Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2012 İbiza lpg tüketim değerlerim

aynen öyle gaz gibisi yok bora :) sizin bilhassa sinanın sayesinde gaza geldim taktırdım gazı iyikide bu işe tamam demişim 9500 km de taktırdım gazı ocak sonunda 12000 e geliyor km gazın birazda olsa parası çıktı :)
he birde bu gün sinanın 10000 km si gelmiş gaz bakımına beraber gittik sinanın ortalaması genel olarak 5.1 litre yol bilgisayarında 50 ile giderken 5 e atıyor ama çok az yakıyor öyle :))

2000 devirde atacan vitesi , varsın arkadan gelenler sellektör çeksin ;)

Çoktandır başlığıma değer yazdahaştım ;)
Dün aracımla uzun yola çıktım aracı park ettiğimde göstergem 996 km'yi gösteriyordu. Çok şükür kazasız belasız geldik.
Depomu full yaptığımda km sayacını sıfırladım.
İlk fullemeyi herzamanki istasyondan yaptım.

30 litre lpg aldı araç 2.16'dan 65 li. ra yaptı.

Yer yer 140'lara çıktım kimi sollamalarım için ve beni uyanık tutması için. Ama çoğunluk 120 ve 110 idi hızım.
(Yazacağım hızlar il ve ilçe merkezlerinden geçerken ister istemez düşüyor tabiki...
Bu hızla izmi-afyon arasını 3 saatte bitirmiş oldum çok şükür.

Afyon tarafındakilere Allah kolaylık versin. Lpg orada bana pahalı geldi.

Onun içindir ki her istasyonu belki daha ucuz lpg bulurum diye gerimde bıraktım.

İlk dolumdan sonra lpg 376 km de bitti...

Ucuz lpg arayışlarım 76 km benzinle gitmeme mal oldu.
76 km boyunca 90 ile gitmek fenaydı... ;)
Eskiden hep böyle giderdim. Sayısız araç tarafından sollandım ;)
Yol boyunca güvenal gaz , best gaz vb. İsmini bilmediğim ama gayet ucuza satan lpg istasyonunu geride bırakarak 452 km'ye ulaştığımda opet aygazdan depoyu fulledim.
Litresi 2.39'dan 31.63 lt gaz aldım 75.6 tl tuttu...
Artık ankaraya yaklaşmıştım.
Hızımı arttırdım.
Artık genel itibari ile 140 ile gidiyor yavaşladığımda 130 idim.
Bi kamerayı geç farkettiğim için frenede bassam ekranda 126 km'yi gördüm. Bide kamerasiz bir kameradan gecerken 140 km civarindaydim.
Olursa ilk cezam cezalarim olacak.
Trafik olmasin diye Ankara çevreyoluna ciktim. Hiz denemem oldu 3 kere egimli yolda 200 e ciktim.
Ekli dosyayı görüntüle 7408
Ankara çevre yolunda çikinca hemen sag taraftaki istasyona girdim. Opet aygazdi gene.
Km 598 oldu.
depom bitmemesine ragmen 2.32 den 11.71 lt gaz aldim. 27.17 lira tuttu...
Bu depo doldurusumdan sonra ise hizim 120 ile 130 arasinda geldi gitti.
Coruma yaklastigimda km 817 idi.
Litrsi 2.1 den 18.69 litreye depoyu yeniden fulledim. 39.25 tuttu.
Son fullememden itibaren hızım baya bir düştü. 100-110 civarı diyebilirim. Arada ozellikle son 30-40 kala hizimi 120 ye cikardim.
Şu an halen depoda lpg var. Basta dedigim gibi km 996 oldu. Tahminim 150 km daha gider. Artik nezaman biterse son km yi burada paylasir. Ne yaktigini bu hizlarda goruruz...
Bugün km 1203'ü gösterdiğinde lpg bitti.
Sürüş tarzımı mesafeyi ve kaç km hızlarda gittiğimi yukarıda yazmıştım...
1203 km'nin 76 km'sini benzinle gittim.
Toplamda 1127 km gaz ile gitmiş bu mesafede 92 litre gaz harcamış oldum.
2.16 dan 30 litre (376 km de bitti)
2.39 dan 31.63 litre (452 km de depo full'lendi )
2.32 den 11.71 litre (598 km de depo full'lendi)
2.10 dan 18.68 litre (817 km de depo full'lendi) gaz almıştım.
Son fullemeden sonra 1203 km de depo bitmiş oldu. (bu toplamın içinde 76 km benzinle gidildi tabi)

