Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Akaryakıta ZAM ve İNDİRİM haberleri

benzinde ötv kalkacak dedikoduları yüzünden koyabildikleri kadar zam yapıyorlar ki ötv düştüğünde aynı hesaba gelsin.
Bunu burda eleştirmek anlamsız,sandık başındaki günleri aklına gelsin bu memlekettekilerin.Oyları atarken düşüneceklerdi..

yani sen, B partisi iktidar olsaydı,akaryakıta zam gelmezdi, yada daha az gelirdi diye düşünüyorsun?

Libya'nın karışması, Irak'ın bölünmek üzere olması, bayilerin kâr marjlarını bir türlü %9'un altına indirilmesine yanaşmaması (Avrupa'a %4 imiş), A hükümeti sırasında %63 olan petrolden alınan vergi oranının %59'a indirilmesi hiç önemli değil... B-C-Ç-D-E-F-G-Ğ-H-I-İ-J-K-L-M-N-O-Ö-P-R-S-Ş-T-U-Ü-V-Y-Z hükümeti olsaydı böyle olmazdı değil mi...

Arkadaşlar, birçoğunuz benden yaşça büyüksünüz ama siyasi görüşlerinizden ötürü bu konuda ne yazık ki objektif olamıyorsunuz. Objektif bakmayı, cidden suçlu aramayı yapmak yerine kendinizce "zaten doğuştan suçlu" olan insanları suçlamayı deniyorsunuz.

Petrol tesisi işinde nasıl para olduğunu petrol tesislerindeki lüks araçlara bakarak anlayabilirsiniz.

Devletin topladığı vergileri hükümetin yediğini iddia ediyorsanız eyvallah o zaman lafım yok ama sırf dünyadaki petrol fiyatları varil bazında yükseliyor diye hükümete yüklenmek hiç mantık işi değil.

Derdiniz vergilerin indirilmesiyse sonuna kadar arkanızdayım, %59 bile çok. %18 KDV, %20 ÖTV alırsın olur biter. Hatta ÖTV'yi de almasın. Ama vergileri düşürsünler demek yerine "hep hükümetin suçu" demek MANTIKLI DEĞİL... Petrol yükselmezken vergi yüksek diye tepki vermeyip fiyat artınca sadece hükümet suçluymuş gibi ilk hedefinizin orası olması yanlış tutum.

OPEC : OPEC Basket Price

Petrol fiyatları artarken yükselten petrol tedarikçilerimiz fiyatlar düşerken neden düşürmez bunu sorguluyor musunuz?

vergiler insin:eek:key: benzin ezelden beri böleydi suclıcak kimse yok akşama kadar mecliste kavga eden muhalifler önergeyle buna bi çözüm getirsin :kizgin::kizgin:

yeter ulen çok sevdiğim arabama huzurlu bir şekilde binemez oldumm :kizgin:

Evet işte hedefimiz bu olmalı belki de... Birisine sürekli yanlış yapıyorsun dediğinde bir süre sonra seni kaale almamaya başlar, ama şunu şu şekilde yapmalısın dediğinde etkili olur. Vergiler insin... Petrolden ÖTV alınmasın, çünkü petrol ÖZEL TÜKETİM değil...

Petrolden ÖTV alınmamasına ben de katılıyorum çok saçma bir şey.. Ha zam konusunda yapılacak tek şey var, eşşek gibi herkesten vergiyi alacaksın, bize de burada saf gibi 2 kişilik 3 kişilik vergi ödetmeyeceksin.. Eğer herkes adam insan gibi vergilerini ödeseydi bu ülkede pahalı dediğimiz şeyler yarı fiyatında olurdu.. Yani olması gerektiği fiyatta.. Gün gelecek "ben de ödemiyorum" diyecek insanlar, işte o zaman görecek o vergiyi toplayamayanlar..

