1. vitesin kısa oranından kaynaklanıyor o devir çabuk bitiyor
çünkü 1de ayrıca 1.6 tsi yok...
Eğer motor zorlanıpta gidemiyorsa olması gerekenden fazla yakar 2000 devirin üzerinde extreme hiçbir yokuş olmadığı sürece ne 1.2 ne 1.4 yığılma yapmaz gitmiyorum demez 2. veya 3.vitesin gerektiği her yokuşta da devirini bitirir siz bir 1.2 yi hacminden dolayı "istemdışı" atmosferik olarak algılıyorsunuz biraz
Ya da ben şöyle söyliyim sizin profilinizdeki 1.6 mpi toledonun yokuşta zorlandığı yerde 1.2 de ayağınızı gazdan çekip tekrar hızlanabilirsiniz hacime bakmadan zaten sırf tork a bakarak bu zaten anlaşılan bir durum kaldı ki 1.2 nin beygiride düşük değil
Bir yarışçının sözü vardı galiba yanılmıyorsam
"Hacimden daha iyi bir şey varsa o da daha fazla hacimdir , işin içine aşırı besleme girerse hacim birşey ifade etmez" bu da onun gibi birşey
Bu arada 1.2 veya 1.4 almak tamamen tercih meselesidir doğrudur ben önceki sayfalarda niye 1.2 aldığımı yazdım ikisinide kullandım aradaki performans farkı vergi, fiyat ve yakıt avantajı yüzünden göz ardı edilebilecek seviyede buldum... Yoksa tabiki stock 1.2nin stock 1.4ten performanslı olduğu düşünülemez ama aralarında uçurum yok...