Detaylı hesap yapamayacağım ama ortalama yaparsak , yanlışım yoksa 18 krş'a denk geliyor toplamda...
Yukarıda yazdığım ortalama hızlarım neticesinde gayet memnun kaldım değerlerden...
Umarım yanlış hesap değildir :)

Son düzenleme:
hocam hesabın doğru 18 kuruş
güzel değerler.
güle güle kullanmaya devam :)

Merhaba,
oncelıkle yenı bır seat kullanıcısıyım daha evvel baska bır markanın dızel aracını kullanıyordum genel olarak forumlarda fıyat performans olarak ıyı gorundugunu okudugum arabanın donanımı ıc ve dıs tasarımı hosuma gıttıgı ıcın satın aldım ama bırkac tane sorum olacak bılgısı olanlar yorum getırırse sevınırım,
1-)Genel olarak 1.4 85 hp atmosferık motor performans olarak beklentımın cok altında kaldı,daha evvel kullandıgım dızel arabadan sonra alısma sorunu da olabılır tabii,özellıkle kalkıs ve yokus performansı cok yoruyor benı,sureklı vıtes dusurumek zorunda kalıyorum bu normal bır durum mudur yoksa benım aracımda mı bır sorun var
2-)Aracım ortalama 32 kurus yakıyor,lpg taktırıp taktırmama konusunda kararsızım,aldıgım bayii garantı dahılınde lpg kıtı takacagını belırttı,ama arabanın ozellıkle kalkıs ve yokuslardakı performans zayıflıgını hıssettıgım ıcın lpg taktırmaya korkuyorum arac oldugu halden daha kotu bır performans sergıler mı korkusu var
3)Bu aracta atmosferık motor lpg uyumlu oldugunu ve lpg ıcın ayrı bır gırıs acılmadıgını benzın depo kapagından dolduruldugu soyledıler gerceklık payı var mı
Cevap veren arkadaslara sımdıden cok tesekkur ederım

Merhaba,
oncelıkle yenı bır seat kullanıcısıyım daha evvel baska bır markanın dızel aracını kullanıyordum genel olarak forumlarda fıyat performans olarak ıyı gorundugunu okudugum arabanın donanımı ıc ve dıs tasarımı hosuma gıttıgı ıcın satın aldım ama bırkac tane sorum olacak bılgısı olanlar yorum getırırse sevınırım,
1-)Genel olarak 1.4 85 hp atmosferık motor performans olarak beklentımın cok altında kaldı,daha evvel kullandıgım dızel arabadan sonra alısma sorunu da olabılır tabii,özellıkle kalkıs ve yokus performansı cok yoruyor benı,sureklı vıtes dusurumek zorunda kalıyorum bu normal bır durum mudur yoksa benım aracımda mı bır sorun var
2-)Aracım ortalama 32 kurus yakıyor,lpg taktırıp taktırmama konusunda kararsızım,aldıgım bayii garantı dahılınde lpg kıtı takacagını belırttı,ama arabanın ozellıkle kalkıs ve yokuslardakı performans zayıflıgını hıssettıgım ıcın lpg taktırmaya korkuyorum arac oldugu halden daha kotu bır performans sergıler mı korkusu var
3)Bu aracta atmosferık motor lpg uyumlu oldugunu ve lpg ıcın ayrı bır gırıs acılmadıgını benzın depo kapagından dolduruldugu soyledıler gerceklık payı var mı
Cevap veren arkadaslara sımdıden cok tesekkur ederım
Eğer benim bildiğim doğru ise LPG takılinca garanti dışı kalır. Ben alırken de bayii böyle dedi. Eğer gerçekten garanti dışına çıkmayacağını söylüyorsa o zaman bunu taahhüt etsinler. Yani belgelendirsinler. Ben servisten randevu alırken bile ilk sorduklari soru aracımda LPG olup olmadığı.
Diğer taraftan atmosferik olduğu için LPG'ye tam uyumlu ama depodan doldurma vs. konusunda bilgim yok. Fakat bir gün istasyonda bir araç görmüştüm. Tıpkı bahsettiğiniz gibiydi. Markasını hatırlamıyorum ama Chevrolet olabilir.