Dünyada petrolün varil fiyatı artıyorsa hükümet bu noktada bir miktar vergi indirimine giderek vatandaşı ezdirmemeliydi. Kaldı ki zaten akaryakıta ödediğimiz vergi diğer dünya ülkelerine kıyasla çok falza. Sen her türlü zammı tereddütsüz vatandaşa dayayacaksın, sonra dünyada varil fiyatı yükseldi diyeceksin. ÖTV tamamen kaldırılmalı, tüketimin özeli mi olur Allah aşkına mantığım almıyor! Cep telefonu ile konuşmak, arabana benzin almak.. Bunlar çok özel şeyler mi de "özel tüketim verigisi" alıyorlar? Halkın %70-90'nın yaptığı harcamaların nesi özel olabilir? Helikopterimiz olsa özel vergi al ya da ne bileyim elmas-pırlanta yüzük alsak yine al.. Gerçekten çok hakkımız yeniyor A ya da B hükümeti hiç farketmez, daha önce de bu böyleydi şimdi de böyle.

Libya'nın karışması, Irak'ın bölünmek üzere olması, bayilerin kâr marjlarını bir türlü %9'un altına indirilmesine yanaşmaması (Avrupa'a %4 imiş), A hükümeti sırasında %63 olan petrolden alınan vergi oranının %59'a indirilmesi hiç önemli değil... B-C-Ç-D-E-F-G-Ğ-H-I-İ-J-K-L-M-N-O-Ö-P-R-S-Ş-T-U-Ü-V-Y-Z hükümeti olsaydı böyle olmazdı değil mi...

Arkadaşlar, birçoğunuz benden yaşça büyüksünüz ama siyasi görüşlerinizden ötürü bu konuda ne yazık ki objektif olamıyorsunuz. Objektif bakmayı, cidden suçlu aramayı yapmak yerine kendinizce "zaten doğuştan suçlu" olan insanları suçlamayı deniyorsunuz.

Petrol tesisi işinde nasıl para olduğunu petrol tesislerindeki lüks araçlara bakarak anlayabilirsiniz.

Devletin topladığı vergileri hükümetin yediğini iddia ediyorsanız eyvallah o zaman lafım yok ama sırf dünyadaki petrol fiyatları varil bazında yükseliyor diye hükümete yüklenmek hiç mantık işi değil.

Derdiniz vergilerin indirilmesiyse sonuna kadar arkanızdayım, %59 bile çok. %18 KDV, %20 ÖTV alırsın olur biter. Hatta ÖTV'yi de almasın. Ama vergileri düşürsünler demek yerine "hep hükümetin suçu" demek MANTIKLI DEĞİL... Petrol yükselmezken vergi yüksek diye tepki vermeyip fiyat artınca sadece hükümet suçluymuş gibi ilk hedefinizin orası olması yanlış tutum.

OPEC : OPEC Basket Price

Petrol fiyatları artarken yükselten petrol tedarikçilerimiz fiyatlar düşerken neden düşürmez bunu sorguluyor musunuz?
,
emre kardeşim siyasi görüşle bunun alakası malakası yok!!!!!şimdi biz ufak tefek adamlarız!!leona şuna buna biniyoruz trilyonluk para döküp petrol açan adam reno ya mı binsin sen olsan neye binerdin????ayrıca bakanımız oturup kalkıp bayiler aşırı kar alıyor bahane ediyor peki ben o mübarek adama sorarım %60 vergi ne????şimdi devlet %60 parayı basıp milleti soyarken sıkıntı yok istasyonlar %3 lerle para kazanırken sıkıntı var öylemi bravo yani!!!burada ağlayan herkes vergiye ağlıyor bak tekrar söylüyorum BURADA HERKES VERGİDEN AĞLIYOR şirketlerin zammına değil şirketlerin zammı şirketlere çay kaşığıyla yansıyor devlete kepçe ile yansıyor!!!bütün işleri o adamlar yapıyor kaymağı bile değil tereyağını devlet yiyor...sen oturdun herşeyi şirketlere yıktın!!!!bunu neden kabul etmiyorsunuz sizler ki halk yakıtın vergisinden ağlıyor!!!!sen 4.75 lik benzinin 1 tl sini vergi alsan o zaman şirketlere söveriz de sen 2.75 ini vergi alırsan şikete değil devlete kızarız hükümete kızarız elbet....bütün suç halkının elinde kalan 3 kuruşu da benzinden mazottan çalan hükümetine kızacak elbet ötekiler farklı mı idi hayır ama ötekilerin döneminde de dünyanın en pahalı benzini türkiye de değildi....onların döneminde ekonomimiz süperrrrr demiyordu kimse ama benzin dünyanın en pahalısı değildi.....sen şimdi ülke ekonomisinin süper ötesi olduğunu ayrıca ülkenin dünyanın süper gücü olmaya başladığını idda edip dünyanın süper benzin fiyatlarını bize geçiriyorsun....buna kim inanır KADİR İNANIR....

