mec
Kayıtlı Üye
eline sağlık güzel olmuşş .. sizin araçta kaputun altında siyah bi malzeme yok sanırım . sadece dizellerde oluyo. o nedenle dizellere gerek yok diyebilirmiyiz.Evet arkadaşlar. Sabah marşa bastığımızda motorun ilk çalışmadaki yüksek devirde çalıştığını hepimiz biliriz ki bu ses ve titreşim nerdeyse dizele benzer ve yaklaşık 10 saniye içinde normale döner. Yalıtımdan sonra dışarıya akseden seste ve titreşim değişkliği bugün farkettim ki bu beni epeyce memnun etti diyebilirim.
Ayrıca daha önceden yapılmış olan kaputa fitil uygulamasını biraz inceden düşünüp, değerlendirince bana biraz sıkıntılı bir uygulama gibi geldi. Nedeni ise motorun sıcak olduğu zamanlarda bahsi geçen kısımlardan dışarıya sıcak havanın tahliyesi olarak kullanıldığını düşünüyorum. Her ne kadar kaput içi yüksek sıcaklığa dayanıklı olsa bile boşu boşuna malzemeleri sıcakta yormaya gerek yok. Aksi durum olsaydı zaten üretici bagaj ya da kapı gibi kaputa da fitil koyardı. Ayrıca şu da bir kesindir ki en kısa mesafede bile motor çok hızlı ısınabiliyor. Hele ki bu yaz aylarında ciddi derecede daha da fazla.