkem faydasını görmüşsünüzdür eyvallah.
Sana tek bir soru sormal istiyorum. Önceki sayfalarda 2 farklı rapor koydum. Birisi Türk bir üniversite dekanının yazdığı birisi Alman TUV'ün yazdığı.
Türk dekanın yazdığı raporda hiçbir teknik veri yok ve sadece %27 yakıt tasarrufu %4 performans artışı sağladığını söylüyor.
Alman TUV'ün yazdığı raporda ise 1 litre katkının, %8 yakıt tasarrufu sağladığını söylüyor. Bu %8'de 13'ün yüzde 8'i. Ve gayet teknik verilere dayanan bir rapor hazırlanmış.
Şimdi o raporu inceleyip, bu ürünün işlevselliği hakkında mı yorum yaparsın yoksa ben aracımda yararını gördüm diyip mi yorum yaparsın. Hoş, ben bir yararını görmedim açıkçası ve internetten de araştırmıştım zamanında. O raporları görünce de sebebini anlamıştım.

Bende benzer bi görüşteyim.
Bu kadar işe yarar bi ürün olsa, Castrol, Mobil vs. gibi dev yağ firmaları var. Üzerine fazlasıyla karını koyup hem tüketimi düşüren hem performans artıran vs. adı altında satarlar bu ürünü, yağlarına ekleyip.

yağ değişimin ardından motoru çalıştırıp yağı ve motoru ısıtıp bor eklenmesi gerekiyor ve bor denilen zıkkım yağ ile karışmıyor motordaki metalle bu zıkkımın işi ve yağ değişiminde bu işin yapılmasının amacıda temiz motora kullanmanın daha verimli olacagından dolayı. neyse benim yediğim içtiğim yok bu işten ama bence kullanmadan yorum yapmak yanlış olur..

şuan birçok serviste bor standı var onlar ozaman bıraksınlar yetkili servisliği

Görkem zaten işin özü bu...banada Seat servisi önerdi bor u...Mercedes servisi gereksiz dedi..Hiç mi firmalar kar etmek amacıyla bu tarz girişimlerde bulunmaz?
Ben 0 katkısı vardır zarar vardır demiyorum..çünkü net olarak bilmediğim bir konu..ama vaadedildiği kadar çok katkı sağlasa dediğim gibi ilk Almanlar bunu kullanır bize de ya koklatmazlar ya da 100 misli fiyata satarlar

ee sonuc ? enjektorden gecen cıkan benzıne ne oldu o nereye kactı bırısı onu acıklasın,borla tank yapmıcaz bor konulan benzın nasıl ekonomı saglıyor onun cevabı nerde onu arıyorum ben,ozellıgı degısen benzın depoda mı kalıyor yada depoda fazlalasıyor mu ?

Bana sorma Can mail at adamlara sor :D:D

sende hala faydası var yok kısmındasın,ben ne dıorum bu ısın sırrı nedır acıklamasını bılen var mı dıyorum.Benım o ısın gerceklıgıne ınanmam ıcın teknık olarak acıklaması nedır onu bılmem lazım.Arabanın enjektoru aynı benzın mıktarını ıserken yada atesleme zamanlası degıstırılmeden benzıne madde karıstırılıp nasıl daha fazla ekonomı yaptırıyor teknık b soru teknık b cevabı varsa bunun o zaman dogrulugu su goturur.

aynı benzini işediğinde daha çok performans sağlaması yada şöyle söyleyim o enerji ile daha fazla iş ortaya çıkarması ekonomi sağlamaz mı?
tüketilen yakıt miktarı aynı ortaya çıkardıgı enerji fazla ise bence yeterlidir ekonomi sağlaması için

Geri
Üst Alt