Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

5*112 çok kollu jant

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben kendi işimden yola çıkarak ticaret ve kazık arasındaki farkı kendime göre açıklayayaım

Ticarette bir malın alış fiyatı bellidir satış fiyatı bellidir arada kazandığın kar bellidir, sen kazandığın kardan daha fazla kazanmak istiyorsan belirli olan satış fiyatını arttıramazsın onun yerine malın alış fiyatını düşürmeye çalışırsın (örnek olarak bir maldan 10 tane alırken sana geliş fiyatı farklıdır 100 tane alırken)

Kazık atmakda olan fiyatı yükseklere çekip tüketiciye yutturmaktır

ama bu konudada erkin arkadaşımın ne ticaret yaptığına nede millete kazık attığını düşünmüyorum

Bilal gerek yok...

burda oturup kendimi ifade etmeye çalışmayacağım beni tanıyan bilir az çok...ama kalkıp benim ahlakıma laf söyleyecek adamın dilini kopartırım...YCO beni bu saatte istanbula getirtme...

ben o veya bu fiyata almışım önemli değil...benim gözümde o malın ne kadar ettiği önemli ben 550 ye kargosu bilmemnesi,koşturması,benzini mal etmişim çokda umrumda değil...ben o fiyatı istiyorum benim gözümde değeri odur...satılmazsada durur depoda 600 700 liraya muhtaç değilim...

Senin ahlakına kimse laf etmez kardeşim...

işte konu böyle sapıttırılır Melih konu açmıştın umarım okuyosundur..
Bilal bi soru sordu cevap verdim..

Erkin'den gelen cevap İstanbul'a getirttirme beni YCO.. ;)

---------- Post added at 01:22 ---------- Previous post was at 01:21 ----------

Erkin yazdıklarımı doğru okusan zaten böyle bi tepki vermezdin..
ama tekrar yazayım etik anlayışı herkesin farklıdır..
senin dilinden konuşmak gibi bi niyetim yok komikleşmeye de gerek yok..

her esnafın kendi içinde bi ahlakı değeri vardır..
örneği amcamdan veriyim kendisi eczacıdır..

amcam elinde reçeteyle gelen hastaya özellikle ilaç devlet tarafından ödenmeyecekse gerçek anlamda muadilini verir ve ucuza mal eder bu ticarettir..

elinde reçete gelip bu ilaç bundan daha iyi ama fiyatı 3 katı bunu alın der ilacı satar gönderirse bu kazıktır..
700 lira fiyat bu malın ederinin 3 katımıdır 2 katımıdır yoksa 700 e alabilirmisin ? yap değerlendirmeni...
bu jantları erkin in nerden neye aldığını bende biliyorum.benimde kulağıma geldi.ben bilmiyomuyum erkin e ozaman erkin neden böyle diye.erkin in jantı 400 e bulmuş olması bizim derdimiz değil.ilgilenmemiz gerekende değil.bedavada almış olabilirdi.erkin bu jantlara 2000 lirada yazmış olabilirdi.istersek beğenmişsek paramız varsa gözümüze gelmesse alırız.yada hayırlı satışlar deriz.
bugüne kadar kime dedik biz hop kardeşim neden bu fiyata satıyosun diye.yok böyle bişey.uzatmanın manası yok bunu...

700 lira fiyat bu malın ederinin 3 katımıdır 2 katımıdır yoksa 700 e alabilirmisin ?

Bilal sorduğun soru benim cevabım değil..sen bana ticaretle kazık arasındaki farkı sordun ben de söyledim..geri kalanı dediğim gibi etik anlayışıdır bu kadar basit..

bu arada Erkin kendince tehdit ettin beni sanırsam ama..

sen kalkıp gelirsin İstanbul'a ben yatar uyurum.. ;)

Bilal sorduğun soru benim cevabım değil..sen bana ticaretle kazık arasındaki farkı sordun ben de söyledim..geri kalanı dediğim gibi etik anlayışıdır bu kadar basit..

bu arada Erkin kendince tehdit ettin beni sanırsam ama..

sen kalkıp gelirsin İstanbul'a ben yatar uyurum.. ;)

anlattığın ticaret kavramına göre bi malı değerinin 2-3 katına satmaya çalışmak kazıktır dedin.bende sana dedimki 2 katımı 3 katımı.kelime oyunu oynama benimle yiğit.bu sorumu senin söylediğine ithafen soruyorum.cevap bekliyorum.700 lira bu malın kaç katı ?

arkadaşlar erkının kaça alıp sattıgı bence kımseyı bağlamaz.alan alır almayan almaz...

ben mesela kendı jantlarımın parasını kat kat kaskodan aldım sımdıde 1000 tl ye satıyorum.
kalkıp banada mı dıceksınız paranı kaskodan aldın cok paraya mılletı mı kazıklıyosun.

bence aynı seyler bu konuda soledıklerınız.

yiğit kazık diye verdiğin örneği bi daha düşün
bana müşteri gelcek 200 liralık yatağı almaya karar vercek ve ben daha iyisini önercem özelliklerini anlatcam müşteriyi ikna etcem ve 500 liraya daha güzel rahat ve sağlıklı bir yatak satcam, bu kazık değildir işte satış becerisidir
ben 200 liralık yatağı 500 e satarsam bu kazıkdır

anlattığın ticaret kavramına göre bi malı değerinin 2-3 katına satmaya çalışmak kazıktır dedin.bende sana dedimki 2 katımı 3 katımı.kelime oyunu oynama benimle yiğit.bu sorumu senin söylediğine ithafen soruyorum.cevap bekliyorum.700 lira bu malın kaç katı ?

Bilal laf oyunu yapmıyorum o işin usatası kendisi söyledi bana zaten Ayberktir takdir ederim kendisini her fırsatta söylerim..

o jantın kaç katı bilmiyorum..
hayatımda ilk defa gördüğüm jantların ederi kaç nerden bilebilirim..

ancak şunu söyliyim ben bi arkadaşım için jantların kg.'si kaç diye sordum hala bilgi edinemedim..halbuki ciddi bi şekilde alıcı olabilcektim..anlatabiliyo muyum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt