Leonm@nia
Kayıtlı Üye
Taner değerler biraz yüksek ... ben 8500 km'deyim. STANDART şehir içinde hiç değişmiyor 75 liralık benzinle gidilebilecek km 280-300 gösterirken mutlaka 230-250 km yol yapıyorum. iSTANBUL' DA otururken son iki aydır İzmit'e taşındım. İzmit'te de aracımı sürekli 8 git 8 gel 16 kmm dur kalklı kullanıyorum.
- - - Mesaj Birleştirildi - - -
Alper abi bizim bir arkadaşta 1,2 tsı dsg var. Yaklaşık 3000 km falan oldu kullanıyor ama henüz 180 - 200 falan bastığını sanmıyorum aracı genelde 7 litrenin üstünde yakıyor bu rodaj için ne yapmak lazım geç mi kaldık acaba rodaj için foruma henüz bakmadım seni okuyunca sorayım dedim: )
Vedat kardeşim ben aldığım ilk binlerde fazla yüklenmeyin aracın selameti açısından demişlerdi... ben de öyle yaptım. 4000 i geçene kadar fazla zorlamadım limitlerini... şu an hem performanstan hem de yakıttan çok memnunum... arkadaşının aracı şehir içi ortlama mı? onu belirtmemişsin... bir de otomatik araç kullanmak çok iyi olmayan biri için hem masraflı hem de üzücü olabilir... durur vaziyetten kalkışa geçerken ya da çok düşük devirlerde giderken aniden gaza yüklenirseniz şanzumanla ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz... DSG gerçekten çok başarılı bir şanzuman olmuş... çoğu insanın aksine ben gayet memnunum... internetten bununla ilgili geniş bilgiler bulabilir arkadaşın... yakıt olayı tamamen kullanım alışkanlıkları ve biçimiyle alakalı...