merhabalar bora55 hocam bu başlık altında tüm yazdıklarınızı okudum. bende 7 mart 2015 modelde ibiza style aldım. yakıt aslında çok yakmıyor ama malum benzin yine zamlandı. lpg taktırmak istiyorum ama garanti olayı çok kafamı kurcalıyor. daha önceki aracımda lovato vardı ve gayet iyiydi. iki gün önce lovato montajı yapan birini aradım ve bana lovato obd2 diye bir sistem var ondan takabileceğini söyledi o da 1750 tl. aynı kişide prins de var o da 2150 tl. prins araba trafiğe çıkalı 6 ayı ve 10 bin km ye geçmemişse motor garantisi veriyor. ama lovatı bunun için ekstra 175 tl istiyor oda 1925 tl ye geliyor. arabam daha 2.300 km de yakıyor diye doğru düzgün binmiyorum. arabanın motoro garanti dışı kalıyor diye taktıramıyorum, bahtsız bedevi şansı var bende birazda. şimdi lpg yi taktırırım diyorum motordan kaynıklı bi de sıkıntı yaşarım diye de lpg yi taktırmayı cesaret edemiyorum.

merhabalar bora55 hocam bu başlık altında tüm yazdıklarınızı okudum. bende 7 mart 2015 modelde ibiza style aldım. yakıt aslında çok yakmıyor ama malum benzin yine zamlandı. lpg taktırmak istiyorum ama garanti olayı çok kafamı kurcalıyor. daha önceki aracımda lovato vardı ve gayet iyiydi. iki gün önce lovato montajı yapan birini aradım ve bana lovato obd2 diye bir sistem var ondan takabileceğini söyledi o da 1750 tl. aynı kişide prins de var o da 2150 tl. prins araba trafiğe çıkalı 6 ayı ve 10 bin km ye geçmemişse motor garantisi veriyor. ama lovatı bunun için ekstra 175 tl istiyor oda 1925 tl ye geliyor. arabam daha 2.300 km de yakıyor diye doğru düzgün binmiyorum. arabanın motoro garanti dışı kalıyor diye taktıramıyorum, bahtsız bedevi şansı var bende birazda. şimdi lpg yi taktırırım diyorum motordan kaynıklı bi de sıkıntı yaşarım diye de lpg yi taktırmayı cesaret edemiyorum.

Hocam insan aracını sıfır alınca 40 kere düşünüyor lpg taktırayım mı yoksa taktırmayayım mı diye. Bin bir zorlukla aldığımız için...
Ben şahsen 30 bin km yapıp garantimin bitmesine 5 ay kala taktırmıştım benzin zamları ile başa çıkamayacağımdan ve aracımı hergün kullandığımdan dolayı.
Kimi arkadaşlarda var ki arabayı alır almaz lpg taktırıyor.
Çoğu Seat servisi lpg olayını duyunca garantiden aracı çıkartıyor.
Sanırım sadece Sakarya Seat servisi kendisi lpg takarsa garanti dışı bırakmıyor aracı ki siz Antalya da olduğunuzdan pek işinize yaramayacak gibi.
Aracıma lpg taktırmadan önce çok araştırma yaptım. Lpg'den az çok anlayan herkes markadan ziyate ortaya konulacak işçiliğin önemli olduğunu yazdı çizdi.
Ben prinse hiç yanaşmadım çünkü bütçe meselesi diye.
Landirenzo taktırdım 1750 liraya.
Ve dediğiniz motor garantisini Landirenzo'da sağlıyor.
Eğer bulunduğunuz bölgede bu marka varsa listesinize bu markayıda ekleyebilirsiniz gönül rahatlığı ile.
Kit gayet sessiz çalışmakta. Bilmeyen birisi araçta lpg var diyemez.
Simit tank taktırdım.
Lovato'da güzel bir seçim olacaktır. Bence motor garantisi için güzel bir pazarlık yapın derim. Obd2 sistemin methini kullanan arkadaşlar çok duydum. Bu sistemi Lovato'nun haricinde Atiker ve Zavolininde kullandığını biliyorum. Bilmem bu iki ürünü tercih eder misiniz.
Bizim araçların motorları çoğu kişide söylüyor lpg ile nerede ise tam uyumluymuş.
Yaklaşık aracımı 30 bin km oldu lpg'de kullanıyorum. (tam 1 sene oldu)
Kendi adıma lpg'yi kesinlikle öneririm. Lpg taktırmadığım 30 bin km'ye çok ama çok acıyorum, verdiğim fazladan benzin paraları için :( Şu an için kitin parasını çıkardım ve kara geçtiğimi düşünüyorum...
Şimdiki aklım olsa , aldığım gibi lpg'yi takardım. (Sıfır araç bana demesi kolay)
Ben izmirdeyim ve pek şehir içi trafiğine girmemekle birlikte 17 krş yakıyorum.
İstanbul'dan arkadaşların demesine göre en çok gördükleri rakam 22-23 krş.
Eskiden uzun yolda 90-100 km geçmezdim benzin çok gidiyor diye. Lpg'yi ilk taktırdığımda uzun yolda 16 krş görmüşlüğüm var :)
Şimdi ibiza 85 hp alsam sıfır. 1000-5000 km arası benzinde kullanır sonra bir sorun çıkmadıysa direk lpg mi taktırırdım.

