Çoktandır başlığıma değer yazmamıştım
Dün aracımla uzun yola çıktım aracı park ettiğimde göstergem 996 km'yi gösteriyordu. Çok şükür kazasız belasız geldik.
Depomu full yaptığımda km sayacını sıfırladım.
İlk fullemeyi herzamanki istasyondan yaptım.
30 litre lpg aldı araç 2.16'dan 65 li. ra yaptı.
Yer yer 140'lara çıktım kimi sollamalarım için ve beni uyanık tutması için. Ama çoğunluk 120 ve 110 idi hızım.
(Yazacağım hızlar il ve ilçe merkezlerinden geçerken ister istemez düşüyor tabiki...
Bu hızla izmi-afyon arasını 3 saatte bitirmiş oldum çok şükür.
Afyon tarafındakilere Allah kolaylık versin. Lpg orada bana pahalı geldi.
Onun içindir ki her istasyonu belki daha ucuz lpg bulurum diye gerimde bıraktım.
İlk dolumdan sonra lpg 376 km de bitti...
Ucuz lpg arayışlarım 76 km benzinle gitmeme mal oldu.
76 km boyunca 90 ile gitmek fenaydı...
Eskiden hep böyle giderdim. Sayısız araç tarafından sollandım
Yol boyunca güvenal gaz , best gaz vb. İsmini bilmediğim ama gayet ucuza satan lpg istasyonunu geride bırakarak 452 km'ye ulaştığımda opet aygazdan depoyu fulledim.
Litresi 2.39'dan 31.63 lt gaz aldım 75.6 tl tuttu...
Artık ankaraya yaklaşmıştım.
Hızımı arttırdım.
Artık genel itibari ile 140 ile gidiyor yavaşladığımda 130 idim.
Bi kamerayı geç farkettiğim için frenede bassam ekranda 126 km'yi gördüm. Bide kamerasiz bir kameradan gecerken 140 km civarindaydim.
Olursa ilk cezam cezalarim olacak.
Trafik olmasin diye Ankara çevreyoluna ciktim. Hiz denemem oldu 3 kere egimli yolda 200 e ciktim.
Ankara çevre yolunda çikinca hemen sag taraftaki istasyona girdim. Opet aygazdi gene.
Km 598 oldu.
depom bitmemesine ragmen 2.32 den 11.71 lt gaz aldim. 27.17 lira tuttu...
Bu depo doldurusumdan sonra ise hizim 120 ile 130 arasinda geldi gitti.
Coruma yaklastigimda km 817 idi.
Litrsi 2.1 den 18.69 litreye depoyu yeniden fulledim. 39.25 tuttu.
Son fullememden itibaren hızım baya bir düştü. 100-110 civarı diyebilirim. Arada ozellikle son 30-40 kala hizimi 120 ye cikardim.
Şu an halen depoda lpg var. Basta dedigim gibi km 996 oldu. Tahminim 150 km daha gider. Artik nezaman biterse son km yi burada paylasir. Ne yaktigini bu hizlarda goruruz...