dmRhn
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir çok dönemde özel günler anısına bu tarz paralar basılmıştır demiştik..Demirhancım senin fotoğrafını koyduğun madeni 1 tl Türkçe olimpiyatları için değil Yargıtay'ın 150.yılı şerefine basılmış mansiyon paradır..darphanenin bakanlık izni ile bastığı bu paraları koleksiyonculara 1 tl para bastık gelin darphaneden alın diyecek hali yok yaaa,haliyle sınırlı sayıda üretilen bu paraların serbest piyasada dolaşıma açılarak nihai tüketici olan biz vatandaşlara ulaşımı soz konusu ................................... Ertuğrul Fırkateyni Hatıra Parası, Kuran'in Nüzülünün 1400. Yılı Hatıra Parası, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Hatıra Parası, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Madalyonu, Ahırkapı Feneri Hatıra Parası, Dericilik Hatıra Parası, Geleneksel Türk El Sanatları, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Gümüş Hatıra Para Seti, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Bronz Hatıra Para Seti, Kuran'ın Nüzulü'nün 1400. Yılı Hatıra Parası(Altın).
Ulvi abi, tamam ben yapılanlara birşey demiyorum, iyi hoş güzel herşey ne güzel desteklemişler etmişler felan filan fistan benim demek istediğim hatıra adına bastırılan paralar neden kullanıma sunuluyor bak adı üstünde HATIRA bu yani kullanım amaçlı üretilen birşey değil. Kaldı ki şurada bir ibaren var "" [ Olimpiyatlara özel 2 bin adet 50 lira değerinde hatıra ‘gümüş para’ ve 1 milyon adet 1 TL olarak iki şekilde basılan paralar ] ""
Zaten hatıra adına 2 Bin adet basım yapılıyor daha ne diye kalkıpta üstüne 1 milyon adet ( Hiç Küçük bir adet sayısı değil dikkatini çekerim buna, binler yada yüzbinler değil milyondan bahsediyoruz ) basılıyor ki şu da olabilir, tamam bassınlar ve heyecanla bunu beklesinler ama desinler ki "Sadece 2012 'de kullanılabilir ve sonrasında geçersiz sayılacaktır" bu durumda sanki benim nabzımı ölçüyorlar gibi geliyor bana. Rahatsız edici bir durum, buna sen farklı açıdan bakıyorsun ben farklı açıdan bakıyorum abi. Umarım bu durum bu şekilde kalmaz yani birşeyleri değiştirmenin anlamı yok, herkes herşeye saygı duyduğu sürece yaşanabilir bir hal alır bu ülke ama kalkıpta birşeyleri değiştirip hemde bunu çocuk yaştakilere empoze etmeye çalışırsan bu gerçekten hiç hoş olmaz.
Ulvi o kadar güzel yazmış ki, tane tane. Şaşırtıcı bir şekilde konu siyaset olmasına rağmen gerilmeden devam ediyor mesajlar. Bu da müthiş. Muhalefet, eleştiri, sorgulama ilerlemek için mutlak şart olan olgular. Hemen hemen hepimizin atladığı ve ısrarla yaptığı şey körü körüne muhalefet. Durmadan düşünmeden ¨Hayır efendim!¨ diyerek diğer tüm olasılıkları kapatmak doğru değil.
Hükümeti sevebiliriz, sevmeyebiliriz. Ancak bu insanlar her şeyi de kötü yapıyor değiller ya arkadaş Hatıra para olayı bence çok hoş bir inceliktir. O yüzden olaya azıcık, azıcık daha sakin kafayla bakmak daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.
Çağrı burada siyaset konuşuluyor ve tabii ki gerilmeden konuşuluyor, bunun sebebi birincisi saygı çerçevesinde olması ikincisi ise sevdiğim büyüklerimle bu konuyu konuşuyorum " tartışmıyorum ". Bu duruma sakin bir kafa ile yaklaşabilirdim aslında yalnız bu durumun öncesinde M.K.Atatürk 'ün bir çok yerden kaldırılıp ve üstüne başka kişilerin resimlerinin getirilmesi yada onun anısına yapılmış bir çok şeyleri kaldırmak gibi bir durumla karşılaştığımda, ben bunun sadece hatıra anısına yapıldığını düşünemiyorum...