1750 liraya lovato-landirenzo-brc'den birisi için sıkı pazarlık yapın derim, bu motor garantisi için biraz fiyat düşsünler. (brc'de motor garantisi yok)
Ancak para önemli değilse ve işçilikleride iyiyse arada 275 lira farkla prins takılabilir. (Bence gerek yok)

Aracım şu şekilde gözüküyor landirenzo ile ,
lpg.jpg

Hocam insan aracını sıfır alınca 40 kere düşünüyor lpg taktırayım mı yoksa taktırmayayım mı diye. Bin bir zorlukla aldığımız için...
Ben şahsen 30 bin km yapıp garantimin bitmesine 5 ay kala taktırmıştım benzin zamları ile başa çıkamayacağımdan ve aracımı hergün kullandığımdan dolayı.
Kimi arkadaşlarda var ki arabayı alır almaz lpg taktırıyor.
Çoğu Seat servisi lpg olayını duyunca garantiden aracı çıkartıyor.
Sanırım sadece Sakarya Seat servisi kendisi lpg takarsa garanti dışı bırakmıyor aracı ki siz Antalya da olduğunuzdan pek işinize yaramayacak gibi.
Aracıma lpg taktırmadan önce çok araştırma yaptım. Lpg'den az çok anlayan herkes markadan ziyate ortaya konulacak işçiliğin önemli olduğunu yazdı çizdi.
Ben prinse hiç yanaşmadım çünkü bütçe meselesi diye.
Landirenzo taktırdım 1750 liraya.
Ve dediğiniz motor garantisini Landirenzo'da sağlıyor.
Eğer bulunduğunuz bölgede bu marka varsa listesinize bu markayıda ekleyebilirsiniz gönül rahatlığı ile.
Kit gayet sessiz çalışmakta. Bilmeyen birisi araçta lpg var diyemez.
Simit tank taktırdım.
Lovato'da güzel bir seçim olacaktır. Bence motor garantisi için güzel bir pazarlık yapın derim. Obd2 sistemin methini kullanan arkadaşlar çok duydum. Bu sistemi Lovato'nun haricinde Atiker ve Zavolininde kullandığını biliyorum. Bilmem bu iki ürünü tercih eder misiniz.
Bizim araçların motorları çoğu kişide söylüyor lpg ile nerede ise tam uyumluymuş.
Yaklaşık aracımı 30 bin km oldu lpg'de kullanıyorum. (tam 1 sene oldu)
Kendi adıma lpg'yi kesinlikle öneririm. Lpg taktırmadığım 30 bin km'ye çok ama çok acıyorum, verdiğim fazladan benzin paraları için :( Şu an için kitin parasını çıkardım ve kara geçtiğimi düşünüyorum...
Şimdiki aklım olsa , aldığım gibi lpg'yi takardım. (Sıfır araç bana demesi kolay)
Ben izmirdeyim ve pek şehir içi trafiğine girmemekle birlikte 17 krş yakıyorum.
İstanbul'dan arkadaşların demesine göre en çok gördükleri rakam 22-23 krş.
Eskiden uzun yolda 90-100 km geçmezdim benzin çok gidiyor diye. Lpg'yi ilk taktırdığımda uzun yolda 16 krş görmüşlüğüm var :)
Şimdi ibiza 85 hp alsam sıfır. 1000-5000 km arası benzinde kullanır sonra bir sorun çıkmadıysa direk lpg mi taktırırdım.

