benim de var o tanıdık dost hem de en tepelerde....hristiyan da cennete girer diyen bir zümrem olamaz benim....bir müslüman olarak....ha hristiyana da saygı duyarım ama papaların ellerinin yalanmasını da bana kimse açıklayamaz!!!!ben bunu bilirim...ahir zaman fitnesi....
Fethullah Gülen-Papa Eli Öpme Merasimi - YouTube
sen de bunu izle kardeş de ülkemize bu fitnenin nasıl kötü olduğunu anlattığımız güzel insanlar yetiştirdiğimizi bil saygılarımla...1 tas çorbanın içine 1 sinekçik düşse yemeyiz!!!!ki bahsettiğimiz diğer dinlerin ilahlığını bitirmiş son din alemlerin resulunun yaydığı islamiyet!!!ısrarla papalaşmaya gerek yok....hristiyanlar iyi demeye el öpmeye gerek yok....bunu arkadaşlara sorduğumda '''ne kadar güzel saygıdan dediler''''dedim dünyada akan kanın....ırakta müslüman kadınlara edilen tecavüzün...fitnenin...fesadın kaynağı olan bir adamdan başka saygı duyacak elini yalayacak birini bulamadınız mı ses yok....doğru doğrudur kardeş yanlış da yanlış ve bu çorba 1996 dan sonra içilmez hale gelmiş....bizim peşine gittiğimiz tek kişi hz muhammed (s.a.v)dir araya birilerini sokmak ta ona ihanettir....boşuna bu forumda siyaset ve de reklam yapmayın bence...
Gökhan hocam konu dağılıyor...olayı farklı mecralara çekmeninde anlamı yok... Bu forumda kimsenin reklama ihtiyacı yok demişsin kimsenin reklam yaptığıda yok..herkes özgür iradesi ile düşünce yapısına sahiptir beğenirsin beğenmezsin ben nasıl ki senin fikrine kendini ait hissettiğin değerlere saygı duymak zorundaysam sende benim değer yargılarıma saygılı olmak zorundasın,konuşmanın seyrini dozunu ve ölçüsünü belirleyemeyeceksek birbirimizi incitmiş kırmış oluruz üstadım...
Son din hak din İslamiyet fikrimizlede zikrimizlede elbette ki peşine gideceğimiz Hz Muhammed.bu su götürmez tartışmasız bir durum..kimsenin de bir faniyi getirip eş tutmasının imkanı olmaz olamaz..ilk yorumlarımda da Atatürk için bahsettiğim atamız önderimiz liderimiz ama ilahlaştırmaya gerek yok diye demirhana söylediğimde seninle aynı paydayı paylaşmıştım..Demek ki aynı paralelde düşünmüşüz..
İslam dininde mezhepler vardır.Mezhep yorum manasına gelebilir kardeş.
peygamberimiz zamanında elbette mezhepler yoktu çünkü peygamberimiz vardı ama sonralarında herkez kurandan ve hadisten hüküm çıkaramayacağı için bazı alimler imamlar hükümler çıkarıp fetva hazırlamışlardır.mesela bir mezhepte sünnet olan bir durum başkasında vacip olabilir....farklı yorumlamalar olmuştur olacaktır da..kimine göre hata kimine göre doğru yorumdur..
Sen diyorsun ki hristiyanda cennete girer diyen biri benim zümrem olamaz..! Bende sana diyorum ki Kuran'ı Kerim'in bir çok ayetinde kimler cennete girebilecek açık olarak belirtilmiştir..örneklemem gerekirse;
TEVBE 30 ayetınde Rabbımız okadar açık beyan etmiş ki buyrun okuyun ;
9/30 Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkar edenlerin sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin. Nasıl da yüz geri çevriliyorlar!
9/31 Allah'ın yanında hahamlarını ve ruhbanlarını da rabler edindiler. Meryem oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti. İlah yok o tek Allah'tan başka. Onların ortak koştuklarından arınmıştır O.
9/32 Allah'ın nurunu(ayetini) ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Allah ise kafirler hoşlanmasa da nurunu(ayetini) tamamlamaktan başka birşey istemiyor.
Şimdiki ayete dıkkat !!!
9/33 O, resulünü hidayet ve hak dinle gönderdi ki, müşrikler hoşlanmasa da o dini dinlerin tümünün üstüne çıkarsın.
Ewet anlıyoruz ki Peygamberımız ve kuran gelmeden önce gerçek hrıstıyan olanlar cennete gırecektır...Fakat peygamberımız ve kuran tum evrene gönderıldikten sonra Hala Kurandan amel etmeyıp peygamberımızın sözlerını cıddıye almayanların cennete gıtmesı söz konusu olamaz.Demekki Kuran'dan öncesi giriyor sonrasındakiler giremiyor..
Şimdi yorum sen ben neye inanacağız nasıl bir yol izlemek gerekir???lafı cımbızla ayıklayıp haber yapanların memleketi burası...öyle sadece benim kafamdakiler hesabı yapmayacak insanoğlu.Biz deryada damla olamayız kardeşim o yüzden bu yüce dini bir nebze yaşamak öğrenmek için rehberede ihtiyaç var Allah'ın sevgili kulunada hayatını adamış gönlünü vermişede.. Mezhepler gibi hepsi farklı yollardan ama tek noktaya çıkar hesabı ile sen ordan bak başkaları başka yerden.Yutkunmak ta fayda var....
Yine çok uzun yazdık dostlar hakkınızı helal ediniz..Gökhan hocam seninle nasip olursa bir gün yüzyüze görüşelim tanışalım isterim..
Selametle... Geceniz hayr olsun