,
emre kardeşim siyasi görüşle bunun alakası malakası yok!!!!!şimdi biz ufak tefek adamlarız!!leona şuna buna biniyoruz trilyonluk para döküp petrol açan adam reno ya mı binsin sen olsan neye binerdin????ayrıca bakanımız oturup kalkıp bayiler aşırı kar alıyor bahane ediyor peki ben o mübarek adama sorarım %60 vergi ne????şimdi devlet %60 parayı basıp milleti soyarken sıkıntı yok istasyonlar %3 lerle para kazanırken sıkıntı var öylemi bravo yani!!!burada ağlayan herkes vergiye ağlıyor bak tekrar söylüyorum BURADA HERKES VERGİDEN AĞLIYOR şirketlerin zammına değil şirketlerin zammı şirketlere çay kaşığıyla yansıyor devlete kepçe ile yansıyor!!!bütün işleri o adamlar yapıyor kaymağı bile değil tereyağını devlet yiyor...sen oturdun herşeyi şirketlere yıktın!!!!bunu neden kabul etmiyorsunuz sizler ki halk yakıtın vergisinden ağlıyor!!!!sen 4.75 lik benzinin 1 tl sini vergi alsan o zaman şirketlere söveriz de sen 2.75 ini vergi alırsan şikete değil devlete kızarız hükümete kızarız elbet....bütün suç halkının elinde kalan 3 kuruşu da benzinden mazottan çalan hükümetine kızacak elbet ötekiler farklı mı idi hayır ama ötekilerin döneminde de dünyanın en pahalı benzini türkiye de değildi....onların döneminde ekonomimiz süperrrrr demiyordu kimse ama benzin dünyanın en pahalısı değildi.....sen şimdi ülke ekonomisinin süper ötesi olduğunu ayrıca ülkenin dünyanın süper gücü olmaya başladığını idda edip dünyanın süper benzin fiyatlarını bize geçiriyorsun....buna kim inanır KADİR İNANIR....

Abi söylediklerinde haklısın ama bir bak yorumlara Allah aşkına kim vergiden ağlıyor? Aynı şeyi söyleyip duruyoruz sadece önem verdiğimiz noktalar farklı. Link paylaştım OPEC' in varil petrol değeri... Yükselip düşüş yapıyor sürekli, şu an tavan onu saymayalım; siz hiç benzin fiyatlarının düştüğünü gördünüz mü? Varili 120 dolardan 100 dolara inince yaklaşık %20 fiyat düşmüş oluyor, hadi bunun işlemesi sabit gider olduğu için değişmedi sonuçta %5 bile bi indirim söz konusu olamaz mıydı? Devlet %60 vergi alma konusunda haksız ama petrol yükselirken vergisine sövdüğümüz devlet oluyor da petrol fiyatlarının ibresi aşağıyı gösterince niye şirketlere tepki göstermiyoruz? Afedersin abi ama petrol konusunda tek suçlu var o da hükümet gibi davranıyorsunuz. ÖTV'ni kaldırılması gerektiğini ben de söylüyorum. Beni kesinlikle hükümet yanlısı olarak görmeyin, değilim. Ama ben suçun sadece onlarda olduğunu düşünmüyorum.

Sadece petrolde değil, 1600 cc ve altı araçlarda da %0 olmalı ÖTV. 1600 cc üzeri bi noktada özel tüketime girebilir ama benzin ve motorin giremez.

ESKİ FİYAT YENİ FİYAT (tahmini)
MOil 3.96 3.89-3.90
Petrol Ofisi 3.97 3.90 - 3.91
Total 3.97 3.90 - 3.91
BP 3.97 3.90 -3.91
Shell 3.97 3.90 - 3.91
Lukoil 3.97 3.90 - 3.91
Opet 4.00 3.93 - 3.94

indirim gelmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiş :D :eek:

Geri
Üst Alt