1750 liraya lovato-landirenzo-brc'den birisi için sıkı pazarlık yapın derim, bu motor garantisi için biraz fiyat düşsünler. (brc'de motor garantisi yok)
Ancak para önemli değilse ve işçilikleride iyiyse arada 275 lira farkla prins takılabilir. (Bence gerek yok)

Aracım şu şekilde gözüküyor landirenzo ile ,
Ekli dosyayı görüntüle 7687
bora hocam bugün yine araştırma yaptım kafaya koydum bu lpg işi yaptırmamız lazım. arabanın gazına korkmadan basmak istiyorum. biraz önce kendimce ve araştırmalarım doğrultusunda katileti olduğuna inandığım markalara ait montaj yapan yerlerle görüştüm. Benim aracıma uygun olan modellerine göre fiyat aldım.
BRC = 1850 TL + 175 TL İki yıl motor garantisi
LANDİRENZO = 2150 TL (Motor garantisi ile birlikte)
PRİNS = 2150 TL (Motor garintisi ile birlikte)
ZAVOLİ = 2000 TL + 135 TL İki yıl motor garantisi
LOVATO = 1750 TL + 175 TL İki yıl motor garantisi

LOVATO için başka bir yerle daha görüştüm abi motor garantisini yaparım sıkıntı yok ama şimdiye kadar hiç başımıza motor arızası gelmedi, olaki arızalanırsa sigorta sirketi zaten motor arızasınI kabullenmemek için bin takla atıyor. ben zaten faturamı keseyim üstüne iki yıl içindE oluşabilecek lpg den ve montajdan kaynaklı motor arızası bana aittir imzamı atayım kaşemi vurayım boşa sigorta yapma ama istirsen sigorta yaparız işin doğrusu parana yazık olur diyor ve 1600 TL 9 taksitte takarım diyor.

en son olan bana baya bi cazip geldi. daha önce 2004 modol boram vardı onda da lovato vardı ve gayet memnundum, hiç sıkıntı yaşamadım. diğer yukarıda belirttiğim markalarla arasında nerdeyse 400-500 TL fiyat farkı var. Olmazsa lovato yu taktırayım diyorum. ondan sonra başlasın gezmeler.

bora hocam bugün yine araştırma yaptım kafaya koydum bu lpg işi yaptırmamız lazım. arabanın gazına korkmadan basmak istiyorum. biraz önce kendimce ve araştırmalarım doğrultusunda katileti olduğuna inandığım markalara ait montaj yapan yerlerle görüştüm. Benim aracıma uygun olan modellerine göre fiyat aldım.
BRC = 1850 TL + 175 TL İki yıl motor garantisi
LANDİRENZO = 2150 TL (Motor garantisi ile birlikte)
PRİNS = 2150 TL (Motor garintisi ile birlikte)
ZAVOLİ = 2000 TL + 135 TL İki yıl motor garantisi
LOVATO = 1750 TL + 175 TL İki yıl motor garantisi

LOVATO için başka bir yerle daha görüştüm abi motor garantisini yaparım sıkıntı yok ama şimdiye kadar hiç başımıza motor arızası gelmedi, olaki arızalanırsa sigorta sirketi zaten motor arızasınI kabullenmemek için bin takla atıyor. ben zaten faturamı keseyim üstüne iki yıl içindE oluşabilecek lpg den ve montajdan kaynaklı motor arızası bana aittir imzamı atayım kaşemi vurayım boşa sigorta yapma ama istirsen sigorta yaparız işin doğrusu parana yazık olur diyor ve 1600 TL 9 taksitte takarım diyor.

en son olan bana baya bi cazip geldi. daha önce 2004 modol boram vardı onda da lovato vardı ve gayet memnundum, hiç sıkıntı yaşamadım. diğer yukarıda belirttiğim markalarla arasında nerdeyse 400-500 TL fiyat farkı var. Olmazsa lovato yu taktırayım diyorum. ondan sonra başlasın gezmeler.

Birincisi internette araştırırsan görürsün bizim araca her kit uyuyor kardeş. Önemli olan tek şey. işi yapacak ustanın işten anlıyor olması.
1600'e yapacak yer birincisi obd2 sistem olandan takacak değil mi ? Bir de ustalığı iyi midir. Ustalığı iyiyse bu iş tamamdır.
Benim de aklımda 3 marka vardı.
Brc - Lovato- Landirenzo...
Etkilemek olmasın ama çok gezen biriysen lpg cep dostudur...

Geri
Üst Alt